Proiectoare directionale
- djmanianfs
- Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012
Proiectoare directionale
Salut !
Am dat cautare dupa asa ceva dar nici un rezultat asa ca m-am gandit sa deschid eu subiect nou, si anume : stie cineva daca se poate face la C4 ca proiectoarele sa se aprinda cand trag de volan stanga/dreapta (gen VW, Audi, Mercedes...etc) ? Se poate face din Lexia ? Eu o gasesc o functie utila nu doar interesanta !
Multumesc !
Am dat cautare dupa asa ceva dar nici un rezultat asa ca m-am gandit sa deschid eu subiect nou, si anume : stie cineva daca se poate face la C4 ca proiectoarele sa se aprinda cand trag de volan stanga/dreapta (gen VW, Audi, Mercedes...etc) ? Se poate face din Lexia ? Eu o gasesc o functie utila nu doar interesanta !
Multumesc !
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
- bogdan_bece
- Numar Inmatriculare: B-34-XUF
Re: Proiectoare directionale
salut,
ia-ti noul c4 ca are
ia-ti noul c4 ca are
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Nu se poate din Lexia.
Se poate face dar poate numai de catre un minitehnicus iscusit si care le are.Dupa parerea mea sa te legi de un sistem electronic care stie pozitia volanului cum ar fi senzorul cluster de la ESP...zic,complicatii si dureri de cap care zic eu ca nu merita.
O fi utila functia insa m-ar seca teribil sa mi se stinga proiectoarele pe rand cand virez.Am semnalizari,le folosesc constiincios.
Se poate face dar poate numai de catre un minitehnicus iscusit si care le are.Dupa parerea mea sa te legi de un sistem electronic care stie pozitia volanului cum ar fi senzorul cluster de la ESP...zic,complicatii si dureri de cap care zic eu ca nu merita.
O fi utila functia insa m-ar seca teribil sa mi se stinga proiectoarele pe rand cand virez.Am semnalizari,le folosesc constiincios.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
proiectoarele de ceata au un rol bine definit si clar. pentru ceata. in rest e useless
noaptea da-le drumul in mers si vezi ce iti lumineaza. si cat de departe.
scopul lor e de a te face vizibil pe ceata celor din fata datorita unui fascicol luminos astfel construit si de asemenea sa iti ofere o noua sursa de iluminat mai de jos, sa nu te orbeasca (ai vazut faza lunga ce efect advers are)
bun.
deci iei un fascicol luminos proiectat pt ceva si incerci sa il convertesti sa faca altceva. ceea ce nu va face.
pt iluminarea dupa colt iti trebuie o lumina lunga, la nivelul fazei scurte, ca sa iti permita sa vezi obstacolele.
deci MEGA FAIL
pt masinile noi care au asa ceva din fabrica tind sa cred ca e altfel proiectata lumina din ele astfel incat sa serveasca si acestui scop, pe laterale...
noaptea da-le drumul in mers si vezi ce iti lumineaza. si cat de departe.
scopul lor e de a te face vizibil pe ceata celor din fata datorita unui fascicol luminos astfel construit si de asemenea sa iti ofere o noua sursa de iluminat mai de jos, sa nu te orbeasca (ai vazut faza lunga ce efect advers are)
bun.
deci iei un fascicol luminos proiectat pt ceva si incerci sa il convertesti sa faca altceva. ceea ce nu va face.
pt iluminarea dupa colt iti trebuie o lumina lunga, la nivelul fazei scurte, ca sa iti permita sa vezi obstacolele.
deci MEGA FAIL
pt masinile noi care au asa ceva din fabrica tind sa cred ca e altfel proiectata lumina din ele astfel incat sa serveasca si acestui scop, pe laterale...
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
- simply the lex
- aLEX YO!...
Pai nu stiu daca se refera la acelasi lucru ca si farurile directionale(xenon sau nu) care se misca fizic si "bat dupa colt".
Cred,insa nu stiu exact,ca aceasta functie a proiectoarelor este de a semnaliza suplimentar ca intri intr-un viraj stanga sau dreapta.Nu vad cu ce ma ajuta in plus din punct de vedere al luminozitatii faptul ca se stinge proiectorul din dreapta cand eu virez stanga si invers.Pot vedea la fel de bine cu amandoua aprinse.
Cred,insa nu stiu exact,ca aceasta functie a proiectoarelor este de a semnaliza suplimentar ca intri intr-un viraj stanga sau dreapta.Nu vad cu ce ma ajuta in plus din punct de vedere al luminozitatii faptul ca se stinge proiectorul din dreapta cand eu virez stanga si invers.Pot vedea la fel de bine cu amandoua aprinse.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- djmanianfs
- Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012
Stiu ca la farurile directionale, lumineaza "dupa colt" gen Range Rover sau Passat care au o lupa indreptata in lateral si se aprinde progresiv cand virezi de volan, sau cum e la Megane 3 cand se misca lupele din far dupa directia de mers.
Eu ma refeream la faza cand se aprind ele ( cand sunt stinse din buton) cand virez stanga/dreapta. Am dat si cateva exemple de masini mai sus...
Un coleg de forum spune ca pe noul C4 exista acest sistem.
Eu credeam ca putem face si noi pe generatia noastra o treaba !
Merci de raspunsuri !
Eu ma refeream la faza cand se aprind ele ( cand sunt stinse din buton) cand virez stanga/dreapta. Am dat si cateva exemple de masini mai sus...
Un coleg de forum spune ca pe noul C4 exista acest sistem.
Eu credeam ca putem face si noi pe generatia noastra o treaba !
Merci de raspunsuri !
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Da, noul C4 are functia asta de cornering, prin aprinderea proiectorului stanga/dreapta in functie de cum se vireaza!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- emicald
- Marca si model masina: Citroen C4 thp
Eu am inteles de la Mugurel ca la noul C4 exista un bec (sau led, naiba stie) suplimentar, pus lateral in proiector care se aprinde cind virezi, deci lumineaza lateral, nu tot in fata, ca proiectorul propriu-zis.
C4
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
si c4 cu xenon din fabrica are farurile directionaledjmanianfs scrie:..... sau cum e la Megane 3 cand se misca lupele din far dupa directia de mers.
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
proiectorul de la prima generatie e menit ca proiector nu ca faza scurta. deci ce lumineaza e relativ aproape. utilitatea lui in curbe este in imediata vecinatate.
la toate cele mentionate cu xenon si directional de se invarte farul in interior, faza scurta cu al el plan iluminat se invarte in curba. deci iti lumineaza la zeci de metrii in fata, ceea ce e util.
inca nu stiu daca masinile astea noi care vin din fabrica cu proiectoare de ceata care se aprind cand virezi daca au ceva utilitate.
ziua oricum valoreaza zero, dar la toate masinile cu treaba asta tot se aprind. de ce?! brain dead engineers
noaptea as vrea sa le vad cu poze binenteles, ce lumina pun pe drum
la toate cele mentionate cu xenon si directional de se invarte farul in interior, faza scurta cu al el plan iluminat se invarte in curba. deci iti lumineaza la zeci de metrii in fata, ceea ce e util.
inca nu stiu daca masinile astea noi care vin din fabrica cu proiectoare de ceata care se aprind cand virezi daca au ceva utilitate.
ziua oricum valoreaza zero, dar la toate masinile cu treaba asta tot se aprind. de ce?! brain dead engineers
noaptea as vrea sa le vad cu poze binenteles, ce lumina pun pe drum
Led there b:LIGHT
- simply the lex
- aLEX YO!...
Ba sunt utile! Ca sa vezi in ce urmeaza sa dai ca oricum nu mai poti evita
Glumesc desigur,o utilitate tre sa aiba ele,ca nu erau atat de multi cazuti in cap sa echipeze mai multe branduri de masini cu treaba asta.
Glumesc desigur,o utilitate tre sa aiba ele,ca nu erau atat de multi cazuti in cap sa echipeze mai multe branduri de masini cu treaba asta.
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Proiectoarele directionale au functia de a ajuta soferul sa vada mai bine unde vrea sa vireze (stanga/dreapta) pe timp de noapte. Un exemplu, intri pe o straduta neiluminata si e o gura de canal, o vezi inainte sa intri in ea.
Farurile directionale sunt cu totul altceva, pe faza lunga sau scurta la viteze peste 80 km/h au functia sa "incline" lumina in directia in care se vireaza volanul cu un unghi similar cu cel care rotesti volanul. Acestea ajuta la drumuri parcurse in afara orasului, neiluminate(la noi mai toate sunt neiluminate), si unde vizibilitatea in curba scade, deci ambele sunt niste plusuri.
Farurile directionale sunt cu totul altceva, pe faza lunga sau scurta la viteze peste 80 km/h au functia sa "incline" lumina in directia in care se vireaza volanul cu un unghi similar cu cel care rotesti volanul. Acestea ajuta la drumuri parcurse in afara orasului, neiluminate(la noi mai toate sunt neiluminate), si unde vizibilitatea in curba scade, deci ambele sunt niste plusuri.
- MariusCP
Farurile cu functie de cornering actioneaza de la viteze mult mai mici de 80 km/h. Deja peste 10 sau 15 km/h, desi nu sunt foarte sigur de valoare. Sub aceasta viteza, daca tragi de volan si cred ca si la semnalizare, se aprinde proiectorul de pe partea corespunzatoare cu directia dorita.
Din cate stiu functia de care se vorbeste in topic, referitoare la proiectoare, e prezenta doar la masinile echipate cu faruri directionale. Functia poate fi activata sau dezactivata direct din meniul masinii, ca si functia de "daylights".
Descriere:
"Front fog lamps with static cornering lighting: An original feature in the CITROËN range. These headlamps provide a second light source inside bends and thus increase visibility and safety on corners and intersections. They can be activated in two ways: when the indicators are turned on or when the steering wheel is at an angle of 60°. The fog lamp can thus illuminate an area of up to 75° on the right or left of the vehicle."
Din cate stiu functia de care se vorbeste in topic, referitoare la proiectoare, e prezenta doar la masinile echipate cu faruri directionale. Functia poate fi activata sau dezactivata direct din meniul masinii, ca si functia de "daylights".
Descriere:
"Front fog lamps with static cornering lighting: An original feature in the CITROËN range. These headlamps provide a second light source inside bends and thus increase visibility and safety on corners and intersections. They can be activated in two ways: when the indicators are turned on or when the steering wheel is at an angle of 60°. The fog lamp can thus illuminate an area of up to 75° on the right or left of the vehicle."
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Eu am zis de viteza de 80 km/h ca asa este la noul C5, doar dupa aceasta viteza se activeaza farurile directionale, si asa e setata din fabrica nu poate fi modificata. La alte masini e posibil sa fie alta valoare 
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
si la c4 tot pe la 10-15 km/h se activeaza farurile directionale 
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)