Andrew ms mult manDjAndr3w scrie:Uite aici topicul viewtopic.php?f=61&t=7823" onclick="window.open(this.href);return false;
Vibratii in volan la viteze de peste 100Km/h
- escape
- Numar Inmatriculare: B 18 LUW
Re: Vibratii in volan la viteze de peste 100Km/h
C4 1,6 hdi
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
cp. asteptam sa vedem daca se rezolva la amandoi cu "rulmentul" minune 
- escape
schimb si bucsa aia de cauciucDjAndr3w scrie:cp. asteptam sa vedem daca se rezolva la amandoi cu "rulmentul" minune
C4 1,6 hdi
- escape
Dezamagire....nu era de la rulment
( tot asa face ...am fost iar si am echilibrat in alta parte jantele si am platit iar 80 lei degeaba tot asa face dar asita de aici au zis ca toate cauciucurile sint deformate...si ca trebuie sa le schimb 
C4 1,6 hdi
-
dimabogdan
Sunt cele mai susceptibile sa cauzeze problemele astea...
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
- escape
Am schimbat f f multe chestii...iar astea mi se par aiurea ... sa fie toate 4 cu probleme .. am schimbat si fata cu spate si tot asa face ... cam la feldimabogdan scrie:Sunt cele mai susceptibile sa cauzeze problemele astea...
C4 1,6 hdi
- escape
Aaaaa si am uitat sa precizez azi dupa ce le-am echilibrat a 2-a oara sapt asta (dupa ce am dat 80 lei azi echilibrare) am fost la alta vulcanizare si aici au zis ca iar nu sint bine echilibrate
))) si le-a pus un tip pe aparatul lui si iar arata ca nu este ok... la fix 2 ore dupa ce abia le echilibrasem
)) ...NUMAI ZIC NIMIC.. tara de ...oameni si mai de...
C4 1,6 hdi
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
pai e cam normal sa se intample asa: fiecare vulcanizare are masina de echilibrat calibrata altfel + ce se mai uzeaza ea + centrarea rotii si strangerea ei pe utilaj...etc. sunt o multime de factori...
nu cred ca o sa gasesti 2 vulcanizari in care sa-ti dea ok la echilibrat
nu cred ca o sa gasesti 2 vulcanizari in care sa-ti dea ok la echilibrat
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- escape
Mai are careva vreo idee de la ce ar putea sa fie ca sincer numai stiu ce sa fac si ce anume sa schimb...
(
C4 1,6 hdi
- f1gio
- Numar Inmatriculare: E8344FWZ
Incearca sa imprumuti 4cauciucuri pt cateva ore. Mergi cu ele la diferite viteze etc. Créd ca e singurul lucru care ti-a mai ramas de facut. Si ñu as fi surprins sa fié chiar toate 4 cu probleme,uzura pe interior, presiune rotii,etc. Sper sa o rezolvi cumva,numai bine
Enviado desde mi iPad con Tapatalk.
- escape
Am pus de la un amic cu un Peugeot 406, 4 jante cu 4 cauciucuri Dunlop 205/55/R16 (aproape noi rulate in jur de 5000km) si parca facea mai rauf1gio scrie:Incearca sa imprumuti 4cauciucuri pt cateva ore. Mergi cu ele la diferite viteze etc. Créd ca e singurul lucru care ti-a mai ramas de facut. Si ñu as fi surprins sa fié chiar toate 4 cu probleme,uzura pe interior, presiune rotii,etc. Sper sa o rezolvi cumva,numai bine
Azi am fost si la tipii aia de la Tunari cu planetare sa le verifice daca e ceva de la ele si nu au absolut nimic ...mi-au pus si vaselina la burduf ...etc
C4 1,6 hdi
- DjAndr3w
Bieletele de directie si joc in caseta de directie ai verificat? Unghiurile/geometria refacute? Nu mai retin daca ai spus ceva despre asta..
-
marius.macavei
- Numar Inmatriculare: AB84MMI
Salutare
Ai rezolvat problema?
EU i-am dat de capat, am reechilibrat rotile la super precizie si am refacut reglajul geometriei iar problema a disparut
Ai rezolvat problema?
EU i-am dat de capat, am reechilibrat rotile la super precizie si am refacut reglajul geometriei iar problema a disparut
C4 1.6 Hdi Robot Atomic
C5 III 2.0 Hdi............
C5 III 2.0 Hdi............
- DjAndr3w
Eu am descoperit problema la mine, inca nu am rezolvat.o dar urmeaza(anvelope noi). La mine, anvelopa dreapta fata are o boalfa f mica exact pe centrul caii de rulare si de acolo apar vibratiile in volan la viteze mari.
- siempre
Poti face o verificare daca ai de unde imprumuta un ceas comparator in sutimi ca cel din imagine:

Tolerantele pentru bataia frontala cu janta montata sunt de maxim 0.10 mm, iar cu ea demontata, adica pui ceasul comparator pe butucul pe care sta janta; caz in care toleranta trebuie sa fie de maxim 0.05 mm.
Nu stiu daca am avut aceleasi simptome, dar pot spune ca mi s-a recomandat sa schimb aproape tot, de la bielete de directie, cauciucuri, jante, rulmenti la discuri; Tremuratul volanului la mine se manifesta cel mai puternic in momentul in care franam brusc la viteze de peste 60 km/h.
La mine problema a fost bucul cu totul, care se pare ca era stramb, habar nu am cum, cand sau in ce fel a ajuns asa, avea bataie frontala 0.3 mm.
Succces!

Tolerantele pentru bataia frontala cu janta montata sunt de maxim 0.10 mm, iar cu ea demontata, adica pui ceasul comparator pe butucul pe care sta janta; caz in care toleranta trebuie sa fie de maxim 0.05 mm.
Nu stiu daca am avut aceleasi simptome, dar pot spune ca mi s-a recomandat sa schimb aproape tot, de la bielete de directie, cauciucuri, jante, rulmenti la discuri; Tremuratul volanului la mine se manifesta cel mai puternic in momentul in care franam brusc la viteze de peste 60 km/h.
La mine problema a fost bucul cu totul, care se pare ca era stramb, habar nu am cum, cand sau in ce fel a ajuns asa, avea bataie frontala 0.3 mm.
Succces!
Citroen C4 Coupe 1.6 16V SX VTR