Consum motoare pe benzină

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
djmanianfs
Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012

Re: Consum motoare pe benzină

Mesaj de djmanianfs »

Cred ca am gasit problema cresterii consumului meu, desi unii dintre voi cred ca o sa rada putin, dar am zis totusi sa postez : fara sa citesc postul anterior al lui mituc m-am gandit pe drum sa opresc pe la o vulcanizare si sa fac o verificare a presiunii in roti. Supriza, aveam o presiune jalnica, la o roata aveam chiar 1 bar :mrgreen: Dupa ce mi-a refacut baiatul de acolo presiunea in roti, pare ca sa "normalizat/stabilizat" consumul. Asa ca cine mai are o problema de genul meu, ar fi bine sa verifice si presinea in roti. Sper sa fie de folos si altora "experienta" mea. O zi buna! :hi
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

Speechless
C1pr1an
Numar Inmatriculare: CT-48-CIP

Mesaj de C1pr1an »

Iti recomand sa cumperi un manometru pentru presiune la roti. :D
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Sa fim seriosi, o diferenta de presiune de 0.4, hai 0.5bar intre rotile de pe aceeasi punte se simte foarte tare. Nu-ti trebuie manometru pentru asta... Un manometru are sens si daca-ti iei o pompa ca sa ai cu ce sa intervii cind vezi ca presiunea e mica, altfel... verificari periodice ale presiunii in roti (si a echilibrarii pneurilor) si aia e tot.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Eu unul nu rad ! Nu sunt 2 luni de cand am patit exact la fel cu presiunea in pneuri. Mai exact intr-unul. Cu una din anvelopele din fata, la 1.4 bari, fata de 2.5 normal, am avut un consum crescut, suspect, cam cu 0.6 litrii / 100 km, de la plin la plin. Abia ulterior, la verificarea presiunilor inainte de un drum lung, am facut legatura si am descoperit roata moale.

La perna anvelopei, cu talon de 50, deci nu prea mult aer inauntru, de tot, cu diferenta de peste un bar stanga-dreapta, masina nu tragea deloc in parti, nu se simtea nici pe denivelari si mai mult, fiind profil XL ranforsat lateral, nu era nici lasata vizibil, sa-mi dea de banuit.
C4 1.6i 16V Berlina
djmanianfs
Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012

Mesaj de djmanianfs »

La fel ca vladut_v a fost si la mine, masina se comporta relativ normal pe sosea, nu tragea stanga dreapta si vizibil parea putin lasata roata aceea mai desumflata. Caterinca putem face cu totii, dar sa postam chestii utile mai greu. Eu am postat problema mea (chiar daca e cam penibila) in speranta de ai ajuta si pe alti in problema mea. Multumesc!
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
roberth1
roberth-SPB
Numar Inmatriculare: VL 06 SPB

Mesaj de roberth1 »

si mie mi se pare ca am consumul cam maricel! cand ajung acasa primul lucru care il fac e presiunea in pneuri!
gri 1.6,16V benzina,110ponei
horas

Mesaj de horas »

referitor la consumul masinii pot sa va spun ca dupa 2500 de km de la revizie am observat urmatoarele:
In urma schimbarii uleiului Liqui Molly Leichtlauf 5w40 (inainte Total), schimbarii filtrului de aer Hengst (Inainte MANN care avea o pasla o sa va arat poze) filtrului de ulei Hengst Energetic , consumul in oras a scazut de la 12.1 afisat pe computer la 8.9-9.1
Am observat o imbunatatire a urcarii in turatie a masinii.

In afara localitatii:
Cel mai mic consum l-am scos pe distanta de 140 km nu am depasit 100km/h viteza de deplasare, 6.9 pe computer.

Diferenta dintre consumul afisat pe CB si cel de la pompa este de 0.7 litri. Deci CB-ul ne fura cu 0.7.
Aceasta diferenta am constatat-o mai demult pe drumul Bucuresti - Cluj - Bucuresti.

Benzina folosita la teste a fost numai Rompetrol EfixS.
CITROEN C4 1.6 16V SX VTR
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Pasla aia de pe filtru e pt zonele geografice cu mult praf.Exista si variante ale filtrelor fara acea pasla.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
mituc

Mesaj de mituc »

Probabil ti-au verificat si refacut presiunea in pneuri. In vecii vecilor, pe planeta asta, nu vei avea o variatie de consum asa mare doar daca (probabil) treci de la ulei de transmisie pus in motor la ulei normal de motor.

The FAIL is so strong in this topic...! :oops:

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
sorin46
Marca si model masina: CITROEN C4 1.6i
Numar Inmatriculare: BR 06 DKS

Mesaj de sorin46 »

Salut,1.6i media 55km/h cu un consum 6,8l
Alexandru

Mesaj de Alexandru »

C4 hatch-back 1,6 MPi 80 kw, cutie 5+1 manuala, fabricat Aprilie 2006, acum 77500 km, l-am avut de la 2 km la bord (nou - comanda, asteptat 3 luni sa vina), roti de 16, anvelope Michelin Energy vechi, dar putin uzate in profunzime, cu doua persoane plus bagaje, cu un plin de rezervor - benzina Evo de la MOL, 901 kilometri pana la golire (s-a oprit azi in pana prostului la 10 metri de benzinaria MOL). Traseu: Brasov - cu cateva trasee in oras, cam prin zona centrala - DN 1A pana la Ploiesti, DN1 spre Bucuresti, cateva curse prin oras, zona de Nord, back to Brasov pe DN1 si Valea Prahovei, cu abatere prin Breaza, iesire pana in Prejmer la un dezmembrari dupa niste plastice (au un C4 hatch-back 1,6 HDi lovit pe stanga nu foarte tare - are jante aliaj interesante originale - aviz amatorilor!), apoi pe drumuri proaste si foarte proaste, si de deal - Targu Secuiesc - Turia - Balvanyios - Bixad, iar apoi pe cel mai bun drum normal (cu numai doua benzi) din Romania (mai bun chiar decat drumuri de pe afara - despre cate se poate spune asta?) - Tusnad - Miercurea Ciuc - Toplita - Reghin, apoi pe drum in lucru cu semafoare si denivelari pana aproape de Bistrita, de acolo drum OK pana la Baia Mare. Viteze de la 3 km/h pana la 140/h, fara exagerari, mers relaxat, de plimbare ...
mituc

Mesaj de mituc »

N-am inteles nimic. Deci cit zici ca a consumat si la ce viteza medie? Am inteles ca ai facut 901 kiloFAILometri cu un plin, asta e 60/9 l/100 (adica 6.68l/100 aproximativ), dar fara sa pomenesti viteza medie.

P.S.: cind ai mers ultima oara pe gura humorului - bistrita?

DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Poti sa ma ajuti si pe mine de la C4 de care pomenesti ca e la dezmembrari de placa de la hayon? Daca o are, daca arata perfect si ce pret? Te rog sa imi lasi mesaj privat. :hi
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
sorin46
Marca si model masina: CITROEN C4 1.6i
Numar Inmatriculare: BR 06 DKS

Mesaj de sorin46 »

Salut,urban 7,2(Braila) mixt 6,8 fara clima- benzina
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”