Luciu/Intretinere Anvelope

Discutii despre orice legat de masini
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Luciu/Intretinere Anvelope

Mesaj de DjAndr3w »

As dori sa ma ajute cineva care stie ce solutie folosesc baietii de la spalatorii cand ne dau pe anvelope si raman super stralucitoare si negre? Eu am observat ca fiind ceva lichid si pur si simplu inmoaie o carpa, le da si raman asa mult timp. Astept ideeile voastre.
Am cautat pe forum acest subiect si nu l-am gasit. Sper sa nu fie deschis pe undeva.

PS: cineva pe alt forum recomanda ceara lichida :idea:
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Re: Luciu/Intretinere Anvelope

Mesaj de simply the lex »

Cu siguranta exista si solutii dedicate pt intretinere/reintinerire parti de cauciuc deci implicit anvelope.

Ceea ce mi-au dat mie unii de la o spalatorie (destul de profi) a fost ulei siliconic combinat cu cola.Anvelopele nu au ramas nici lucioase nici nu s-au imbacsit de praf.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
DjAndr3w

Mesaj de DjAndr3w »

Solutii sau spray-uri sunt in orice magazin de piese auto sau supermarketuri, gen Turttle Wax sau Nouveau Noir, dar eu asta vroiam sa stiu, ce folosesc baietii la spalatorie, ca are efect, tine destul de bine praful la distanta. Tu zici ca uleiul siliconic in combinatie cu cola? Stii in ce proportie? Si cam ce ulei siliconic? Merci.
Imagine
раскрутка сайтов
DjAndr3w

Mesaj de DjAndr3w »

Din pacate nu mai pot da Edit:
Am mai aflat o solutie buna, folosita de cei de la vulcanizare pentru reconditioanre cauciucuri, " De cumparat o vopsea pe baza de cauciuc (autovapant de la policolor), diluat cu benzina pana iese o pasta subtire ca un suc natural, apoi se aplica cu o pesula pe anvelope. " --> oare e buna aceasta metoda? Cel de la vulcanizare mi-a spus ca protejeaza foarte bine cauciucul.
Imagine
раскрутка сайтов
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Mie cu silicon lichid imi dau pe conturul anvelopelor
C4 1.6i 16V Berlina
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Pai da,de conturul lor e vb.

Andrew nush ce sa zic,eu nu as da cu astfel de chestii gen benzina combinata cu vopsea sau mai stiu eu ce.

Eram reticent si la silicon ca va da luciu la anvelopa sau ca o va imbacsi...Acu' in ceea ce priveste proportia..habar nu am insa te gandesti ca baietii de la spalatorie nu sunt niste doctoranzi deci cred ca proportia aia e facuta la ochi...

Cand am ocazia sa spal masina in curte la ai mei folosesc Pur de vase pe anvelope si ies cat se poate de clean.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
DjAndr3w

Mesaj de DjAndr3w »

Benzina are rol de a usca acea vopsea bazata pe cauciuc, si se evapora instant, si din cate stiu eu benzina nu afecteaza cauciucul, iar vopseaua de care zic, nu e vopsea propiru-zisa e un fel de vopsea pe baza de cauciuc, care o folosea taicamiu la antifonatul daciei :D pe dedesubt sau aripi. Acum nu stiu daca e buna improvizatia asta, dar poate o incerc...daca nu gasesc ceva mai bun intre timp.
Imagine
раскрутка сайтов
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Benzina ATACA cauciucul, plasticul ... lista e lunga.Lasa un cauciuc intr-un borcan de benzina 24 de ore si ai sa ramai uimit.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
DjAndr3w

Mesaj de DjAndr3w »

Din ce stiu eu, dar sa nu vorbesc prostii, benzina ataca latexul, dar cauciucul natural, gen cel folosit la anvelope nu il ataca. Ma ganesc daca ar ataca cauciucul de ce la benzinarie furtunul e din cauciuc, sau la capacul rezervorului este garnitura din cauciuc?!...bine, acum nu stiu, o sa tai o bucata de anvelopa sa o pun in benzina :ok
Imagine
раскрутка сайтов
fanut
Numar Inmatriculare: LGR

Mesaj de fanut »

aici m ai nimerit la capitolul asta cu silicon pt gume stau bine , ce am auvut eu si am fost multumit : fast&black spray de la Mafra (luat de la autocenter) un produs relativ ok; de la Nigrin un spray (face ca o spuma alba pe guma si cam intr un minut intra in cauciuc, mi a placut mult produsul asta dar e cam scump, e gasibil in Pracktiker) Acum folosesc Nerolux un produs ecologic facut de Italienii de la Kimicar sunt f multumit de el se gaseste la bidon de 1L...3L....si tot asa l am pus intr un recipient de la rivex de geam dai pe un buretel dupa care "lustruiesti cauciucul". Fara sa fac reclama recomand toata gama de la Kimicar, spuma activa, ceara, solutie bord mat, solutie jante etc :hi
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

DjAndr3w scrie: o sa tai o bucata de anvelopa sa o pun in benzina :ok
... nu ma mira :hi
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
DjAndr3w

Mesaj de DjAndr3w »

fanut scrie:aici m ai nimerit la capitolul asta cu silicon pt gume stau bine , ce am auvut eu si am fost multumit : fast&black spray de la Mafra (luat de la autocenter) un produs relativ ok; de la Nigrin un spray (face ca o spuma alba pe guma si cam intr un minut intra in cauciuc, mi a placut mult produsul asta dar e cam scump, e gasibil in Pracktiker) Acum folosesc Nerolux un produs ecologic facut de Italienii de la Kimicar sunt f multumit de el se gaseste la bidon de 1L...3L....si tot asa l am pus intr un recipient de la rivex de geam dai pe un buretel dupa care "lustruiesti cauciucul". Fara sa fac reclama recomand toata gama de la Kimicar, spuma activa, ceara, solutie bord mat, solutie jante etc :hi

Unde gasesc si eu Nerolux? In Iasi se comercializeaza printr-un magazin? Sau doar online? :hi
Imagine
раскрутка сайтов
fanut

Mesaj de fanut »

Online nu cred sa gasesti in magazine, eu l am luat in vara si am dat 9 lei litrul http://www.alexcreativ.ro/" onclick="window.open(this.href);return false;
DjAndr3w

Mesaj de DjAndr3w »

Merci mult. Daca il recomanzi tu clar e bun, imi dau si eu comanda de cativa litri :hi

PS: il folosesti diluat cu apa? Cum scrie acolo?
Imagine
раскрутка сайтов
fanut

Mesaj de fanut »

nu eu il folosesc pur , ei sugereaza sa pulverizezi pe cauciuc ,dar se consuma mult aiurea , daca dai pe un burete si dupa stergi cauciucul e mult mai ok din pct meu de vedere
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”