Masina noua.. and now what??

Codul rutier, legislatia in vigoare, politia romana, Casco, RCA, alte plati
Scrie răspuns
kriss13

Masina noua.. and now what??

Mesaj de kriss13 »

Sa zicem ca te duci la dealer, cumperi masina cu banii jos(in cont)...
Carnet ai (doh!)
Ce pasi trebue facuti dupa, dpdv legislativ (inmatriculare, taxe, impozite, asigurare, carte verde etc...TOT) inainte sa iesi cu ea la plimbare ?
Si eventual ce trebue sa platesti lunar/anual etc.

In mare si aproximativ in ordine..

merci

ps.
sint habarnist rau la partea asta
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

Masina e luata in leasing sau cu banii cash ??
-daca e luata chash e trebuie sa alergi un pic mai mult
-in leasing , e bine ca mai alearga si "propietarul" masinii ,adica banca care iti da banii
-->de anul acesta trebuie sa platesti impozit si sa declari masina !!
-->sunt multe de spus , important E cum ti-ai achizitionat masina ??
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Pai a zis omul..cu banii jos, cash :lol:
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

-ochelarii astia nu-si mai fac efectul !!! :lol:
->1 inmatricularea (o luna poti circula cu numere porovizorii )
->2 iti platesti toate taxele (platesti impozit la ea ,o declari la taxe si impozite )
->3.Asigurare obbligatorie (care include si carte verde , de anul acesta )
->4.Rovinita - daca iesi din Bucuresti
->5.La 2 ani de zile se face ITP (inspectia tehnica periodica)

-->cel mai bine intrebi la dealerul de la care iei masina !!! eu ti-am enumerat in mare , s-ar putea sa se mai strecoare cate ceva pe ici colo
Ultima oară modificat Vin Sep 21, 2007 10:27 pm de către DMX, modificat 1 dată în total.
kriss13

Mesaj de kriss13 »

merci

macar am habar ce tre' sa fac
Ungoliath

Mesaj de Ungoliath »

Daca va intereseza, iata actele, taxele si pasii de urmat pentru a inscrie masina:
1. Se merge la RAR pentru secretizarea Cartii de identitate. Nu se intra pe stand, nu se face identificare. Doar se sta la coada la caserie pentru plata a 110 000 lei, apoi la alta coada pentru secretizare. Asta e modelul Ploiesti.
2. Se plateste la trezorerie taxa de prima inmatriculare. La motor de 1,6 cmc – 183 euro calculati in lei la valoarea anuntata de BNR in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent, adica 35 334 lei/euro = 6 466 122. Am dat 6 500 000 lei. ATENTIE! Se face copie dupa chitanta si se pastreaza in caz ca UE va castiga.
3. Se plateste la CEC sau BCR taxa de talon: 300 000 lei.
4. Se merge la un birou de copiat acte unde se completeaza fisa de inmatriculare si se fac copii dupa toate actele: chitante, Cartea masinii, BI, asigurare RCA, factura. Cate doua pentru ca vor trebui si la Administratia Financiara + 2 dosare sina.
5. Se merge la Administratia financiara. Aici cerintele ar putea fi diferite de la oras la oras. La mine am depus un rand de acte, am completat o cerere si am platita o taxa de 550 000 lei. Se pune o stampila pe fisa de inmatriculare. Avizul este valabil 30 zile, nu 48 de ore ca inainte.
6. Se merge cu toate copiile si originalele la Politie, se sta la coada (care la Ploiesti nu mai era asa de mare ca acum 2 ani de ex.), se depun actele, se plateste taxa pentru numere ( 240 000 nepreferentiale, 450 000 lei preferentiale) si se revine peste 1 saptamana sau doua in functie de numerele pe care le-ti ales.
Cam lung post-ul, dar sper ca am fost de ajutor viitorilor posesori.
C4 coupe, 1,6i, noir obsidien
kriss13

Mesaj de kriss13 »

wow :shock: .. si mai complet.. merci =D>
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Mi-am facut RCA cand am luat-o, mi-am facut si CASCO, acum trebuie sa o rezolv si cu inmatricularea ca sa stau linistit, ca pe 28 sept imi expira numerele rosii.
Azi (vineri,21) ma duc sa imi securizeze cartea de identitate la RAR.
De luni (24) vreau sa fac repejor si ceilalti pasi.
Stie cineva cam cat dureaza din momentul demararii a tot circului cu inscrierea pana iti dau efectiv numerele ?
Intreb pentru ca n-as vrea sa o trag chiar si cateva zile pe dreapta, de circulat cu numere rosii expirate nu ma risc :)
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
newt
CPatratzel
Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic

Mesaj de newt »

24 de ore din momentul depunerii actelor la udriste.
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
costin
Fan C4

Mesaj de costin »

s-ar putea, nu stiu sigur, daca vrei numere preferentiale sa dureze mai mult de 24 ore :?:
C4 Gri Iceland, 1,6i 16v, 2006
B-29-JES
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Nu cred. Eu cind am fost la politie sa mi-o inmatriculez m-au intrebat daca vreau preferential sau la rind, si vrind preferential singura diferenta a fost ca am dat 48RON in loc de 29. Si, ma rog, a durat 1 minut sa gasim unul dintre preferentialele vrute de mine in loc de 15 secunde cit ar fi durat sa mi-l dea la rind.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
newt
CPatratzel
Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic

Mesaj de newt »

Absolut orice dosar de inmatriculare se rezolva in 24 de ore. Poti sa ceri numar mic, mare, patrat, cu dungi, cu ce vrei tu. Doar situatiile exceptionale (gen a crapat serverul - si s-a intamplat destul de des) pot sa intarzie eliberarea numerelor si certificatului. Vei vedea la Udriste afisat pe to(n)ti peretii acest termen.
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

OK,asta e bine.

La unele numere din trafic am observqat ca fontul cu care erau scrise cifrele si literele era diferit fata de `normal` si in plus distanta intre cifre si litere era mai mare, arata a numar din Marea Britanie.

Stie cineva daca contra cost se poate `personaliza` un pic fontul si distanta dintre caractere?
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Scrie răspuns

Înapoi la “Legislatie si altele”