Instalatie XENON Originala - C4

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
sorinel0310
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
Numar Inmatriculare: B *** SXN

Re: Instalatie XENON Originala - C4

Mesaj de sorinel0310 »

Bogdan scrie:De ce este impotriva legii sa faci p astfel de operatiune intr un service Citroen??

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bogdane, pai cica nu poti sa faci astfel de operatiuni decat daca iei piesele de la ei, doar asa pot garanta ei ca sunt originale si sigure de pus pe masina. Orice piesa luata de pe alta masina se considera ca si aftermarket, iar ce e aftermarket, este contrar acestei legi se pare :)
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Imagine

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

Legea 49/2006, art.101, alineatul 10: "Montarea la autovehicul, remorca sau tramvai a luminilor de alta culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonora sau accesorii ori modificari neomologate"

Din cauza asta.
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Dar sunt omologate Norishor, nu sunt After Market, sunt originale, de pe aceeasi masina...adica, acelasi model.
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
Norishor

Mesaj de Norishor »

Cat timp masina din fabrica nu a venit cu sistem xenon... nu se accepta decat daca face reomologare la RAR.
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Pai asta nu inseamna ca e ceva imposibil, daca trebuie reomologare se face reomologare si gata...
Atat timp cat tu ca service pui la dispozitie doar manopera, iar piesele folosite sunt OEM Citroen, mie nu mi se pare nimic suspect aici. Ok, nu iti va da nimeni garantie pe piese, e absolut normal, trebuie reomologare, la fel de normal, si nu cred sa fie mare smecherie atat timp cat ies masini pe poarta fabricii cu astfel de dotari....dar a spune ca e impotriva legii mi se pare mult..doar daca nu cumva imi scape mie ceva si nu sunt complet informat!

Oricum eu zic sa renunti la idee...schimbarea este prea mare si e posibil sa te scarpini aiurea
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Norishor

Mesaj de Norishor »

Da, si tu ai dreptate aici. Oricum problema este stufoasa, deoarece trebuiesc aduse modificari si la sistemul electric al masinii, al calculatoarelor... oricum manopera intr-un service s-ar ridica mult prea mult cu siguranta plus ca nu sunt 100% convins ca se poate realiza. :?
sorinel0310

Mesaj de sorinel0310 »

Problema cu reomologarea nu era absolut nici o problema, ca vroiam sa fac asta imediat dupa ce imi luam masina si trebuie inmatriculata, deci omolagare la RAR oricum trebuia sa ii fac.
Dar intradevar, este prea complicat, riscant si cred ca si prea costisitor la final. Deci, ma voi multumii cu cele de halogen standard, sau in cel mai rau caz, voi cauta niste becuri mai albicioase, dar care sa pot fi folosite legal in acelasi timp.
Multumesc tuturor pentru orice ajutor legat de aceasta problema !

Imagine

bongo
Numar Inmatriculare: B777BNG

Mesaj de bongo »

Imi pare rau sa aud te lasi pagubas.
sorinel0310

Mesaj de sorinel0310 »

bongo scrie:Imi pare rau sa aud te lasi pagubas.
Si mie, sincer... Din pacate, ma intelesesem la un pret ok estimativ cu Lex si ma incadram in buget, si timp aveam sa ma ocup de asta. Doar ca...este foarte greu sa gasesc o persoana in care sa am deplina incredere, care sa imi faca operatiunea asta fara probleme si sa priceapa foarte bine, iar pe de alta parte, banii ceruti pentru o astfel de manopera ma scot cu mult din bugetul meu actual. Asta este, poate pe viitor... Sigur, daca voi gasi pe cineva de incredere care mi-a putea monta totul la un pret mai mult decat decent, poate voi reconsidera...caci sunt sigur ca piesele le voi gasi in continuare la Lex, cel putin pentru moment. Dar asta va ramane de vazut. Pana la urma, toate ca toate, dar am avut norocul sa prind o masina foarte buna, si deci nu vreau ca acesta sa fie motivul unor posibile probleme pe viitor si eventual, si mai multi bani de investit, decat ar trebui... :)

Imagine

simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Posibil sa le gasesti...la mine pe masina :mrgreen:

Si pe mine ma bate gandul dar cand voi gasi timp sa ma ocup de asta....eheee.Evit sa ma gandesc ce presupune un astfel de swap :shock:
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
george.serik
Marca si model masina: C4 1.6 VTR
Numar Inmatriculare: B154SRK

Mesaj de george.serik »

Soso tata, sa stii totusi ca am dat un telefon la Teneo si mi-au zis ca nu e o operatiune stas; nu au cum sa imi zica exact acum, la telefon, pretul pt manopera, dar au spus ca daca vrei mergem acolo si vorbim exact ce si cum si cu electricianul lor si vedem despre ce e vorba. Eu zic ca nu ar strica macar o discutie... Eu le-am zis ca am putea merge saptamana viitoare pe acolo. Ce zici? :hi
SOLD
Imagine
sorinel0310

Mesaj de sorinel0310 »

@Lex: M-as bucura pentru tine daca reusesti sa faci asta...momentan, cat inca nu esti tu hotarat, am deschis acest topic sa vad daca pot sa fac eu manevra asta :)
Bineinteles, daca te hotarasti definitiv si nu mai sunt de vanzare, atunci spune-ne si noua, ca sa nu ne mai batem capu pe aici degeaba :mrgreen:

Serik, hai ca iti dau mesaj pe privat si ne auzim acolo, ca sunt multe de discutat.

Baieti, daca se intampla ceva, va tin la curent. Mersi :hi

Imagine

sorinel0310

Mesaj de sorinel0310 »

Hai ca nu am mai apucat sa editez postul anterior... :(

Am vorbit cu amicul meu Serik si cu mai multe persoane, si deci am luat decizia finala de a lasa balta acest plan, cel putin pentru moment. Am mai primit si niste sfaturi de pe unde am mai intrebat si mi s-a recomandat sa nu ma bag la operatiunea asta, daca masina nu a fost echipata de baza cu asa ceva. Desi am avut curaj la inceput, mi-a perit usor acest curaj cand am realizat ca nu sunt perfect informat si cand am aflat defapt cum sta situatia.

Stiu...de la bun inceput a sunat de vis aceasta idee, si este inca un vis frumos, si stiu si ca se poate face, dar cred ca va ramane doar un vis, cel putin pentru moment. Dupa niste calcule initiale, nu sunt dispus sa risc sa apara probleme ulterioare si sa cheltui atatia bani pentru asta. Pana la urma, am nevoie de masina asta sa functioneze perfect, ceea ce cred ca toti vor, mai mult sau mai putin. Cand o sa am mai multi bani pe viitor, la urmatoarea masina o sa am grija sa ma orientez la alt nivel de dotari, printre care probabil si xenon.

Oricum, printre altele, am alte prioritati cu aceasta masina. Momentan sunt multumit cu masina asta asa cum este, si cu micile modificari pe care le voi mai face, voi fi si mai multumit, si deci nu vreau sa exagerez acuma cu modificari, sau cel putin nu asa din prima... Timp se va gasi, banu' si omu' de incredere si priceput sa fie! :D

Vom vorbi despre asta mai multe saptamana viitoare, cand va aparea si topicul cu masina.

Daca Lex va reusi sa faca el asta pe masina lui (ii urez multa bafta si m-as bucura pentru el), ar fi perfect daca ar putea face si un topic (sau chiar un tutorial) si sa ne spuna exact cum a fost facuta aceasta operatiune. Poate ne va ajuta pe viitor, daca vor mai fi oportunitati de acest gen.

Tind sa multumesc oricum tuturor pentru orice fel de ajutor, sfat, recomandare si incurajare/descurajare, ma bucur foarte mult ca ati participat in luarea acestei decizii si ca ma pot baza pe niste oameni cand am nevoie de ajutor sau de o umila parere.

Topicul, din partea mea, poate ramane deschis pentru diverse alte intrebari legate de aceasta initiativa, dar asta va fi strict decizia moderatorilor. :hi

Imagine

tromeod
Numar Inmatriculare: B-06-ZPF

Mesaj de tromeod »

offf.... imi pare rau ca ai abandonat aceasta idee.... as fi fost tare curios sa vad prima masina cu aceasta transformare! Insa te inteleg, am luat aceeasi decizie la un moment dat :mrgreen:
Am vrut de la inceput xenon, insa nu s-a putut.....am cochetat apoi cu aceasta idee, am primit niste preturi in aer (ceva spre dublu fata de originalul din fabrica din cate imi amintesc) + riscurile aferente si nu merita!
Il asteptam pe Lex-u' cu modificarea :D :hi
C4 Coupe 1.6i THP, Rouge Loucifer - a special one -
bongo
Numar Inmatriculare: B777BNG

Mesaj de bongo »

La grupul vag atat la noi in tara cat si in strainatate sunt foarte multi care au facut aceasta operatiune si nu mi se pare nimic nemaivazut. Multi au impresia ca daca masina vine fara o chestie nu e bn sa umblii si sa o pui fara sa stie macar de ce.
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”