GPL Pro-Contra

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns

Va atrage ideea unei motorizari benzina+GPL din fabrica?

Da, desigur!
53
37%
As fi interesat/a dar as vrea mai multe informatii.
24
17%
Nu stiu, merita?!
19
13%
Nu, masina mea nu e stivuitor!
47
33%

Voturi totale: 143

foxbat
Marca si model masina: C4 Coupe, 1.6 Hdi, no FAP
Numar Inmatriculare: FOX

Re: GPL Pro-Contra

Mesaj de foxbat »

mediaset scrie:In epoca tehnologiei si informatiei nu prea mai ai loc de vorbit din auzite.Cu un simplu Google gasesti orice informatie de care ai nevoie.Daca ai si timp sa citesti,gasesti o gramada de forumuri auto cu diverse informatii.Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni dar un lucru reiese clar de pe aici .Nu poti bate un diselar chiar daca ai o masina cu apa de mare care este gratis .Exista posibilitatea ca din 2013 C.E sa puna taxe mai mari ca sa descurajeze acele motoare destul de poluante.Unicul criteriu dupa care alegeti motoarele diesel este consumul.Cati o recunosc?.
nu cred ca glumesti insa ..diesel-ul modern are multe avantaje si se conduce unoeri chiar mult mai fain ca benzinara.
eu am devenit fan diesel dupa a II a generatie si pana sa le strice cu filtrul ala de particule..
daca si transmisia e gandita ok sa stii ca s-ar putea sa ai mari surprize atat pe partea de "buget" cat si pe partea de placere de a conduce.
ma rog, daca ai o benzinara turbo sa zicem ca e de inteles :))

gpl-ul este din alt film, chiar nu inteleg de ce mereg te raportezi la diesel .dar pesemne ca ai tu parametrii tai
mediaset
Numar Inmatriculare: 14-AG TVR

Mesaj de mediaset »

Pai motoarele diesel sunt totusi cele mai economice motoare care exista.Este normal sa compari ceva cu un reper.Asta nu o poate nega nimeni .Fara discutie.Eu mereu m-am referit la costuri de deplasare pe km care cam coincid din cauza ca GPL este la jumatatea motorinei .Nu m-am referit la performantele motoarelor care este normal ca motorul diesel este in avantaj .Nici la revizii nu am facut referire decat cand cineva a indus ca la GPL se fac revizii dese.Nu se fac. Adica eu am vrut sa spun ca,cam de aceiasi bani faci aceiasi kilometri la ambele motoare .
Peugeot 207 1,6 110cp Gris manitoba & Peugeot 307 ,1,6 110CP GPL+ Benzina Gris Aluminium 2005
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

offtopic: dar referitor la ce tot compara colegul mediaset

o mica corectie
motorul TURBO diesel e in avanta de reprize.
un diesel aspirat e lesinat ca o scroafa gravida.

eu am o mare mare nemultumire contra motorizarilor diesel. existenta lor in orase, cu puturosenia pe care o emana pe esapament. acele particule nocive omului. da, teoretic FAP-ul ar retine marea majoritate a acestor particule, dar realitatea este ca lumea nu merge cu maisinile in perfecta stare de functionare, chiar invers, si abuzeaza de masini, pt ca oricum le schimba la 3-4 ani.

dar si in conditiile teoretice, avand in vedere numarul imens de masini cu motor diesel (inmultita din cauza rulajului cu pret mai mic/km parcurs) in orase, viata noastra tot e afectata.

e la fel ca si cu tigarile si alte "alimente" nocive. dobitocenia si indolenta umana care pe termen scurt nu realizeaza ce face cu propria sanatate, si amana pe mai tarziu efectele, duce la starea de perpetuare a acestor motorizari.

la drum lung, unde suntem mai putini si nu ne desfasuram viata de zi cu zi, poti accepta prezenta colosilor de zeci de tone pt transport marfa. avand si co2 emanat mult mai putin e un avantaj fara de benzina.

eu recumosc ca mi-am montat gpl pt reducere cheltuieli. si pana acum isi face treaba. in rest fiecare are calculul lui.
PS: eu am si facut 20k km in 3 luni imediat dupa montare, si deci am amortizat foarte repede investitia suplimentara
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Mesaj de ingfrancisc »

Tomita scrie:offtopic: dar referitor la ce tot compara colegul mediaset

o mica corectie
motorul TURBO diesel e in avanta de reprize.
un diesel aspirat e lesinat ca o scroafa gravida.

eu am o mare mare nemultumire contra motorizarilor diesel. existenta lor in orase, cu puturosenia pe care o emana pe esapament. acele particule nocive omului. da, teoretic FAP-ul ar retine marea majoritate a acestor particule, dar realitatea este ca lumea nu merge cu maisinile in perfecta stare de functionare, chiar invers, si abuzeaza de masini, pt ca oricum le schimba la 3-4 ani.

dar si in conditiile teoretice, avand in vedere numarul imens de masini cu motor diesel (inmultita din cauza rulajului cu pret mai mic/km parcurs) in orase, viata noastra tot e afectata.
...
tot off.
hai ma tomita ca nu mai exista diesel aspirate ... cel putin eu unul n-am prea vazut masini atat de vechi.
o mica corectie ... particulele emise de diesele (dar si de benzinare) sunt nocive dar intr-o masura muuuult mai mica decat emisiile de benzen. Iar benzenul este exclusiv datorat benzinei, si este cel mai puternic sau garantat sau cum vrei tu sa-i zici cancerigen cunoscut de om :(
Tot din nefericire particulele emise la franare (din placute) atat de benzinare cat si de diesel sunt intr-o cantitate mult mai mare si din pacate o cantitate mare are diametrul sub 1 micron, adica intra direct in sange ... placutele se cheama "eco" doar pentru ca nu mai contin azbest, liantul e tot pe baza de COV, adica cancerigen ... :(
Ca idee, dar fara a va demoraliza, am pus un printscreen cu masuratorile de benzen de la o statie de trafic din Timisoara, statia TM1. Din nefericire situatia e similara cam in orice oras mare din Romania ... ca idee limita admisa in aerul inconjurator este de maxim 5 micrograme/m3 ...

Imagine
(oricine poate urmarii evolutia poluantilor in zona in care locuieste pe http://www.calitateaer.ro" onclick="window.open(this.href);return false;)

Nu trebuie sa fi vre-un expert sa-ti dai seama ca concentratiile mari sunt fix! dimineata cand e traficul cel mai intens ... si, tomita, sunt datorate exclusiv! benzinarelor.
Conform OMS expunerea repetata, des si prelungit la concentratii de benzen peste 5 micrograme/m3 presupune risc major de cancer!

Asta e ... nu doar "unele" ne omoara (cum sugereaza unii), TOATE ne omorara. Dar asta e, TOTI mergem cu masina ... ca ne e rusine sa mergem cu transportul in comun sau bicicleta si apoi dam vina pe "ceilalti" ... "ceilalti" sunt de vina, EU NU!

Imi cer scuze de offtopic si de ton, dar filozofiile aste gen masinile alora sunt rele si ale noastre planteaza flori sunt de o ipocrizie de dex. TOATE sunt rele!
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
foxbat
Marca si model masina: C4 Coupe, 1.6 Hdi, no FAP
Numar Inmatriculare: FOX

Mesaj de foxbat »

si daca tot e vorba de ...emisii...macar masina ne duce de colo colo dar tigara e o alegere blestemata...iar de fumatul pasiv nu mai vorbesc, ala e crima cu premeditare.
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

Motoarele Diesel sunt responsabile pentru emanarea unei cantitati imense de oxid de azot in atmosfera.
Oxizii de azot, printre altele sunt extrem de nocivi pentru mediul inconjurator, produc lezarea cailor respiratorii si favorizeaza aparitia ploilor acide care usuca pe loc culturile.
Oxizii de azot nu sunt neutralizati de catalizatorul Dieselului.

Benzenul din benzina este folosit pentru marirea cifrei octanice si reducerea riscului de detonatii, fiind reintrodus dupa eliminarea tetraetilului de plumb. Datorita efectului negativ asupra sanatatii si mediului a fost redus atat in U.S. cat si in U.E. la 1%, in schimb nu s-a luat nici o masura privind chestiunea oxizilor de azot la Diesel.
Fumul de tigara contine o cantitate mare de benzen, fiind principalul factor de expunere, iar un fumator inhaleaza de 10 ori mai mult decat un nefumator.
Prin urmare, geaba aratam cu degetul unii la altii. Sa nu mai vorbim de posesorii de Diesel fumatori (sic).
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

in concluzie, sa treaca toti dieselarii pe gaz, ca nu polueaza si e mai ieftin =D>
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Io cred ca tu regreti Commandore ca nu esti gepelist si asa nu poti salva balenele si sa fie pace in lume. :mrgreen:

Eu d-aia mi-am pus instalatie de gaz :mrgreen:
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Si ca sa ducem off-topicul pana la capat, stiti ca in Franta s-a propus ca in Paris de exemplu ( probabil si prin alte parti, de asta stiu eu) ca masinile diesel sa nu mai circule prin oras?Asta in conditiile in care ponderea autoturismelor diesel noi inmatriculate este de 80% din totalul celor vandute?
Deocamdata este doar un proiect de lege, dar tare ma tem ca-l vor adopta.Credeti ca degeaba e ofensiva asta a hibridelor?Credeti ca VW ( ca si BMW, Mercedes, Mazda, Honda, Toyota)de tampiti au pus hibride pe benzina, asa zisele mild hybrid?Sau ca au inceput politica motoarelor mici turbo pe benzina( aici ma refer la VW), asta in conditiile in care vindeau diesel la greu?De altfel, cred ca nebunii si inconstientii astia de la PSA sunt cam singurii cu hibrid pe diesel(poate ma insel eu).
Si, da, se merge din ce in ce mai mult pe ideea motoarele care functioneaza pe LPG.Asta e tendinta, faptul ca unul sau altul suntem mai infocati, credeti ca o sa spulbere intelegerile lor la nivel mondial?
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

hai sa scriem mesajele astea la offtopic room. ideea e buna, dar nu se mai incadreaza la tema subiectului, si putem dezvolta acolo.
:hi

mediaset
Numar Inmatriculare: 14-AG TVR

Mesaj de mediaset »

Am inteles ca la ITP noxele ies la fel si la benzina si la GPL. Ei iau doua buletine sa vada daca sunt probleme cu poluarea la GPL.Am vrut sa vad smecheria si diferenta de noxe luna asta cand am facut ITP-ul.Dar din pacate nu m-a bagat la noxe ca am kilometrii putini. :( Chestia aia ca pe GPL este cel mai putin poluant se pare ca este markenting.C.E vrea sa voteze o hotarare prin care sa descurajeze folosirea motoarelor diesel pentru uz personal prin majorarea substantiala a taxelor pe un astfel de motor precum si a taxelor pentru combustibil Era vorba sa se aplice de la 1 ianuarie 2013 dar s-a amanat putin .In Grecia nu ai voie sa detii masina personala cu motor Diesel.Cel putin asta era cam acum 2-3 ani.Acum poate s-a mai schimbat ceva si acolo.Colegii inraiti diselari cu "consumuri" de pipeta si scoase stim noi cum , cand o sa faceti 90km urban cu 30 de lei sa imi spuneti si mie.Probabil si atunci o sa spuneti ca gazul este o prostie.Bine nu sunt valabili km in orasele mici cu 2-3 strazi si gata orasul .La pretul actual si diferentele dintre GPL si motorina bati fara dar si poate un diesel mai mare de 1,4HDi.Nu stiu cum calculeaza Tomita s-au altii colegi costurile de deplasare pe km s-au la ce se raporteaza ei dar deocamdata GPL-ul iese in avantaj.Si tot pentru cine nu stie.Mai nou masinile noi nu au roata de rezerva.(Dusterele) .
Peugeot 207 1,6 110cp Gris manitoba & Peugeot 307 ,1,6 110CP GPL+ Benzina Gris Aluminium 2005
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

vorbind iarasi teoretic intre diversele motorizari, nu e marketing deloc, ci e realitate.
practic dieselurile sunt varza in utilizarea dobitocilor care habar nu au cum e cu ele. si gazoasele defecte sau reglate aiurea pot sa consume in draci si deci sa si polueze la fel.

On a cycle representing congested urban traffic, both LPG and CNG outperform petrol powered vehicles on emissions of carbon monoxide (CO). Indeed, emissions of CO from CNG powered vehicles are of the same order as those emitted by diesel vehicles. However, emissions of total hydrocarbons (THC) from CNG vehicles are relatively high because of methane, the major component of natural gas. Although methane is a small contributor to the formation of low level ozone it is a major factor in global warming. Emissions of NOx and particulates from both LPG and CNG powered vehicles are significantly lower than those from diesel vehicles. Moreover, emissions of NOx from CNG vehicles are half those from equivalent petrol engined vehicles. A recent study using a small delivery van fitted with a three way catalyst and capable of switching between CNG and petrol, showed that on a modified EU emission test cycle, emissions of CO, non-methane hydrocarbons (NMHC) and NOx were 76%, 88% and 83% respectively lower with CNG than with petrol. Using data from other studies CNG also compares favourably with emissions from equivalent sized diesel-engined vehicles.

http://www.air-quality.org.uk/26.php" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.envocare.co.uk/lpg_lng_cng.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

in uk se ofera subventii pt masini mai noi de 5 ani de 700 lire din costul total de 1100.
trolol...si in alte tari la fel, pt masinile echipate cu gpl beneficiaza de diverse avantaje fiscale. numai in bananierul land federal al rromaniei (cum a zis gigelul MRU mai acum cativa ani) nu se acorda nici un avantaj daca poluezi mai putin. trebuie doar sa platesti taxa de poluare absoluta. care nu ia in calcul absolut nimic. nici la rar nu poti sa iti upgradezi masina la standarde superioare de pouare daca adaugi un catalizator (vorbim munca facuta in service autorizat si garantat) la non-euro, sau orice imbunatatiri care vor face masina sa polueze mai putin si deci sa fii taxat mai putin de hotii de la conducere.
ideea e de jaf national, cum se poate. si sunt alesi din nou sa o tot faca. vin ai nostrii pleaca ai nostrii, ei raman aceiasi!

commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

mediaset scrie:Am inteles ca la ITP noxele ies la fel si la benzina si la GPL. Ei iau doua buletine sa vada daca sunt probleme cu poluarea la GPL.Am vrut sa vad smecheria si diferenta de noxe luna asta cand am facut ITP-ul.Dar din pacate nu m-a bagat la noxe ca am kilometrii putini. :( Chestia aia ca pe GPL este cel mai putin poluant se pare ca este markenting.C.E vrea sa voteze o hotarare prin care sa descurajeze folosirea motoarelor diesel pentru uz personal prin majorarea substantiala a taxelor pe un astfel de motor precum si a taxelor pentru combustibil Era vorba sa se aplice de la 1 ianuarie 2013 dar s-a amanat putin .In Grecia nu ai voie sa detii masina personala cu motor Diesel.Cel putin asta era cam acum 2-3 ani.Acum poate s-a mai schimbat ceva si acolo.Colegii inraiti diselari cu "consumuri" de pipeta si scoase stim noi cum , cand o sa faceti 90km urban cu 30 de lei sa imi spuneti si mie.Probabil si atunci o sa spuneti ca gazul este o prostie.Bine nu sunt valabili km in orasele mici cu 2-3 strazi si gata orasul .La pretul actual si diferentele dintre GPL si motorina bati fara dar si poate un diesel mai mare de 1,4HDi.Nu stiu cum calculeaza Tomita s-au altii colegi costurile de deplasare pe km s-au la ce se raporteaza ei dar deocamdata GPL-ul iese in avantaj.Si tot pentru cine nu stie.Mai nou masinile noi nu au roata de rezerva.(Dusterele) .
super tare, de aia am zis ca trebuie trecut si dieselul pe gaz (stiu ca se poate).

ps. chestia cu roata de rezerva, esti in urma, deoarece eu inca de acum 5 ani nu am fost dotat cu roata de rezerva ::P
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Mesaj de ingfrancisc »

commandorsteel scrie:...
super tare, de aia am zis ca trebuie trecut si dieselul pe gaz (stiu ca se poate).
...
comandore, se poate dintotdeauna :D
unu am avut eu in teste vreo 2 luni, prin 2002, pentru omologare. era un Deutz TBG 620 V12 secondhand (V12 de la 12 cilindrii in V ::P ) de 2700 kW. Din pacate nu era echipat cu volan :D
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
ganja
Marca si model masina: C4 Coupe (2007): 1.6 HDi, 110CP (VTR)

Mesaj de ganja »

era cu mansa? :ok
Citroen C4 Coupe 2007 1.6 HDI 110 Cp - Noir Obsidian
viewtopic.php?f=19&t=7141" onclick="window.open(this.href);return false;
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”