Deci, fara deci
Am urmarit filmuletul de pe youtube postat tot aici pe forum unde, un tip inversa filtrul de polarizare si iesea ce se vede si-n poze; ce-i drept el avea filtru cumparat separat. Eu cat am sapat internetul nu am gasit, decat pe afara si foarte scumpe, sau fotografice si mai scumpe.
Asa ca am luat un monito LCD care avea defecta sursa si deci nu se merita repararea lui, l-am demontat am scos LCD-ul, care are 2 folii una pe fata alta pe spate, ambele se pot folosi, trebuie multa atentie cand se decupeaza si cand se dezlipeste, se rupe foarte usor, trebuie sa aveti multa rabdare, la dezlipire se foloseste un cutter cu lama subtire.
Dsiplay-urile din masina, dupa ce se demonteaza, se da jos doar folia din exterior(are pe ambele fete) se dezlipeste cu mare mare... MARE atentie, apoi trebuie curatat lipiciul ce ramane, ca ramane, ca sa nu va chinuiti cu nu stiu ce solutii, eu am incercat si n-a mers, va dau un pont... folositi doar alcool sanitar si cu o lama de barbierit, usor radeti lipiciul, va iesi perfect, daca aveti grija nu se zgarie absolut nimic, dupa toata operatiunea lipiti folia de pe monitor, invers polarizata decat era cea de pe display.
In rest va trebuie multa rabdare, e mult de demontat, cleme multe, surubele, si cel mai important sa nu spargeti display-urile, cel mare e cel mai riscant, mai ales ca folia a stat suficient la soare si a devenit sa zic casanta, si se rupe cate-o bucatica. Sper ca v-am fost de ajutor, daca mai aveti nelamuriri postati aci. Merci
Toate bune!