Maverick's Ride
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
- Maverick
In carte scrie ca la benzinara de 1.6 sa nu depasesti 2/3 din turatia maxima in primii 3000 km. Pana se aseaza... Si mai scrie si chestia cu franele bruste de care amintea dumiflo.
In principiu cred ca nu trebuie forjata pana la limite in rodaj. Asta nu inseamna ca trebuie sa mergi cu ea ca un mos si sa schimbi vitezele la 2000 de ture.
In principiu cred ca nu trebuie forjata pana la limite in rodaj. Asta nu inseamna ca trebuie sa mergi cu ea ca un mos si sa schimbi vitezele la 2000 de ture.
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Eu i-am dat si 5000rpm in rodaj (adica in primii 1000km), ca tot atunci a vazut oituzul si el si trebuia sa ia niste aer proaspat de munte. Nu am exagerat insa, in primii 10000km nu a vazut decit putine red-line-uri (vreo 3-4 cred).cosminnuss scrie:nu ma contrazic. Prin "a nu forta" ma refeream sa nu se depaseasca 3500 de ture.
Nu sunt de acord cu depasirea a 3500-4000 de ture in rodaj, ce sa mai zic de zona rosie!?
Astea sunt insa doar niste recomandari, nimeni nu te obliga sa faci intocmai. E masina ta, sunt banii tai!
De ce nu m-am abtinut sa-i dau 5000: am zis ca daca-l tin sub 3000 se imbicseste draq' si n-o sa mai stie ce e cu el si se rodeaza aiurea. Asa ca ocazional i-am mai dat cite o talpa (scurta). ++in carte spune sa nu depasesti 2/3 din regimul maxim (asta inseamna 4000rpm) insa au uitat sa specifice ca sa nu mergi constant asa, eventual in sarcina (adica sa urci de exemplu la cota 1400 la limita aderentei).
In afara mi s-a recomandat sa nu-i dau mai mult de 3000rpm (asta inseamna 96Kmph). I-am dat si 135Kmph insa am accelerat usor pina acolo si nu am bruscat, apoi l-am lasat sa revinain frina de motor.
A propos, frina asta de motor face multe treburi bune. Cel putin pistoanele se lubrefiaza mai bine si pe acolo nu prea sint explozii sa se degaje multa caldura. V-o recomand s-o experimentati mai ales in perioada de rodaj, dar nu numai. La drum intins se preteaza de minune, eu nu ating frina kilometri intregi.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
Lisa
- Sharky Boy
- Numar Inmatriculare: B-03-LIS
mi se pare un rodai corect...si eu am facut rodajul la fel...am calcat-o un peu de cele mai multe ori in depasiri...dar pe rosu nu am adus-o decat dupa rodaj!
frana de motor e buna intotdeauna...si la drum lung si in oras. evident...unde iti permite traficul...si cu conditia sa nu ai vreun bou in spate care nu stie k masina din fata poate incetini si fara sa se aprinda stopurile de frana...
frana de motor e buna intotdeauna...si la drum lung si in oras. evident...unde iti permite traficul...si cu conditia sa nu ai vreun bou in spate care nu stie k masina din fata poate incetini si fara sa se aprinda stopurile de frana...
B-03-LIS C4 coupe 1.4 VTR 90cp - "SHarky Boy"
- Maverick
-
dumiflo
- The Citroen C4 man
- Maverick
- SAMmy
- My C4 Rocks!
- Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR - Numar Inmatriculare: VN 29 SAM
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
-
dumiflo
- The Citroen C4 man
- Maverick
- Maverick
-
alesul
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Sint curios ce copilasi or sa iasa din curva aia mica de xara wrc si gigolo-ul ala de c4 coupe...
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)