Biciclisti in ClubC4
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Re: Biciclisti in ClubC4
In mare parte distantele intre punctele cheie sint aproape la fel la toate marimile de cadru dar difera mult cit poti ridica-cobori saua. Un cadru de 20" e destul de inalt si saua coborita la minim va fi cam la aceeasi inaltime ca si la un cadru de 15" cu saua ridicata la maxim (e un exemplu pt a vedea diferenta). Vorbesc din experienta proprie ca am masurat cadrul meu si al sotiei, eu avind 18 ea 15 si cam asta e marea diferenta.
Cum stii care ti-e bun ? In primul rind e un tabel cu inaltimile si marimile cadrelor standard. Ar fi un punct de referinta, pe urma trebuie probat sa fii sigur.
Cum stii care ti-e bun ? In primul rind e un tabel cu inaltimile si marimile cadrelor standard. Ar fi un punct de referinta, pe urma trebuie probat sa fii sigur.
- emicald
- Marca si model masina: Citroen C4 thp
Vlad, nu sint deloc la fel dimensiunile. Cadrele sint pe marimi fiindca trebuie sa fie potrivite pentru fiecare.
Unele firme (Giant, de ex.) au marimile cu M, L, XL etc. si fiecare este recomandat pentru persoane de o anumita inaltime (cam ca la haine).
Cadrele de mountain bike au marimi ceva mai mici decit cele de sosea. Adica pentru cineva de 1.80 mountain-bike-ul merge la 19'' dar o rutiera (road, city bike) se potriveste de 21''. La cursiere se pot intilni si dimensiuni in cm.
Cel mai bine e sa faci o proba de drum.
Foarte importanta este si geometria cadrului, care trebuie sa fie potrivita cu anatomia ta in functie de stilul de mers si de scopul biclei. O bicicleta de viteza (ca a lui Bogdan) are o cu totul alta geometrie fata de un mountain bike sau un city bike.
Si nu in ultimul rind, calitatea componentelor e extrem de importanta. De-aia gasesti biciclete aparent similare la preturi foarte diferite.
Unele firme (Giant, de ex.) au marimile cu M, L, XL etc. si fiecare este recomandat pentru persoane de o anumita inaltime (cam ca la haine).
Cadrele de mountain bike au marimi ceva mai mici decit cele de sosea. Adica pentru cineva de 1.80 mountain-bike-ul merge la 19'' dar o rutiera (road, city bike) se potriveste de 21''. La cursiere se pot intilni si dimensiuni in cm.
Cel mai bine e sa faci o proba de drum.
Foarte importanta este si geometria cadrului, care trebuie sa fie potrivita cu anatomia ta in functie de stilul de mers si de scopul biclei. O bicicleta de viteza (ca a lui Bogdan) are o cu totul alta geometrie fata de un mountain bike sau un city bike.
Si nu in ultimul rind, calitatea componentelor e extrem de importanta. De-aia gasesti biciclete aparent similare la preturi foarte diferite.
C4
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
In cazul celor 2 biciclete ale mele diferenta semnificativa e posibilitatea reglarii seii. Restul dimensiunilor importante sint cu diferente de sub 1 cm intre ele.
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
La bicicleta mea, marimile sunt astea(in josul paginii)
http://www.cube.eu/en/tour/cross-road/sl-cross-pro/" onclick="window.open(this.href);return false;
La un mountain bike, marimile sunt in inch:(josul paginii)
http://www.cube.eu/en/hard/cross-countr ... l-29-blue/" onclick="window.open(this.href);return false;
La o bicicleta de sosea:
http://www.cube.eu/en/road/road-race/li ... -hpc-race/" onclick="window.open(this.href);return false;
Totul depinde de geometrie,si linkurile care ti le-am dat explica exact diferenta intre marimi!
A mea este cea mai mica, 50cm, datorita inaltimii nu generoase care o am
)
http://www.cube.eu/en/tour/cross-road/sl-cross-pro/" onclick="window.open(this.href);return false;
La un mountain bike, marimile sunt in inch:(josul paginii)
http://www.cube.eu/en/hard/cross-countr ... l-29-blue/" onclick="window.open(this.href);return false;
La o bicicleta de sosea:
http://www.cube.eu/en/road/road-race/li ... -hpc-race/" onclick="window.open(this.href);return false;
Totul depinde de geometrie,si linkurile care ti le-am dat explica exact diferenta intre marimi!
A mea este cea mai mica, 50cm, datorita inaltimii nu generoase care o am
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
joeadrianblack
pfff incepatori. haideti sa va spuna nenea care e faza cu dimensiunile (glumesc)
in primul rand te masori pe tine (pe vremuri, acu 10 ani noi ii ziceam inaltimea coaielor), adica distanta de la glezne (asfalt, talpa picior cum doresti) si pana la cur (testicule)...
apoi luai tu o decizie dc doreai sa fii biker de oras/off road sau de cursa lunga...
in fct de cele mai de sus, luai cadru mic in dimensiun 14, 15, 16 inci daca doreai ca acel cadru de bicicleta sa se miste mult intre genunchi (necesar in city biking sau offroad), iar dc nu aveai nevoie de acrobatii (de obicei pt cei cu distanta lunga) luai bicicleta cat mai inalta (cica sunt mult mai ok ca si rigiditate).
La un cadru de 16 inci, cadrul, bara pe care plinbi gajica, e mai aproape de genunchi decat de testicule, astfel poti sa-l inclini intr-un unghi mult mai mare, pe cand la cadrele inalte acelas cadru e mai aproape de testicule si astfel unghiul in care poti jongla bicicleta scade mult...
clar? sau tre sa desenez...
in primul rand te masori pe tine (pe vremuri, acu 10 ani noi ii ziceam inaltimea coaielor), adica distanta de la glezne (asfalt, talpa picior cum doresti) si pana la cur (testicule)...
apoi luai tu o decizie dc doreai sa fii biker de oras/off road sau de cursa lunga...
in fct de cele mai de sus, luai cadru mic in dimensiun 14, 15, 16 inci daca doreai ca acel cadru de bicicleta sa se miste mult intre genunchi (necesar in city biking sau offroad), iar dc nu aveai nevoie de acrobatii (de obicei pt cei cu distanta lunga) luai bicicleta cat mai inalta (cica sunt mult mai ok ca si rigiditate).
La un cadru de 16 inci, cadrul, bara pe care plinbi gajica, e mai aproape de genunchi decat de testicule, astfel poti sa-l inclini intr-un unghi mult mai mare, pe cand la cadrele inalte acelas cadru e mai aproape de testicule si astfel unghiul in care poti jongla bicicleta scade mult...
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
clar dar pe mine ma doare curu rau inca.....ce setari trebuie sa fac?
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Ajustata pozitia pe bicicleta (pozitia seii atit pe inaltime cit fata-spate, inaltimea ghidonului si pozitionarea lui fata-spate) o sa in care sa te simti tu comod si pampersi.
-
joeadrianblack
Legat de durerile in posterior pot sa zic ca am avut si sha de 200 sau cati dolari (specializer cu titan si silicon inteligent si piele de putza de sarpe) si vreo 5 variante de sha smechere (sport), durerea nu dispare, decat te obisnuiesti in timp cu ea, te antrenezi. (acuma am o sha de 45 de lei K2, un minifotoliu)...
apropo de cur, obligatoriu in zilele in care te dai mai "tare" si 2 - 3 zile dupa, trebuie sa faci bai in apa calaie cu mult sapun la gaurica... (asta sa nu apara hemoroizii)
apropo de cur, obligatoriu in zilele in care te dai mai "tare" si 2 - 3 zile dupa, trebuie sa faci bai in apa calaie cu mult sapun la gaurica... (asta sa nu apara hemoroizii)
- Aiurica
va las pe voi cu bicicletele!
eu mana in cur cu sapun nu bag
eu mana in cur cu sapun nu bag
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
relu, ma ofer sa te ajut cu sapunu... 
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Pai tu nu-ti speli ma esapamentul? nu te pune nimeni sa-ti introduci nimic inauntru 
-
joeadrianblack
nu trebuie sa introduci nimic
sau mai exista varianta tratament cu Detralex toamna si primavara...
- Aiurica
nu suna bine!
raman la masinute!
Bogdan, Vlad, ne salutam de la distanta de azi!
raman la masinute!
Bogdan, Vlad, ne salutam de la distanta de azi!
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
Pt tratarea hemoroizilor va dau eu o trimitere 
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Ia mai terminati voi cu offtopicul aici, ca sunt lucruri serioase 
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013