Debitmetru e aer (maf)

Probleme de orice natura, intalnite la C4
Scrie răspuns
46rossi
Numar Inmatriculare: Hd40RLA

Debitmetru e aer (maf)

Mesaj de 46rossi »

Salutare, ma poate ajuta pe mine cineva cu o informatie, masina mea trage sacadat, adica se ridica in ture, si trage dar nu trage rotund, lin, ci trage dar sacadat. Am pus tester-ul pe masina si zicea ca e defect debitmetru de aer, azi am scos mufa de la debitmetru si am mers cam 20 km cu mufa scoasa, mi se pare ca masina merge mai bine si parca nu mai sacadeaza, adica trage ok. Intrebarea este: ce ar trebui sa fac, sa inlocuiesc debitmetru? ce se intampla daca merg cu mufa scoasa?
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Re: Debitmetru e aer (maf)

Mesaj de simply the lex »

Pai daca esti sigur ca ala e de vina,ideal ar fi sa il schimbi.Daca zici ca masina merge bine cu mufa scoasa si eu m-as indrepta tot catre debitmetru ca ar fi vinovat.Nu prea are ce sa se intample,numai ca posibil sa iti dea consumul peste cap sau sa iti dea fum ( posibil,nu neaparat).In momentul in care i-ai scos mufa debitmetrului,valoarea AFR ( mix aer-combustibil,mg aer/ciclu) este inlocuita cu una by default constanta si permanenta impusa de calculatorul de injectie deci nu va mai varia cum ar trebui in mod normal,pt ca nu mai are cine sa stapaneasca mixul.

Incearca sa cureti debitmetrul cu ceva alcool izopropilic,poate isi revine.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
46rossi
Numar Inmatriculare: Hd40RLA

Re: Debitmetru e aer (maf)

Mesaj de 46rossi »

Multumesc pt raspuns, am sa incerc si curatarea, cine stie poate tine?
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”