Sa ma programez pentru o verificare?
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Sa ma programez pentru o verificare?
Eu am facut prima revizie (cea de 20) la 16800 si a doua (cea de 40) la 31800 din cauza unei probleme cu regulatorul de aer sau clapeta de acceleratie (intentionam s-o fac pe la 33-34).
Acum tocmai am trecut de 38 si ma gindeam daca ar avea sens ca pe la 40k sa ma duc la o verificare de rutina (motor, suspensii, transmisie, frine, etc).
Ce-mi recomandati?
Acum tocmai am trecut de 38 si ma gindeam daca ar avea sens ca pe la 40k sa ma duc la o verificare de rutina (motor, suspensii, transmisie, frine, etc).
Ce-mi recomandati?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
-
mituc
Aha. Pai ce sa verific atunci? Ca doar la rabla ma refeream. Ca pe mine ma verific eu in fiecare dimineata si-mi scriu mare pe frunte "Passed" dupa care ma sui la volan si defilez voios prin oras (n-ati mai vazut voi, tre' sa va fac un film). Macar nu-mi dau spaga pentru asta, scriu din proprie initiativa.
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Daca simti ca e ceva in neregula cu masina du-te.
Daca ai timp de pierdut iarasi du-te.
Daca nici una din cele 2...las-o asa
Daca ai timp de pierdut iarasi du-te.
Daca nici una din cele 2...las-o asa
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
Lisa
- Sharky Boy
- Numar Inmatriculare: B-03-LIS
revin cu aceeasi concluzie, de data aceasta finala...da...este necesara o verificare, insa nu pt masina...mituc scrie:Aha. Pai ce sa verific atunci? Ca doar la rabla ma refeream. Ca pe mine ma verific eu in fiecare dimineata si-mi scriu mare pe frunte "Passed" dupa care ma sui la volan si defilez voios prin oras (n-ati mai vazut voi, tre' sa va fac un film). Macar nu-mi dau spaga pentru asta, scriu din proprie initiativa.
B-03-LIS C4 coupe 1.4 VTR 90cp - "SHarky Boy"
-
Lisa
- Sharky Boy
- Numar Inmatriculare: B-03-LIS
acum lasand gluma la o parte dearest mituc.... pt ce sa-i mai faci o verificare la 40 dak i-ai facut la 34?consumabilele iti vor rezista teoretic ink 20k. pai eu mi-am facut revizia de 20k la 13. dupa 2 luni...acum adik am aproape 18. ce rost ar avea sa ma mai duc la 20? plus k ma indoiesc ca astia la service vor fi d acord sa o verifice oricand moka. si sa dai bani inutil...doar asa sa dormi mai linistit noaptea...
B-03-LIS C4 coupe 1.4 VTR 90cp - "SHarky Boy"
- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
->are bani mituc , doar si-a luat mps
propun sa te duci din luna in luna sa-ti faca revizia ...ma rog cum le spui tu ..controale
->masina nu e ca un om , care ar trebuii ca la 6 luni sa-si faca analize !!!
->asa ca daca nu ai nici o problema cu ea las-o asa , te plictisesti atat de tare incat vrei sa te duci la service ??
->masina nu e ca un om , care ar trebuii ca la 6 luni sa-si faca analize !!!
->asa ca daca nu ai nici o problema cu ea las-o asa , te plictisesti atat de tare incat vrei sa te duci la service ??
-
anne
- Numar Inmatriculare: B-62-HGU
eu nu mai inteleg nimic.
Vad ca voi ati facut a doua revizie la 20K iar pe mine m-au chemat la 15K sau un an, fata de revizia obligatorie de 2500.
Sunt obligata sa ma duc, daca nu merg ce se intampla pierd garantia aia de 2ani ?
A...... intrebare stupida.... ce "garantie" am eu ca platesc revizia si ceea ce zic ei ca au schimbat si ei in realitate nu au facut nimic. Daca imi pun ulei de la alta masina sau combinat si zic ca mi-au schimbat uleiul cu unul nou ? Habar nu ai ce fac ei acolo in service nu e ca la Ford sa vezi prin geam. Asta asa ca sa mai ajung si peste alti km sa le platesc alta revizie sau alte alea.
Sunt obligata sa ma duc, daca nu merg ce se intampla pierd garantia aia de 2ani ?
A...... intrebare stupida.... ce "garantie" am eu ca platesc revizia si ceea ce zic ei ca au schimbat si ei in realitate nu au facut nimic. Daca imi pun ulei de la alta masina sau combinat si zic ca mi-au schimbat uleiul cu unul nou ? Habar nu ai ce fac ei acolo in service nu e ca la Ford sa vezi prin geam. Asta asa ca sa mai ajung si peste alti km sa le platesc alta revizie sau alte alea.
CITROEN C4 coupe VTR 1.6i 110 CP neagra
B-62-HGU cu stiker
Citroen C3
B-62-HGU cu stiker
Citroen C3
-
mituc
Anne, nu mai stiu exact daca in carnetul de service scrie ca reviziile la benzinarele de 1.6 se fac la 30k km in mod normal si la 20 daca se merge in conditii grele, sau la 20/15. Eu m-am dus la 16800 pentru ca stiu ca am luat si praf dar nu foarte mult, si pentru ca se apropia iarna si era vremea pentru un schimb de ulei.
Acelasi motiv si pentru a doua revizie (nu o numar pe cea gratuita de la 2500 cind zic "prima", "a doua", etc), era deja vara si era bine sa nu mai stau mult cu uleiul de peste iarna, +ca s-au ivit niste probleme.
Dilema mea era/este alimentata de mai multe informatii pe care le-am prelucrat mai bine sau mai prost:
1. cei de la service spuneau ca la 40k or sa se uite la transmisie/cutie/whatever. Ceea ce nu s-a intimplat cind am facut eu a doua revizie, la 32k.
2. la ultima revizie placutele de frina erau la 50%. Eu frinez destul de putin, insa chiar si asa nu m-as simti bine sa le las sa scada la 5-10%.
3. suspensiile. Masina se comporta aproximativ ca atunci cind era noua (ma rog, cam ca la 3-4k km dupa ce si-au mai dat drumu suspensiile). Socuri puternice nu a prea avut, insa are parte de tensiuni ceva mai mari decit la alte masini pentru ca si in curbe tot cu piciorul pe acceleratie stau (si uneori pe acceleratie si frina simultan). Nu mi-ar conveni sa ramina brusc un amortizor fara gaz sau ulei sau ce are el acolo intr-o curba luata la limita.
4. sertarul central se deschide din 8-10 incercari de fiecare data, si oricum ar trebui sa ma duc sa-l schimb. Eu sper sa nu ma mai cheme si pentru constatare (service-ul e in suceava iar eu is in iasi, ca in cel mai mare oras din tara dupa bucuresti nici cei de la citroen nici cei de la mazda nu s-au gindit sa aiba service-uri si showroom-uri). Deci ori pierd 3 ore, ori pierd 5 ore, oricum se duce toata ziua.
Deci cam asta e. Eu am cerut o parere, voi, pastrindu-va spiritul caterincos ce am inteles ca ar trebui sa se manifeste exclusiv pe un singur thread creat acum citeva zile, luati toata treaba asta in ris. pana mea...
Acelasi motiv si pentru a doua revizie (nu o numar pe cea gratuita de la 2500 cind zic "prima", "a doua", etc), era deja vara si era bine sa nu mai stau mult cu uleiul de peste iarna, +ca s-au ivit niste probleme.
Dilema mea era/este alimentata de mai multe informatii pe care le-am prelucrat mai bine sau mai prost:
1. cei de la service spuneau ca la 40k or sa se uite la transmisie/cutie/whatever. Ceea ce nu s-a intimplat cind am facut eu a doua revizie, la 32k.
2. la ultima revizie placutele de frina erau la 50%. Eu frinez destul de putin, insa chiar si asa nu m-as simti bine sa le las sa scada la 5-10%.
3. suspensiile. Masina se comporta aproximativ ca atunci cind era noua (ma rog, cam ca la 3-4k km dupa ce si-au mai dat drumu suspensiile). Socuri puternice nu a prea avut, insa are parte de tensiuni ceva mai mari decit la alte masini pentru ca si in curbe tot cu piciorul pe acceleratie stau (si uneori pe acceleratie si frina simultan). Nu mi-ar conveni sa ramina brusc un amortizor fara gaz sau ulei sau ce are el acolo intr-o curba luata la limita.
4. sertarul central se deschide din 8-10 incercari de fiecare data, si oricum ar trebui sa ma duc sa-l schimb. Eu sper sa nu ma mai cheme si pentru constatare (service-ul e in suceava iar eu is in iasi, ca in cel mai mare oras din tara dupa bucuresti nici cei de la citroen nici cei de la mazda nu s-au gindit sa aiba service-uri si showroom-uri). Deci ori pierd 3 ore, ori pierd 5 ore, oricum se duce toata ziua.
Deci cam asta e. Eu am cerut o parere, voi, pastrindu-va spiritul caterincos ce am inteles ca ar trebui sa se manifeste exclusiv pe un singur thread creat acum citeva zile, luati toata treaba asta in ris. pana mea...
-
anne
eu nu iau nimic in ras. Chiar habar nu am ce se intampla la revizie. Ma enerveaza ca nu stiu ce fac ei acolo la service iar eu trebuie sa iau de buna ce zic. Daca ei spun ca trebuie sa schimb uleiul iar in realitate nu este asa? vezi asta ma enerveaza pe mine, plus ca ma obliga sa iau de la ei cu preturile impuse de Citroen super super marite.
B-62-HGU cu stiker
Citroen C3
B-62-HGU cu stiker
Citroen C3
-
mituc
Nu, nu de tine ziceam ca iei in ris.
Teoretic clientul ar trebui sa poata sa asiste la operatiunile care se fac asupra masinii lui. In realitate nu este asa si toate operatiunile din service se fac in cel mai mare secret.
Insista sa te lase sa asisti. Uleiul nu au cum sa nu ti-l schimbe, insa iti pot trece pe factura ca ti-au schimbat filtrul de aer si de fapt doar ti l-au suflat de praf (sau nici macar). Sau iti pot inlocui piese la care nu vor spune ca au umflat ca sa faca ei smenuri. Nu zic ca asta se intimpla frecvent, insa e posibil.
Si inca odata despre ulei: sa te asiguri ca ti-l schimba. Mai sint unele service-uri care practica completarea. Culoarea uleiului de pe joja se schimba putin, tu pleci acasa multumit(a), si de fapt inca porti in motor acelasi ulei murdar si plin de particule, acizi si spuma pe care-l aveai si inainte.
Teoretic clientul ar trebui sa poata sa asiste la operatiunile care se fac asupra masinii lui. In realitate nu este asa si toate operatiunile din service se fac in cel mai mare secret.
Insista sa te lase sa asisti. Uleiul nu au cum sa nu ti-l schimbe, insa iti pot trece pe factura ca ti-au schimbat filtrul de aer si de fapt doar ti l-au suflat de praf (sau nici macar). Sau iti pot inlocui piese la care nu vor spune ca au umflat ca sa faca ei smenuri. Nu zic ca asta se intimpla frecvent, insa e posibil.
Si inca odata despre ulei: sa te asiguri ca ti-l schimba. Mai sint unele service-uri care practica completarea. Culoarea uleiului de pe joja se schimba putin, tu pleci acasa multumit(a), si de fapt inca porti in motor acelasi ulei murdar si plin de particule, acizi si spuma pe care-l aveai si inainte.
-
anne
auzi tu ai auzit ca cineva sa fi stat in service cu ei sa asiste?
Daca nu ma lasa ce fac? Iti zic cinstit ca nu dau doi lei pe garantia lor de 2 ani si daca nu ma lasa sa asist nu ma mai duc la ei ci la un service de cartier care macar e sigur si la vedere. Tu ce zici sa fac?
Daca nu ma lasa ce fac? Iti zic cinstit ca nu dau doi lei pe garantia lor de 2 ani si daca nu ma lasa sa asist nu ma mai duc la ei ci la un service de cartier care macar e sigur si la vedere. Tu ce zici sa fac?
B-62-HGU cu stiker
Citroen C3
B-62-HGU cu stiker
Citroen C3
-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
- Numar Inmatriculare: B-15-DFK
Eu pentru o masina ca asta nu m-as risca sa raman fara garantie...
De asta atunci cand va expira garantia o voi vinde imediat
De asta atunci cand va expira garantia o voi vinde imediat
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea