Zgomot Ciudat Motor
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Zgomot Ciudat Motor
Aseara, dupa frigul din Iasi de minus 9 grade, am mers cu masina pana in Carrefour apoi am avut treaba in zona Aroneanu, unde am fost nevoit sa cobor un drum de tara, pietruit, cam 200 m, in panta, mergand cu a 1 -a, doar in frana de motor cu aproximativ 11 km la ora. Buburuza mea a inceput sa scoata un zgomot straniu venind din partea centrala, usor dreapta, un zgomot ca un huruit, dar foarte puternic. Acel zgomot se aude doar cand masina "forteaza" frana de motor, daca merg cu a 1 -a si o accelerez foarte putin dispare. Am testat si cu a 2-a, si la fel face, cand e sub-turata si forteaza frana de motor la fel se aude acel zgomot. O parere cineva? Ce ar putea fi? 
- DjAndr3w
Re: Zgomot Ciudat Motor
Am dat emailuri/sunat pe la mecanicii care ii mai stiu eu, si mi-au zis daca face asa doar la subturatii e posibil sa fie uleiul din cutie scazut sau de proasta calitate/uzat si din acest motiv sa faca asa. Sau daca nu, vreo problema in cutia de viteze, dar daca ar fi problema ar face asa si la turatii mari. Stie cineva cum se poate verifica uleiul la cutie? Sau doar service? Ca am de facut drumuri azi si maine cu ea si abia luni pot merge in service 
-
dimabogdan
Eu zic ca s-a slabit vreun surub la esapament cel mai probabil, eventual conul acela buclucas.Sau vreo aparatoare termica, ceva care s-a desprins si atinge roata.Verifica pe dedesubt, cine stie.Stiam ca la cutie se aude de obicei un fluierat.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
- DjAndr3w
Am dat email celor de la Servunion si am fost sunat de seful de service si mi-a spus urmatoarele: Zgomotul pe care l-am auzit este din zona planetarelor, deoarece folosind treapta 1 de viteza in vale, la viteza mica (subturata) motorul are tendinta sa se opreasca si acele zgomote vin de la "dintii" care se invart in planetara, sau cum a zis si dimabogdan de la toba. Tot de la Servunion mi-a recomandat sa folosesc treapta a 1 doar la plecarea de pe loc, dar e cam greu sa renunt la frana de motor cu treapta 1
. Oricum subturata cu treapta 1 nu o sa o mai tin, mi s-a spus ca ii face rau si distributiei, si planetarelor. Asa ca pe portiunea aia de drum, pe liber si frana de serviciu
Oricum, daca zgomotul apare si la accelerare/decelerare si la turatii mari atunci trebuie sa merg cu ea la verificat.
-
Cuculescu
Asa cum am mai scris in alt topic,eu sunt de parere ca problema este de la tampoanele ce sustin cutia filtrului de aer. Aceleasi simptome le-am avut la al meu C4
. O zi buna!