Pensie privata obligatorie la ING...

Codul rutier, legislatia in vigoare, politia romana, Casco, RCA, alte plati
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Pensie privata obligatorie la ING...

Mesaj de SAMmy »

Salut,

Stiu ca multi dintre noi cei de pe forum ne incadram in categoria vizata de pensiile private obligatorii.
Este un subiect destul de dezbatut zilele astea (am remarcat asta la mine la serviciu), insa lumea nu pare
a fi informata prea bine... am decis sa iau atitudine, sa fiu proactiv si, dat fiind faptul ca mama mea este
consultant ING - cea mai importanta companie de profil din Europa si una dintre cele mai importante
din lume, am decis sa ofer informatii doritorilor, si, pentru cei care vor opta pentru ING - sa va propun
posibilitatea incheierii contractului prin mama mea...

So,
No. 1: Daca aveti intrebari, shoot!
No. 2: Daca v-ati hotarat deja ca expertiza si experienta ING in domeniu este de neegalat si doriti sa incheiati
contractul cu ei... contact me, and I will forward it to my mom...

PS: Cand voi avea putin timp liber voi sintetiza intr-un scurt rezumat chestiile pe care ar trebui sa le stie oricine inainte de a lua o decizie... ;)
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Si eu vroiam la ING.

Dar am salariul mic (lucrez cu 1/2 norma la firma tatalui meu :D)

Pot sa ma bag ? :D
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Lisa
Sharky Boy
Numar Inmatriculare: B-03-LIS

Mesaj de Lisa »

...eu vreau sa stiu doar atat:

1. dak ING da faliment...WTF is my money??? (a se citi where)
2. dak je da coltul pot directiona banii fratelui meu?? sau am murit - i-am pierdut...?

asig mi-am facut la ING deja..deci e deja prea tarziu sa fac la tn...sorry

PS. sunt f vesela knd scriu acest post, nu pesimista ci realista... :lol:
B-03-LIS C4 coupe 1.4 VTR 90cp - "SHarky Boy"
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Daca un fond de pensii da faliment, va fi preluat de altul.
Falimentul nu inseamna ce suntem noi obisnuiti din cacatul de tranzitie post-comunista, si anume angajatii raman fara loc de munca, societatea dispare, bunurile ei sunt vandute de `jmekerii` din conducere.

Daca ING va da faliment inseamna defapt ca isi va schimba proprietarul.
Banii tai nu patesc nimic, sunt preluati de noii proprietari.

Nu e nimeni nebun sa renunte la un nume cu un brand-awarness atat de mare.
(e ca si cum conducatorii coca-cola ar da faliment si ti-ar vinde tie afacerea pe 10 dolari. Tu ce ai face, ai schimba numele,produsul sau elementele caracteristice ? Nu, ai face-o la fel - ma rog, nu stiu cat de sinucigasa esti :D)
Lisa
Sharky Boy

Mesaj de Lisa »

OFF topic - f sinucigasa... mai ales knd vine vb de cola... dar nu as cumpara javra aia de companie!!!
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Aveam o colega care facea asigurari la ING si mi-a marturisit ca ia 40 de euro pentru fiecare suflet convins!
Daca primesc eu 20, sau jumate, ma bag.. Daca nu, prefer sa ma repartizeze PC-ul!

Nu de alta, dar eu nu vad nimic si altii iau bani frumosi (nu ma refer la agent) ... Cine stie, poate dupa 3 luni, din cele 4, o sa apara oferte tentante :)
Lisa
Sharky Boy

Mesaj de Lisa »

iau 700 de mii...nu 40 euro...
SAMmy
My C4 Rocks!
Citroën C4 Coupé VTR

Mesaj de SAMmy »

Fiecare agent/consultant are prima de incheiere contract (care nu ca ar trebui sa va intereseze,
dar are intr-adevar valoarea de 70RON), insa that's not the point... eu nu sunt consultant, mama este,
deci eu nu vad nici un leu la afacerea asta si in alta ordine de idei topicul a fost deschis in primul rand
pentru a informa lumea si in al doilea rand pentru a o imbogati pe mama (care totusi ramane obligatoriu,
chiar daca e in plan secund... ;))

Referitor la intrebarile Lisei...
0. Vorbim de pensii private obligatorii nu de asigurari, insa daca va intereseaza asigurari... contact me!
1. ING nu da faliment...
2. Inainte de a da faliment, performanta administratorilor de fond de pensii este monitorizata
de agentia de monitorizare - organism independent si rapoartele sunt publicate bi-anual,
deci daca merge prost afli inainte de faliment...
3. Daca da faliment, banii nu sunt pierduti ci sunt redistribuiti catre alt(i)
administratori de fond...
4. Inca nu s-a stabilit suma minima pentru rambursare sub forma de redevente lunare sau o singura suma unica...
Se va publica in curand si acest aspect...
5. Banii (activul personal = cat ai depus in timp prin cotizatii plus cresterea aferenta) iti revin
sub forma unei plati unice in caz de invaliditate...
6. In caz de deces, nu stiu ce se intampla... vb cu mama si revin...
Lisa
Sharky Boy

Mesaj de Lisa »

ma refeream la pensie nu la asigurare...sorry...

ms de reply...

AHA!! dak mor...ING ia banii? si acum sincer...d c sa mai contribui la pensie?? mi se pare stupid... :cry: cine imi garanteaza k o sa apuc anii de pensie??
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

....de ce sa iau C4 ?
Cine imi garanteaza ca dupa ce fac stanga spre Bucuresti de la ATS Pipera nu ma spulbera un tir ? :D
Lisa
Sharky Boy

Mesaj de Lisa »

LOOOL....not the same thing though...
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Lisa scrie:iau 700 de mii...nu 40 euro...
Cand nu se ingramadea nimeni era 40 de euro.. Acum, toata lumea tre sa faca, asa ca a scazut la 20..

Tin minte in 2003, comisionul unui Clio Symbol era de 50 de euro, iar acum, un amic de la un dealer (nu dau nume), mi-a marturisit ca se ia 9 euro de un Symbol! 14 la un Megane si etc...
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

Chiar asa putin Adrian , deci omu ala se chinuie sa vanda un clio si primeste doar 9 euro (pe langa salariu ) ??? Ma asteptam sa aibe un procent din suma , adica daca clio ala face 7000 sau 12000 ca isi ia rs ...nu conetaza el tot 9 euro promeste???
SAMmy
My C4 Rocks!
Citroën C4 Coupé VTR

Mesaj de SAMmy »

@Lisa: Ce nu intelegi tu este faptul ca aceasta pensie privata e OBLIGATORIE... deci daca
nu vrei tu sa contribui la un anume fond, atunci vei fi repartizata automat de un software "specializat"... ;)

Ideea este urmatoarea... peste tot in lume s-a constatat faptul ca in momentul in care un stat vede banii
contribuabililor stransi gramada (buget), incepe sa devina amnezic si sa uite motivul pentru care i-a strans... :P

Astfel, banii pe care eu, tu, el, ea ii "donam benevol" din salariu pentru fondul de pensii de stat, ajung sa fie cheltuiti
pe diverse alte chestii, sau, chiar daca nu sunt cheltuiti, in orice caz nu sunt investiti atent pentru a genera profit,
si astfel, la batranete ajungi sa ai o pensie de 2 lei... la propriu... :(

Atunci, treptat, se incearca trecerea administrarii acestor fonduri in privat, pentru ca privatii sunt mai putin amnezici,
in principal din cauza ca, in functie de cat de bine investesc ei banii, creste si profitul lor, nu doar al tau... ;)

Ceea ce traim noi acum este primul pas din aceasta trecere treptata... din cei 9% contributie la fondul de pensii de stat,
pe care ii plateste un angajat cu acte in regula, 7% vor ramane in continuare la stat, iar 2% vor trece
la administratorii de fonduri private, urmand ca in fiecare an sa se adauge 0.5% la procentul privat, ajungand ca in 2016
procentul administrat privat sa fie de 6.5%, si doar 2.5% cel administrat de stat!

Pana in acest moment au fost acreditate 17 firme ca administratori de fond de pensii private, toate fiind "atent"
urmarite de "Comisia de Specialitate pentru Supravegherea Pensiilor Private" - organism independent care
cel putin in teorie are un rol foarte important si face o treaba foarte buna!

Dintre companiile care administreaza fonduri de pensii private clar cele mai importante sunt:
AIG si ING, ambele ompanii fiind in top 10 institutii financiare in lume, cu diferenta caAIG este o institutie financiara
performanta nascuta si specializata pe piata din SUA, cu recunoastere mondiala in domeniul asigurarilor de viata,
iar ING este numarul 1 in Europa la capitolul Asigurari/Pensii...

Daca nu va intereseaza subiectul, nu trebuie sa faceti nimic... fie veti fi repartizati automat de calculator
catre un administrator (e.g., Omniasig, BRD Asigurari, ASTRA, BT AEGON etc), fie, daca aveti un sef smecher,
pentru o parte din profit, acesta va face o lista cu toti angajatii care nu au optat inca si... ma rog... diverse... s-au auzit cazuri si mai grave... :P

Eu sunt un activ si un dinamic si ca atare aleg sa ma documentez si sa aleg... si am ales ING!

Si, ca sa fiu in ton cu cele scrise de colegul nostru mai devreme, am ales ING exact cum am ales C4...
Eram familiarizat cu istoria interesanta a companiei si cu succesele obtinute de-a lungul timpului si m-a
fascinat, mi-a placut, ca imagine, ca feeling, the whole shabang!
HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

@SAMmy: hai ca m-am trezit si eu: daca intarzii cu optiunea si ma repartizeaza calculatorul, ma mai pot suci ulterior???
sorry, dar eu am o mare iubire cu alliantz :D
COUPE, 1.6, 110CP, noir obsidien, bestiala :D
Scrie răspuns

Înapoi la “Legislatie si altele”