Jurnal de Bord Buburuza Gri de Iasi

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Re: Jurnal de Bord Buburuza Gri de Iasi

Mesaj de mituc »

Fac lumina mai mare, dar ca orice lumina alba nu-ti va aduce nimic in plus la vizibilitate, ba chiar mult in minus. Daca-s suficient de puternice probabil vor fi ok, vei vedea cum trebuie chiar daca te va durea capul dupa ceva timp de concentrare si fortare a ochilor :)
Ca sa poti face o comparatie corecta scoate seara/noaptea o harta rutiera si incearca sa gasesti ceva la lumina lampilor clasice pe care le ai acum, si apoi fa acelasi lucru dupa ce pui ledurile alea.

Daca le pui exclusiv pentru aspect si nu si pentru functionalitate (de exemplu eu m-as simti perfect si daca nu s-ar aprinde nimic in masina noaptea cind opresc, ca stiu toate pe unde-s) atunci da, sint clar mai ok. Problema insa cu partea de aspect a unor astfel de becuri e ca nu o remarca nimeni, becurile alea sint prea putin timp aprinse chiar si pentru cei din masina, iar cind ai nevoie de functionalitatea lor s-ar putea s-o gasesti mult redusa.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

le pun exclusiv pentru aspect si sunt si f f f puternice. le-am testat inainte,dar stii cum e la chinezoi niciun produs nu se aseamana :-))
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
fanut
Numar Inmatriculare: LGR

Mesaj de fanut »

mituc scrie:Nu mai inrositi turometrul la diesel :)
La benzinare... dati-i inainte.
daca te rog sa mi spui de ce Mituc ai rabdare sa explici??
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Daca tu o zici cu atata convingere, asa sa fie.Tu sa fii fericit =D>
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
DjAndr3w

Mesaj de DjAndr3w »

dimabogdan scrie:Daca tu o zici cu atata convingere, asa sa fie.Tu sa fii fericit =D>
nu o zic cu convingere, dar asa tin minte, cert e ca aveam 199 si eu zic ca eram aprope de 5000, dar poate eram cu 1 mie mai sus. cu prima ocazie verific si o sa postez aici, inclusiv foto. :hi
Imagine
раскрутка сайтов
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Deci : la 200km/h pe drum DREPT ( nu in PANTA) nu ai fizic posibilitatea de a avea PANA in 5000 rpm, avand in vedere ca in conditii normale la 3000 in tr.V , un C4 1.6i are 100km/h.Din ce spui tu, mai aveai pana la limita 1500 rpm, care insemna cel putin 20-30km/h in plus.Pana la cat crezi ca duce motorul asta, 250km/h?
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
mituc

Mesaj de mituc »

dimabogdan scrie:Deci : la 200km/h pe drum DREPT ( nu in PANTA) nu ai fizic posibilitatea de a avea PANA in 5000 rpm
Panta, vale sau ascensiune verticala spre luna la o anumita viteza intr-o anumita treapta motorul are fix aceeasi turatie. Asta daca nu patineaza ambreajul si are mai mult, dar mai putin nu ai cum decit daca si-a bagat cineva degetele murdare de saliva in cutia de viteze si a pus pinioanele de la altceva.

Treaba asta merge cum nu se poate mai intuitiv: daca la 65 intr-a 5-a ai 2000rpm, atunci la 6000 vei avea fix 3x65=195 (ma rog, e de fapt 64/192). Daca ai doar 5000rpm atunci sigur ai 64 * 5000/2000 = 160.

Apoi, pe Iasi-bacau sint foarte putine portiuni unde ai putea ajunge cu C4 1.6i la mai mult de 180, iar de la 180 la 200 (pe bord) face vreo 3 vesnicii jumate. Singurul loc unde s-ar putea e dupa iesirea din sensul giratoriu de la intersectia lui E85 cu E583 accelerind tare inca de la iesire si sa ai deja vreo 150-160Kmph cind incepe coborirea (atentie, C4 s-ar putea sa nu stea la 160 in virajul ala pe coborire) iar dupa coborire urmeaza o linie dreapta de vreo 600m.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Corect, ma gandeam la cresterea consumului in rampa si am debitat tampenii ::P
mituc

Mesaj de mituc »

fanut scrie:daca te rog sa mi spui de ce Mituc ai rabdare sa explici??
La benzinare aprinderea este controlata prin scinteie. La sobe ai autoaprindere a amestecului datorita compresiei. Asadar la sobe posibilitatea de detonatie creste destul de mult mai ales sus in ture cind aerul bagat de turbinele relativ mici (concepute sa faca presiune de foarte devreme si nu pina foarte sus) e foarte fierbinte. Singura modalitate de control a detonatiilor la sobe este imbogatirea amestecului cu motorina (sobele merg cu amestec sarac dpdv. stoechiometric) si se va pierde din putere si va iesi fum (in cel mai bun caz).

Cu turbine aftermarket mai mari si soft revizuit se mai poate elimina din acest ajuns si se poate urca mai sus in ture pentru ca temperatura initiala a amestecului inainte de compresie e semnificativ mai mica.

DjAndr3w

Mesaj de DjAndr3w »

mituc scrie:
dimabogdan scrie:Deci : la 200km/h pe drum DREPT ( nu in PANTA) nu ai fizic posibilitatea de a avea PANA in 5000 rpm
Panta, vale sau ascensiune verticala spre luna la o anumita viteza intr-o anumita treapta motorul are fix aceeasi turatie. Asta daca nu patineaza ambreajul si are mai mult, dar mai putin nu ai cum decit daca si-a bagat cineva degetele murdare de saliva in cutia de viteze si a pus pinioanele de la altceva.

Treaba asta merge cum nu se poate mai intuitiv: daca la 65 intr-a 5-a ai 2000rpm, atunci la 6000 vei avea fix 3x65=195 (ma rog, e de fapt 64/192). Daca ai doar 5000rpm atunci sigur ai 64 * 5000/2000 = 160.

Apoi, pe Iasi-bacau sint foarte putine portiuni unde ai putea ajunge cu C4 1.6i la mai mult de 180, iar de la 180 la 200 (pe bord) face vreo 3 vesnicii jumate. Singurul loc unde s-ar putea e dupa iesirea din sensul giratoriu de la intersectia lui E85 cu E583 accelerind tare inca de la iesire si sa ai deja vreo 150-160Kmph cind incepe coborirea (atentie, C4 s-ar putea sa nu stea la 160 in virajul ala pe coborire) iar dupa coborire urmeaza o linie dreapta de vreo 600m.
Exact in locul respectiv eu aveam 199 km/h...daca te uiti la ce am postat mai inainte, am zis in panta de dupa castelul de apa, viteza sigur era 199 km/h iar turatiile nu stiu de ce eu am impresia ca aveam 5000, dar dupa cum ai spus si tu si ai explicat destul de clar, am vazut "stramb" pe turometru, cu prima ocazie o sa ma uit exact si voi posta cate turatii are la 200 km/h.
Iar faza cu turatiile in panta sau rampa, cum zici si tu, nu conteaza forma de relief, la o anumita viteza motorul are aceeasi turatie.
Imagine
раскрутка сайтов
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Fii atent: in primul rand, cand eu am spus prima data ca am ajuns la 204, unii de pe aici ma luau peste picior cum ca si ei bagau 380 pe Magheru.Pune poze, informeza-te si apoi discutam normal.Pana una alta, din ce a zis @mituc eu am inteles ca prin imprejurimi pe la voi nu prea ai loc de viteza aia, daramite de turatia aia minune, de care inca nu esti convins ca este o elucubratie.Pune poze si apoi discutam.Cu totii am fost emotionati cand ne-am luat masinuta si din elan muncitoresc am declarat ca am mers cu 4 gazilioane de km/ora.Pana la proba video, sa stii ca spt. trecuta rulam lejer cu 250km/h pe bd. Tomis si aveam 4478 rpm.
DjAndr3w

Mesaj de DjAndr3w »

Daca stii unde sa ii dai masinii ai unde...pe E85...pe langa zona unde am prins eu, mai este si linia dreapta de la Dumbrava, unde is cativa km doar drept. in fine, si eu aveam aseara prin gropile din Iasi 300 km/h cu bicicleta =))
Imagine
раскрутка сайтов
foxbat
Marca si model masina: C4 Coupe, 1.6 Hdi, no FAP
Numar Inmatriculare: FOX

Mesaj de foxbat »

oricum e clar, jucariile astea de C4 sunt masinute faine si dragute. ieri m am dat cu a mea un pic si mi a placut atat la 90 cat si la 160. deci e ok .
partea cu viteza n-are legatura. pana in 250 merge orice tont de Bucuresti cu orica c...t de masina.

cine e " vitezoman" si are cu ce ( sange in instalatie ) sa ne vedem sanatosi cu "Recorduri" care sa inceapta de al 270 in sus.

Si ca sa nu ne pierdem in detalii, vorbesc de viteza reala nu ce indica bordul..

si inca ceva, cine n-a stat la 1 m sau mai putin de ceva ce merge cu peste 290 km /h ar fi frumos sa nu si dea cu pararea.
sanatate.
vmeremia
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDi, 92cp (no FAP)

Mesaj de vmeremia »

@Drew - scuze de offtopic.

@foxbat - nu stiu ce-i asa laudabil sa mergi cu peste 270 kmph (asta fiind posibil doar cu motocicleta in romania). Daca ai facut-o pe circuit / pista de aeroport - kudos to you. Daca ai facut-o pe sosea, atunci ai avut mare noroc atat tu cat si ceilalti participanti la trafic.

:hi
foxbat
Marca si model masina: C4 Coupe, 1.6 Hdi, no FAP
Numar Inmatriculare: FOX

Mesaj de foxbat »

nu era deloc de lauda aici

incercam sa explic ce inseamna viteza - vitezele cu care " ne jucam " pe topcul asta sunt ..joase si mai ales, periculoase pentur Romania si strada.

cine vrea viteza. i-am dat cativa "parametrii' de lucru, atat

sa omori un motoras de strada nu e deloc treaba..
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”