Adrian scrie:[Acum intrebarea mea, pentru astia cu protectia animalelor:
Da cand mancati porc sau vitel, credeti ca animalele alea au murit de batranete si apoi au ajuns la voi in farfurie? Sa cand mancati la McDonalds sau KFC, puii aia din tigaie s-au sinucis si s-au oferit de buna voie la voi sa fie mancati?
Una e sa-i aplici o lovitura fatala si sa se termine totul in 5-6 secunde, si alta e sa se tirasca in labele din fata cu spatele zdrobit inca vreo 2 ore pe acolo.
Azi venind de la service de la suceava am claxonat la un moment dat un ciine prin Valea Lupului (la intrarea in iasi dinspre tg. frumos) care statea pe banda 2 asteptind sa se faca liber si pe sensul celalalt, sa se duca si el. L-am claxonat, a pliat urechile si s-a dus pe banda 1.
Un bou cu dacie dupa care voiam sa ma si intorc si sa-l tin intr-un claxon toata viata lui, nu l-a claxonat, nu nimic, si ciinele derutat fiind de toate zgomotele din jurul lui nu s-a dat la timp. A sarit totusi insa a primit una peste coada (care ii sarise dintre picioare cind a facut saltul salvator). Daca boul cu dacie ori il claxona, ori se ducea pe banda 2, facea si ciinele o treaba acolo, ca stia el ca nu sta unde trebuie, doar trebuia claxonat.
In general ciinii au comportament de oameni betivi non-violenti: stau si se holbeaza la tine si nu inteleg cum poti sa vii tu asa repede spre ei, dar daca ii claxonezi fac ce trebuie. Uneori iti mai sar si in fata, dar mie mai des mi se intimpla asta cu prosti cu masini sau cu pietoni care practica culturismul (adica isi lasa creierii acasa si-i cultiva in ghiveci, sa se faca mai mari, cam cit unul de gisca, asa).
Eu n-am fost acolo sa-l judec pe om sau pe ciinele pe care l-a pocnit. Ce vreau sa spun insa este ca de obicei ciinii sint constienti de existenta, forta si viteza masinilor care trec pe linga ei, stiu sa interpreteze un claxon (e instinctiv), si ca se mai intimpla sa iti sara si in fata si sa nu ai ce face.