Zgomot la apasarea ampreiajului
-
NicolaeTusinean
- Marca si model masina: Citroen C4
Zgomot la apasarea ampreiajului
Am un Citroen C4 1.6 din 2008 care tocmai a atins 140000 km. Aseara am observat ca la apasare pedala ambreiajului vibra. Mi s-a intamplat de cateva ori in timp ce mergeam prin Cluj, dar a disparut problema. In seara asta mi s-a intamplat iarasi si am decis sa merg mai mult prin oras sa vad exact cand apare. Dupa 5km a reaparut de fiecare data cand apasam pedala oricat de tare o apasam, iar dupa alti 4km pedala nu a mai vibrat in schimb a inceput un scartait puternic sub capota tot la apasarea ei oricat de tare am apasat-o. M-am speriat un pic ca suna asa. Am oprit intr-o parcare si am asteptat 15-20 de minute dupa care am mers cu a 1-a pana acasa, 5km. Nu am depasit niciodata 3000 de turatii, ampreiajul l-am apasat o singura data pe drum pentru ca din fericire la ora asta semafoarele sunt intermitente, totul s-a comportat normal la ea. Numai ca la parcarea laterala a trebuit apasat ampreiajul si in timp ce eram in marsarier a inceput sa iasa fum alb de sub capota din partea soferului. Am oprit tot si am deschis capota. Fumul a disparut rapid pentru ca era fin, dar mirosea in partea stanga un miros de ferodou. Am incercat sa scot borna dar nu am reusit, am rugat si un taximetrist sa ma ajute, dar nici el nu a reusit, drept urmare a ramas asa.
Maine o sa sun la service, dar pana atunci sunt destul de speriat ca am lasat-o asa. A mai patit cineva ceva asemanator? Stiti mai exact de la ce ar putea fi? Fumul se poate sa fi iesit de la faptul ca am mers 5km cu a 1-a? Se poate sa iasa fum si de la componentele ambreiajului?
De altfel, daca imi puteti recomanda mecanic sau service in Cluj-Napoca, v-as fi recunoscator.
Maine o sa sun la service, dar pana atunci sunt destul de speriat ca am lasat-o asa. A mai patit cineva ceva asemanator? Stiti mai exact de la ce ar putea fi? Fumul se poate sa fi iesit de la faptul ca am mers 5km cu a 1-a? Se poate sa iasa fum si de la componentele ambreiajului?
De altfel, daca imi puteti recomanda mecanic sau service in Cluj-Napoca, v-as fi recunoscator.
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
Re: Zgomot la apasarea ampreiajului
pai.. s-a dus ambreiajul
trebuie sa-l schimbi, mai mult ca sigur
trebuie sa-l schimbi, mai mult ca sigur
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- djmanianfs
- Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012
Asa zic si eu, ambreiajul dus. Si la a mea s-a manifestat cam la fel: a inceput sa tremure pedala ambreiajului si se auzea ca un scartait din zona ambreiajului. Bafta!
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
- sorinel0310
- Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
- Numar Inmatriculare: B *** SXN
Probabil placa de presiune ti s-a dus de tot, si usor usor, si restul.
Aproape sigur trebuie schimbat tot kitul de ambreiaj, dar nu e nimic grav...e chiar ceva normal sa schimbi kitul de ambreiaj odata la cativa zeci de mii de km.
Aproape sigur trebuie schimbat tot kitul de ambreiaj, dar nu e nimic grav...e chiar ceva normal sa schimbi kitul de ambreiaj odata la cativa zeci de mii de km.
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
- Norishor
- Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
- Numar Inmatriculare: NOR
Ultima vizită: 17 Aug 2013
Fratilor, ne trezim si noi o data?
Inteleg sa ne ajutam intre noi pe forum si sa fim o comunitate unita, dar cineva ca "dansul" nu cred ca merita prea mult atentia noastra. 3 zile si nimic...
Ultima vizită: 17 Aug 2013
Fratilor, ne trezim si noi o data?
Inteleg sa ne ajutam intre noi pe forum si sa fim o comunitate unita, dar cineva ca "dansul" nu cred ca merita prea mult atentia noastra. 3 zile si nimic...
- commandorsteel
- PowerSteel
pai.. nici nu o sa-l mai vezi pe aici pana la urmatoarea problema
nu-l intereseaza nici ce i s-a raspuns...
nu-l intereseaza nici ce i s-a raspuns...
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

-
NicolaeTusinean
Masina e in service de azi-dimineata. Inca nu e gata si de asta nu am mai zis nimic. Peste weekend nu am gasit niciun service deschis. Iar ieri a fost o aventura intreaga cu Citroen Cluj, Citroen Targu Mures si un service de aici din Cluj.
La Citroen Targu Mures nici macar nu mi-au raspuns la telefon, desi am sunat de mai multe ori la intervale mari de timp.
La Citroen Cluj Napoca am fost redirectionat catre altcineva care mi-a raspuns dupa cateva ore, timp in care apelurile imi erau ori refuzate, ori lasate sa sune pana se inchideau automat, ori raspundea direct robotul... Pretul total era de circa 1700 de lei cu piese originale si 1200 cu piese de la Luk. Manopera e 350-400 de lei.
La celalalt service au fost foarte prompti si politicosi de oricate ori am sunat, iar pretul a fost de 1100 de lei pentru Luk.
Cat despre ultima vizita pe forum... il urmaresc de cand l-am gasit, dar nu gasesc niciun motiv sa ma autentific.
La Citroen Targu Mures nici macar nu mi-au raspuns la telefon, desi am sunat de mai multe ori la intervale mari de timp.
La Citroen Cluj Napoca am fost redirectionat catre altcineva care mi-a raspuns dupa cateva ore, timp in care apelurile imi erau ori refuzate, ori lasate sa sune pana se inchideau automat, ori raspundea direct robotul... Pretul total era de circa 1700 de lei cu piese originale si 1200 cu piese de la Luk. Manopera e 350-400 de lei.
La celalalt service au fost foarte prompti si politicosi de oricate ori am sunat, iar pretul a fost de 1100 de lei pentru Luk.
Cat despre ultima vizita pe forum... il urmaresc de cand l-am gasit, dar nu gasesc niciun motiv sa ma autentific.
- commandorsteel
- PowerSteel
no comment...NicolaeTusinean scrie: Cat despre ultima vizita pe forum... il urmaresc de cand l-am gasit, dar nu gasesc niciun motiv sa ma autentific.

- Rica
- Marca si model masina: ....
...dar gaseste motive cand are nevoie.ce uoameni
PS:bafta la reparatii
PS:bafta la reparatii
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
-
NicolaeTusinean
Hm.. Eu nu stiu asa multe ca voi, nu stiu mai nimic despre Citroen si masini in general, asa ca decat sa incep sa scriu pe forum doar de dragul de a scrie fara sa stiu despre ce vorbesc mai bine tac. Cand o sa am si eu experienta necesara pentru ai ajuta pe altii, atunci voi avea motive sa ma autentific si cred ca asta e in folosul tuturor. 
Acuma mi s-a intamplat sa am problema asta si va sunt recunoscator pentru raspunsuri.
Acuma mi s-a intamplat sa am problema asta si va sunt recunoscator pentru raspunsuri.
- Rica
- Marca si model masina: ....
Dar poti contribui cu altele,ca dupa cum vezi pe aici nu se vorbeste decat despre defecte si reparatii.
La ceva tot te pricepi si poti ajuta pe acel ceva pe cineva.

La ceva tot te pricepi si poti ajuta pe acel ceva pe cineva.
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!