taxa de mediu + alte info
- Vasea
- Marca si model masina: Renault Scenic 2, 1.6 b, 2006
Re: taxa de mediu + alte info
asa scrie, 128 g, in cartea tehnica a masinii?
masina fiind din 2009, este face-lift, ar trebui sa aiba 125 g, nu baieti?
masina fiind din 2009, este face-lift, ar trebui sa aiba 125 g, nu baieti?
DS + PEUGEOT & CITROEN ROMANIA - https://www.facebook.com/groups/543791945662860
CITROEN C5 CLUB ROMANIA - https://www.facebook.com/groups/110645719379127/
https://www.carvertical.com/ro/landing/ ... b=0eb206ae
CITROEN C5 CLUB ROMANIA - https://www.facebook.com/groups/110645719379127/
https://www.carvertical.com/ro/landing/ ... b=0eb206ae
- ingfrancisc
- Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: TM04DVF
la mine in talon e trecut 125. Facelift, fabricata 2008, inmatriculat 2009. A mea e berlina, presupun ca si la coupe e la fel, eventual ar trebui sa fie mai mic codoiul, cred ca coupeul e ceva mai usoara?
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
-
omdmare
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6hdi
- Numar Inmatriculare: B 182 DUM
Vreau sa va multumesc pentru ajutor! Am cumparat masina si o sa va anunt cat voi plati taxa pana la urma. Trebuie sa spun ca e o senzatie ciudata, dar interesanta, la volanul ei - sa fii atat de in spate fata de parbriz si ceasul de bord pe mijloc, fara sa mentionez si volanul...
- Rica
- Marca si model masina: ....
Hai cu o prezentare.
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
-
omdmare
salut, vin si cu prezentarea cat de curand. Astazi ma duc la ANAF sa vad cat au calculat ei (am depus actele).
@infrascic: a mea este exact la fel: berlina, fabricata 2008, inmatriculata 2009, cu FAP, dar pe carte e trecut 128. Nu inteleg.
@infrascic: a mea este exact la fel: berlina, fabricata 2008, inmatriculata 2009, cu FAP, dar pe carte e trecut 128. Nu inteleg.
- ingfrancisc
- Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: TM04DVF
pai cred ca ar trebui sa depinda doar de consumul mixt oficial, dar poate depinde si de echipare (o fi diferita masa). La a mea masa proprie e 1355 kg si maxim autorizata 3100 kg. Poate a ta are cateva kg in plus ti-au mai pus astia de la RAR 3 grame de codoi in plus, sa nu zici ca sunt rai si nu-ti dau nimic. 
Cum tot m-am uitat acum in CI am observat ca am trecute cauciuce pe R16/R17 dar numai indici de viteza V si W. De ce dreq nu au trecut si H? trebuie sa verific ce indice am pe anvelope.
Cum tot m-am uitat acum in CI am observat ca am trecute cauciuce pe R16/R17 dar numai indici de viteza V si W. De ce dreq nu au trecut si H? trebuie sa verific ce indice am pe anvelope.
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
-
omdmare
Salut.
Asadar, mi-am luat impunerea de la ANAF (umilinta ce se intampla acolo cu platitorii onesti din tara asta) si a iesit fix ca pe site: 3500 lei.
Traiasca!
Asadar, mi-am luat impunerea de la ANAF (umilinta ce se intampla acolo cu platitorii onesti din tara asta) si a iesit fix ca pe site: 3500 lei.
Traiasca!
- tolomeiu
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6THP
- Numar Inmatriculare: SB-14CIT
Am platit si eu prostia asta de timbru, care numai la mediu nu o sa ajute. Pt motor 1.6 benzina E5 2013 si 148g/km am dat 890 de lei. Mi se pare mult si o sa dau statul in judecata, sa imi recuperez banii, ceea ce la 3500 de lei cred ca ar trebui sa faca oricine chiar a doua zi dupa ce a platit timbrul.
In teorie statul ar trebui sa ne ia taxe cu care sa faca ceva pt noi ca populatie. In acest caz sa imbunatateasca mediul. Ei as, ca nu se face nimic pt. mediu. Sunt bani care intra la buget si cheltuiti pe Logane de 70.000 Euro, sau curele pt politai cu 100Euro/ bucata.
In teorie statul ar trebui sa ne ia taxe cu care sa faca ceva pt noi ca populatie. In acest caz sa imbunatateasca mediul. Ei as, ca nu se face nimic pt. mediu. Sunt bani care intra la buget si cheltuiti pe Logane de 70.000 Euro, sau curele pt politai cu 100Euro/ bucata.
Citroen C4 1.6THP 2013
Dacia Logan 1.5 DCI 2006
Dacia Logan 1.5 DCI 2006
-
omdmare
Ați auzit ceva de restituit banii pe taxa de mediu? Am înțeles că ar fi venit ceva decizie UE în sensul ăsta.
-
maestrofree
- Marca si model masina: C4 grand picasso, diesel, 150 cai, 2016, automata
- Numar Inmatriculare: B-625-POP
Da, sunt doua moduri: restituire sau evitare.
Pt evitare, la un 800 euro taxa de poluare, dai la avocat in jur de 800 lei, dureaza cam jumatate de an.
Restituire, dureaza mai mult de un an, avocatul costa in jur de 500 lei + taxe de judecata. Taxele de judecata + cele de mediu ti le recuperezi, dar dupa ceva timp....
Atentie, toate exemplele de mai sus sunt doar pentru Bucuresti. I alt judet dureaza mai putin.
Pt evitare, la un 800 euro taxa de poluare, dai la avocat in jur de 800 lei, dureaza cam jumatate de an.
Restituire, dureaza mai mult de un an, avocatul costa in jur de 500 lei + taxe de judecata. Taxele de judecata + cele de mediu ti le recuperezi, dar dupa ceva timp....
Atentie, toate exemplele de mai sus sunt doar pentru Bucuresti. I alt judet dureaza mai putin.
Show Must Go On'
- Yaz
Pai nu zicea Ponta ca da banii inapoi in 5 ani? De parca atunci cand au luat banii i-au luat tot in rate......
La restituit dureaza mai mult, am deschis proces eu la o masina si deja a trecut un an si 6 luni, dau 1000 RON la avocat dar cica recupereaza taxa, onorariul ei, cheltuieli de judecata si dobanda deci practic TOT.
Ramane de vazut cand vad banii si daca ii vad pe toti odata.
La restituit dureaza mai mult, am deschis proces eu la o masina si deja a trecut un an si 6 luni, dau 1000 RON la avocat dar cica recupereaza taxa, onorariul ei, cheltuieli de judecata si dobanda deci practic TOT.
Ramane de vazut cand vad banii si daca ii vad pe toti odata.
" Eu nu blochez intersectia. "
-
maestrofree
- Marca si model masina: C4 grand picasso, diesel, 150 cai, 2016, automata
- Numar Inmatriculare: B-625-POP
Bafta si sper sa ne tii la curent.
Este incredibil cum ne talhareste statul roman. Este ilegal dar tot obligatoriu.
Este incredibil cum ne talhareste statul roman. Este ilegal dar tot obligatoriu.
Show Must Go On'
- sergiu9my
- Marca si model masina: Citroen C4,1.6HDI
- Numar Inmatriculare: PH 90 WTF
Nu a decis UE ca taxa e ilegala si ca o scoate ??
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
de fostele taxe pana in 2012 (parca) s-a stabilit ca sunt ilegale. Asta avand in vedere ca distinsii guvernanti nu au avut imaginatie prea bogata in a o denumi, asa ca ultima se numeste taxa de mediu.
Daca UE respinge si aceasta denumire, guvernul a anuntat ca o sa o bage ca impozit ceva... numai sa nu o scoata
Asa ca...indiferent cum s-o numi, aceasta taxa va ramane forever
De altfel, cacanarii astia din guvern (indiferent de culoarea politica) intotdeauna au spus ca nu pot scoate nici o taxa, iar daca o scot... trebuie sa introduca alta in loc, ca sa nu scada bugetul votat
Daca UE respinge si aceasta denumire, guvernul a anuntat ca o sa o bage ca impozit ceva... numai sa nu o scoata
Asa ca...indiferent cum s-o numi, aceasta taxa va ramane forever
De altfel, cacanarii astia din guvern (indiferent de culoarea politica) intotdeauna au spus ca nu pot scoate nici o taxa, iar daca o scot... trebuie sa introduca alta in loc, ca sa nu scada bugetul votat
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Eu pt ford mi-am primit taxa inapoi, procesul a durat cam 8 luni, iar banii mi-au venit in 30 de zile, am primit taxa+cheltuieli de judecata+dobanda pe cele 8 luni, iar la avocat am dat 12% din suma achitata ca taxa, masina a fost inmatriculata inainte de 2012. La citroen nu am dat in judecata, am dat 500 euro taxa si nu mi-am mai batut capul, la ford achitand 2120 euro, deci acolo s-a meritat. Acum, de cand cu timbru de mediu, se primesc banii inapoi daca castigi, dar in rate, deci HOTIE la fel ca si cu acciza la combustibil de pe 1, si noi stam ca prosti si nu facem nimic...