Ce modele / variante de caroserii lipsesc gamei Citroen ?!

Discutii despre orice legat de masini
Vasea
Marca si model masina: Renault Scenic 2, 1.6 b, 2006

Ce modele / variante de caroserii lipsesc gamei Citroen ?!

Mesaj de Vasea »

Cred ca unul din motivele vanzarilor slabe de la noi, poate si din alte parti, este lipsa unor variante derivate de caroserii, ale modelelor actuale.

Cred ca ar fi prins bine, urmatoarele modele:

- C3 breack

- C4 breack

- C ELYSEE breack

- DS4 breack

- C4 sedan / C4 L - var din America de Sud / China

- C3 Aircross

- C4 Aircross

- C4 Cross - var din China

- C2 Cross - var din China

===================================

Voi ce parere aveti? Multumesc frumos !
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Re: Ce modele / variante de caroserii lipsesc gamei Citroen ?!

Mesaj de Tomita »

nu tiu ce sa zic. oricum grosul trebuie sa fie cu caroseria "de baza". variantele secundare ar aduce poate un plus de unitati vadute dar nu in asemenea maniera de a rasturna balanta.

la momentul actual al globalizarii si crearii de perceptii si preconceptii deja existente un producator trebuie s aiba un dep de marketing sanatos la cap, care sa stie sa analizeze trendurile pietei si sa produca ceva asteptat de ei.

ex:
Presupunem ca un director de la citroen se duce in viitor si vede ca GOLF 8 se va vinde extraordinar. Se intoarce in timp si lanseaza niste schite premergatoare de acum si scot ei exact aceeasi masina, doar ca e cu sigla citroen. Aceeasi calitate de constructie ca si acel model din viitor.

Nu se va vinde la fel de bine.
Daca iei sigla de pe un golf si montezi ceva chinezesc, dar avand aceeasi calitate, nu se va vinde. Vor exista preconceptii ca la chinezi sunt ieftine ca pe ici si pe dincolo, etc...

E vorba de psihologia umana si in cazul de fata psihologia clientului.

De la brandul citroen lumea se asteapta la niste lucruri.
- Exista si vorbe d-alea ca e frantuzeasca si ca se strica. Din nefericire pt ei masini se mai strica, mai au probleme si deci nu poti demonta definitiv acest mit decat prin niste campanii serioase de demostare faptic a opusului. (Cu statistici si comparative dar si cu implicarea directa a unor clienti, potentiali clienti, "dusmani")
- citroen a fost mereu revolutionar, excentric, unic. Daca ne uitam pe oferta curenta, zau ca nu mai e nimic revolutionar la Citroen.
tehnica - nu
estetic - nu

> Deci cumperi o masina care e desenata bine si gandita stilistic, care are prorpia identitate dar nu vine cu absolut nimic nou sub soare. Nici macar viitor C4 Picasso nu e revolutionar. Cum draq au facut Jeep-ul Cherokee cu aceeasi idee nu imi dau seama. Dar l-au facut si prezentat inainte. (Parerea mea e ca ceva e dubios la acel Jeep, caci scrie pe el coreenism 200%) - meh, daca imi place cumpar, daca nu, am alte branduri care sunt tot asa diferite, dar au alt renume

> tehnic nu primesti noutatile, acestea avand mereu prioritate la Peugeot. Ca sa nu vorbesc ca oricum PSA nu tine pasul cu lumea, ci au un lag urias de adaptabilitate la oferta de motorizari.
(308 va avea faruri full led, totdeauna e primul cu motoare noi in grup, etc, sferele si tehnica hydractive e practic inexsitenta...)

Deci ce mai ramane sa cumperi un citroen?! E construit ok, dar in lipsa elementelor definitorii si puternice din psihicul maselor, vanzarile vor avea de suferit

Aici trebuie lucrat, la strategie si conceptia acesteia pe termen mediu si lung.

Sa nu vorbesc de involutii, ceea ce e rau. La actualul C5 capota se ridica cu mana, in timp ce la prima generatie beneficia de pistonase. Si am impresia ca e si mai mare acum capota.
volanul cu butuc fix care oferea o siguranta crescuta in caz de accident frontal prin pozitionarea airbagului mult mai performant.
"ca nu il vrea lumea". asta e justificare de rahat a looserilor. Daca scria audi pe masina se vindea a porc si garantez ca lumea "ar fi fost innebunita" sa fie asa.

Aici intervine ce zic eu de psihic si de realizarea unor strategii consecvente.

Sa zicem ca au facut gama DS (tehnic aceeasi masina precum fratele C, doar ca au adaugat niste optionale in plus. trivial) pt care pretind mai mult in aceeasi echipare doar ca e alta sigla. Hmm...fail.
Deci daca in gama DS care au targatat-o spre oamenii mai sic, si cu bani de dat vor avea succes si priza la public, ar putea reintroduce un concept superb pt generatia a doua ( nu DS4 cu usile alea spate de 2 lei. te uiti la toti premiumii care fac 4door coupe/grancoupe/etc ca usile spate sunt functionale frate. ) cu motorizari si dotari moderne. Sa ofere echipari demne de premium, dar o idee mai ieftin, sau in acelasi pret cu un concurent premium sa iti dea MULT mai multe echipari.

Adica in pretul de baza al unui model premium consacrat pe segment, tu citroen sa fii vii DS-ul tau care iti ofera direct un nivel de echipare bogat (pt asteptarile premium) climatronic multizona, navigatie, 4 geamuri electrice, esp asr etc, plafon panoramic, pilot, comenzi volan, xenon

Si de aici in sus sa adaugi cu adevarat optionalele de vis ca magnetic ride/hydractive, motorizari potente, parcare singura e deja veche dar nah, inca nu e raspandita, faruri matrice led autoadaptiva (incercau la insignia unii, si intrun final a scos in serie audi), si muuuulte altele pe care le regasesti pe A8, s-class etc...
Sustinuta de o calitate ireprosabila si servicii post-vanzare impecabile intr-o prima faza reusi sa faci acel DS sa vanda foarte bine si sa fie premium.

Pt ce se vehiculeaza despre noile modele C, daca o sa fie low-costuri atunci s ofere preturi echivalente dacia, daca nu - mUE.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

C4 Aircross este ceva ce eu mi-as dori sa merg, sa vad ce inseamna si de ce nu, sa cumpar!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Vasea

Mesaj de Vasea »

Bogdan scrie:C4 Aircross este ceva ce eu mi-as dori sa merg, sa vad ce inseamna si de ce nu, sa cumpar!
+ 1 :ya
o sa vedeti ce succes o sa aiba Renault Captur, care o sa manance din clientii de Duster.
de ce nu se misca mai repede Citroen? Sau sa aduca modelul similar cu Peugeot 2008, acel DSX ?

Nu am bani acum, dar caut o masina comoda, mai mare pentru familia mea ( vreau in 2 ani sa mai am un copil ) , gen breack / monovolum / crossover !
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

Pt familie , exista Picasso :hi
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Vasea

Mesaj de Vasea »

alex82 scrie:Pt familie , exista Picasso :hi
Corect, ai dreptate, dar s-ar putea ca acel DSX sa fie mai ieftin decat noul Picasso !
alex82
Alex Ploiesteanu'

Mesaj de alex82 »

Nu cred ca vre`un DS " X-Y-Z" ( orice model ) va fii mai ieftin decat Vre`un C
Imagine
Vasea

Mesaj de Vasea »

Citroen DSX: Advances of hybrid-powered SUV:

http://www.carskings.com/citroen-2/citr ... wered-suv/" onclick="window.open(this.href);return false;

vom vedea......

Peugeot 2008 = http://www.peugeot.co.uk/media/peugeot- ... ochure.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

pleaca de la 12.995 lire = 15.000 euro
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

C4 Picasso dpdv. functional le are pe toate modelele bazate pe C4 pomenite (unele virtuale). Idem C3 Picasso.
Din aceeasi categorie de volum si capacitate de incarcare cu c4 picasso este probabil c5 break. Deci dpdv. functional modelele de mai sus (doar c3 si c4 picasso) acopera toata gama ceruta de tine. Inclusiv dpdv. al preturilor (desi aici pot exista mici discutii).

Dpdv. estetic... nu stiu ce sa zic, dar eu m-as limita si cu un C4 2.0T 350cp AWD WRC Spec Coupe cu 5 usi (nu glumesc si nici nu e vreun conflict de termeni aici) fie si editie limitata la un singur exemplar, ala pentru mine.

Estetica este deja la un nivel foarte bun la Citroen. Desi daca vin astia de la Mazda cu un 2.3 sau 2.5 DISI Turbo pe mazda 6 2013... cred ca se acopera si piata/nisa masinilor pentru oameni cretini si C4 poate face si mai bine ce face acum.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
sorinel0310
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
Numar Inmatriculare: B *** SXN

Mesaj de sorinel0310 »

Bai, eu cred ca ii lipseste clar un Cabrio. Vreau sa vad si eu ca Citroen fabrica un Cabrio.
Renault-ul are doua modele cabrio, Peugeot are tot doua, Citroen de ce nu are nici una?
Sunt sigur ca daca pun suflet in design, se va vinde foarte bine si va fi un succes... :)
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Imagine

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
alex82
Alex Ploiesteanu'

Mesaj de alex82 »

Au un model "targa" style ... C3 mai exact
Imagine
mugurel
Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.

Mesaj de mugurel »

Buna,
Ma bag si eu in seama aici si sper sa nu aruncati cu pietre in mine.
Va scriu ca utilizator, ca iubitor si ca vanzator al acestei marci.
Am o veste proasta provenita de la APIA.
In aprilie s-au livrat 25 de vehicule particulare in RO. Si asta noroc cu livrarea unei flote de 15 DS5 la Cluj.
Practic suntem undeva la coada cozii clasamentului.
Ca cifre, Peugeot a livrat undeva la 150 de VN, Mazda 55, VW undeva la 500...
Eu vad altceva in piata: Citroen se adreseaza clasei mijlocii. Aici se bate cu marci care au preturi mai mari si sunt dotate mai prost.
Daca faci o analiza pe model/pret/optiuni/design, Citroen nu are nimic mai prejos.
Eu cred ca principala problema este la vanzatori.

Piata din ziua de astazi este bulversata complet. La orientarea tuturor clientilor posibili cumparatori de un model Citroen, se adauga oferta de vehicule second hand precum si o finantare slaba. Dar as mai adauga si o imagine proasta la nivel de reprezentant. Adica in 6 ani am avut trei importatori. Daca iei un oras important cum este Bucuresti sau Iasi, veti vedea cate reprezentante s-au inchis si s-au deschis. Asta ofera o instabilitate importanta in ochii unui posibil cumparator.

Mie personal mi se pare ca modelele se vand prea ieftin. Adica Toyota Aygo este cu 1500 de euro mai scumpa...
C3 este cu 2000 de euro mai ieftin decat modelele similare din piata...
C4 este excelent...
C5 este FABULOS!
Dar eu de aproape 1 an nu am vandut nicio masina din asta...
Sigur am eu o problema, dar parca cifrele din aprilie spune ca suntem toti prosti.
Pe de alta parte eu nu cred ca as avea alti clienti care ar lua un SUV sau un break...
Eu personal cred ca problema este undeva asemanatoare cu anii 90 cand nu aveai ce sa vinzi si te evitau toti clientii.
In partea cealalta, gama DS este excelennt pozitionata si mi se pare deja ca e un cal de bataie pe urmatorii ani de criza.

Sent from my BlackBerry 9790 using Tapatalk
DS3 1,6HDi 92CP
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

deci problema rezida in marketing, in targetare, in atragerea clientilor in showroom pt a prezenta oferta.

eu cred ca cel mai important este c-elysee, ca prim reprezentant al modelelor ce vor urma, low-cost. aici trebuie gandit un plan de abordare a pietei romanesti (binenteles, treaba ce tine de noul importator citroen in romania). daca doar stai cu mainile in san sa vina lumea la tine, nu o vor face. e criza, e dificil. trebuie tu sa te duci la cei care cumpara.
sa furi clientii de logan.

ca degeaba imi arata logan cu pret de la putine mii de euro, caci prea putini vor lua modelul de baza. majoritatea vor pune optionale si se vor duce la pragul de 9-10k euro.
am primit oferta pt c-elysee 1.2 care e mai scumpa decat loganul cu acelasi motor cu vreo 1000 de euro. acum depinde de echipari. dar la amandoi era preturi incepand de la "..."

daca are 9k euro de dat, inca o mie nu mai e greu de scos. dar tre sa ai motivatie sa il aduci pe om.

PS: la final 2012-inceput 2013 a fost un concurs oficial citroen pt crearea unor aplicatii interactive de mobile pt integrare cu head-unitul masinii. imi pare rau, dar alti producatori deja ofera de acum multe astfel de aplicatii. hyundai-kia, etc...
reanult/dacia vine cu navigatia aia super mega ieftina. sincer. pt 300 euro, cat de fraier sa fii sa nu iei touch screenul ala. in romania, ca in vest ar trebui sa n-ai creier s anu optezi pt ea.

psa e in continuare in urma. si eu cand mi-am luat c4 ma rugam sa imi dea head-unit mp3. ciu-ciu. abia dupa un an a devenit optional. in timp ce alte branduri auto ofereau asa ceva de ani buni de zile. (cd-player mp3)

DS dupa cum ziceam are potential, dar trebuie gandita cu cap generatia a doua, si nu fake-premium actual.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
lazaroiu
Numar Inmatriculare: ag-03 -car

Mesaj de lazaroiu »

mugurel scrie:Buna,
Ma bag si eu in seama aici si sper sa nu aruncati cu pietre in mine.
Va scriu ca utilizator, ca iubitor si ca vanzator al acestei marci.
Am o veste proasta provenita de la APIA.
In aprilie s-au livrat 25 de vehicule particulare in RO. Si asta noroc cu livrarea unei flote de 15 DS5 la Cluj.
Practic suntem undeva la coada cozii clasamentului.
Ca cifre, Peugeot a livrat undeva la 150 de VN, Mazda 55, VW undeva la 500...
Eu vad altceva in piata: Citroen se adreseaza clasei mijlocii. Aici se bate cu marci care au preturi mai mari si sunt dotate mai prost.
Daca faci o analiza pe model/pret/optiuni/design, Citroen nu are nimic mai prejos.
Eu cred ca principala problema este la vanzatori.

Piata din ziua de astazi este bulversata complet. La orientarea tuturor clientilor posibili cumparatori de un model Citroen, se adauga oferta de vehicule second hand precum si o finantare slaba. Dar as mai adauga si o imagine proasta la nivel de reprezentant. Adica in 6 ani am avut trei importatori. Daca iei un oras important cum este Bucuresti sau Iasi, veti vedea cate reprezentante s-au inchis si s-au deschis. Asta ofera o instabilitate importanta in ochii unui posibil cumparator.

Mie personal mi se pare ca modelele se vand prea ieftin. Adica Toyota Aygo este cu 1500 de euro mai scumpa...
C3 este cu 2000 de euro mai ieftin decat modelele similare din piata...
C4 este excelent...
C5 este FABULOS!
Dar eu de aproape 1 an nu am vandut nicio masina din asta...
Sigur am eu o problema, dar parca cifrele din aprilie spune ca suntem toti prosti.
Pe de alta parte eu nu cred ca as avea alti clienti care ar lua un SUV sau un break...
Eu personal cred ca problema este undeva asemanatoare cu anii 90 cand nu aveai ce sa vinzi si te evitau toti clientii.
In partea cealalta, gama DS este excelennt pozitionata si mi se pare deja ca e un cal de bataie pe urmatorii ani de criza.

Sigur ai tu o problema .......
mugurel
Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.

Mesaj de mugurel »

Nici nu ma asteptam sa nu imi raspunda un membru al retelei Citroen :)))))))))
Norocul nostru este ca avem mereu scuze!
Eu ma consider in continuare un vanzator prost!
:)

DS3 1,6HDi 92CP
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”