Viitoarea mea masina de familie ?

Discutii despre orice va taie capul
Scrie răspuns

Tu ce ai alege daca ai fi in locul meu?

Mazda 6 2.0d @2008
9
18%
Jaguar X-Type 2.0d @2007-2008
4
8%
BMW 320d @2006
5
10%
Laguna 2.0dci @2008-2009
0
Niciun vot
Citroen C5 2.0hdi @2008
22
45%
Insignia 2.0d @2008
9
18%

Voturi totale: 49

commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Re: Viitoarea mea masina de familie ?

Mesaj de commandorsteel »

cpv_13 scrie:Viitoarea mea masina o sa fie un C5 (cu suspensia "barca") sau un C4 grand picasso :).

Daca ar fi sa tin cont doar de confort as alege Picasso-ul fara sa clipesc: scaune divine pe fata, 3 scaune independente in spate, destul de confortabile, vizibilitate cat caru' - pustiul meu ar fi incantat.. mai ales sa stea pe centru, sa vada el tot.
in fata, intradevar ai confort bun, dar in spate.... e discutabil, cu toata suspensia ei hidraulica mie mi se pare destul de "caruta", dar am vazut un model doar cu 6 locuri, in care cele 3 scaune de pe randul 2 erau schimbate cu 2 fotolii ca pe fata si cred ca altfel se sta acolo.
ca spatiu....jos palaria, fata de c5 :hi

cataline, jaguaru din prima pagina nu mai este :(
pacat, chiar mi te vedeam (vb lui alex) ca te dadeai jos din el in bermude, in slapi si cu manele, ca ambianta. cred ca te amendau instant aia de la jaguar si-ti confiscau masina :ok
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

Stefane , ai uitat de seminte :ok
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Victor.VR
Teh STIG
Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)

Mesaj de Victor.VR »

Dar un 407 SW 2.0 HDi?
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Ar fi interesant un 407 2.0hdi, dar varianta SW e urat cu craci :oops: ... mai degraba berlina.
atenzaC4
Numar Inmatriculare: CT

Mesaj de atenzaC4 »

Salut!

Am urmarit topicul tau si toate raspunsurile.

Si eu sunt pe cale sa imi vand masina - noul Citroen C4 - si sa iau o masina de clasa medie cu un comfort mai mare si ceva mai puternica. Vorbesc numai de Diesel. Exclus benzina.
Asadar, pe lista mea si situeaza urmatoarele masini:

I. Varianta de noua: II. Varianta SH
1. Citroen C5 1. Mazda 6 sau Honda Accord
2. Peugeot 508 2. Citroen C5
3. Ford Mondeo 3. Audi A6 (de preferat break)
4. Mazda 6 4. Mercedes E Klasse 4 Matic
5. Skoda Superb 5. BMW seria 5 XD

Motorizarea preferata, dar nu ideala este de pana in 2000 cm3, atat pentru asigurare cat si pentru impozit.
Mai mult decat atat, o sa incerc pe cat de mult posibil sa fie automata (doar Mazda nu ofera o cutie automata pentru varianta diesel)
Din lista mea nu fac parte nicidecum Opel Insignia, Toyota Avensis, Skoda Octavia, sau SUV-urile (desi as face exceptie doar pt Mazda CX7 diesel).
Ca dotari obligatorii imi doresc sa aiba tot ce tine de ABS, ESP, EBD si altele, 4 geamuri electrice, dublu climatronic, proiectoare de ceata.
Alte dotari sunt deja standard la variantele pe care eu le-am propus. Nu sufar deloc dupa Xenon sau Navi sau Piele.

Nu stiu daca ajuta postul meu la ceva, dar poate e folositor.
Dar daca totusi ai un buget mai limitat, fara doar si poate iti recomand de departe Mazda6 sau Opel Vectra GTS
Cu drag!
De ce Facebook nu are si optiunea de DISLIKE?
atenzaC4
Numar Inmatriculare: CT

Mesaj de atenzaC4 »

Salut!

Am urmarit topicul tau si toate raspunsurile.

Si eu sunt pe cale sa imi vand masina - noul Citroen C4 - si sa iau o masina de clasa medie cu un comfort mai mare si ceva mai puternica. Vorbesc numai de Diesel. Exclus benzina.
Asadar, pe lista mea si situeaza urmatoarele masini:

I. Varianta de noua: II. Varianta SH
1. Citroen C5 1. Mazda 6 sau Honda Accord
2. Peugeot 508 2. Citroen C5
3. Ford Mondeo 3. Audi A6 (de preferat break)
4. Mazda 6 4. Mercedes E Klasse 4 Matic
5. Skoda Superb 5. BMW seria 5 XD

Motorizarea preferata, dar nu ideala este de pana in 2000 cm3, atat pentru asigurare cat si pentru impozit.
Mai mult decat atat, o sa incerc pe cat de mult posibil sa fie automata (doar Mazda nu ofera o cutie automata pentru varianta diesel)
Din lista mea nu fac parte nicidecum Opel Insignia, Toyota Avensis, Skoda Octavia, sau SUV-urile (desi as face exceptie doar pt Mazda CX7 diesel).
Ca dotari obligatorii imi doresc sa aiba tot ce tine de ABS, ESP, EBD si altele, 4 geamuri electrice, dublu climatronic, proiectoare de ceata.
Alte dotari sunt deja standard la variantele pe care eu le-am propus. Nu sufar deloc dupa Xenon sau Navi sau Piele.

Nu stiu daca ajuta postul meu la ceva, dar poate e folositor.
Dar daca totusi ai un buget mai limitat, fara doar si poate iti recomand de departe Mazda6 sau Opel Vectra GTS
Cu drag!
De ce Facebook nu are si optiunea de DISLIKE?
catalin4u24
StarShip Pilot

Mesaj de catalin4u24 »

Da, Mazda 6 place si la mine, dar ma da un pic inapoi interiorul cam banal :roll:
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

catalin4u24, Deci tu vrei sa aiba un interior sclipitor, sa fie si fiabila, si incapatoare, si puternica? Pai cauta un mercedes cls 63 amg atunci. Ah, nu, ca asta consuma mult.
Asculta-l pe antetza ca zice bine ce zice cu mazda 6. Cind vezi ca sint modele de virsta celor pe care le vizezi tu la care nu a fost nevoie sa se schimbe altceva decit consumabile la revizii probabil ar trebui sa te gindesti de 2 ori cind spui de banalitatea interiorului. Ok, si daca n-ar fi banal atunci ce, s-ar conduce mai bine, ar consuma mai putin?
Interiorul la o masina trebuie sa fie decent si functional, nu opera de arta, pentru ca oricum nu-l vezi cind conduci (si de obicei asta e motivul pentru care esti la volan), si nici ca pasager ca vei avea alte preocupari decit sa numeri ochiurile din tapiterie si sa le evaluezi in particular gradul de sclipire, nuanta de culoare si calitatea texturii. Apoi, uita-te si vezi la cite mazda ai vazut tu interiorul belit, exfoliat, etc. La altele mai cu pretentii mai vezi ca problema uzuala, nu ca accident.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
catalin4u24
StarShip Pilot

Mesaj de catalin4u24 »

mituc scrie:Ok, si daca n-ar fi banal atunci ce, s-ar conduce mai bine, ar consuma mai putin?
Interiorul la o masina trebuie sa fie decent si functional, nu opera de arta, pentru ca oricum nu-l vezi cind conduci
E ca si cum ai locui intr-o casa buna, cu de toate dar urata in interior, tu te-ai simti bine sa nu-ti placa ce vezi? Nu e cazul la mine, nu dispretuiesc interiorul la Mazda 6 doar ca sunt altele care arata mai bine, dar nu arata la fel p-afara... ce vrei?! e o decizie grea pe care o iei o data. Ai dat banii, la revedere, te speli cu ea pe cap.
Observ ca nu pui mult pret pe design, ci mai mult pe functionalite. E ok, pot sa inteleg asta insa eu nu sunt ca tine.
Comparatia cu CLS-ul e deplasata si nu are nici o noima in acest subiect. Daca vroiam CLS nu ma mai pasiona consumul probabil.
Oricum Mazda 6 e prima pe lista si e prima la care m-am gandit cand am decis sa schimb masina. Probabil ca o sa ma obisnuiesc cu interiorul ala si o sa stau mai mult afara sa ma uit la ea si mai putin la volan, ca doar volanul se afla in interior, nu?
Normal ca s-ar conduce mai bine. Iti place ce vezi, ce simti, asta se traduce intr-o stare generala de bine, logic, nu? Pana la urma iti petreci tot timpul acolo, si da, vad interiorul cand conduc ca doar nu stau cu ochii beliti in parbriz ca o domnisoara batrana, cu scaunul la maxim in sus si la maxim in fata...
mituc

Mesaj de mituc »

Sint de acord ca interiorul la mazda 6 e printre cele mai putin elaborate de la toate de pe lista, insa nu e urit deloc. Asta e ca atunci cind la un concurs de miss spui ca aia e mai frumoasa decit alta, dar ultima din top nu e deloc urita nici ea. Apoi, la concursurile de miss mie mi se pare ca alea dintre locul 5 si 10 sint cele mai inteligente si "rezista" cel mai bine in timp (cu rare exceptii), deci cam cum e mazda pe aici :)

Si nu-ti spun astea doar pentru ca am o mazda, ci pentru ca am intrat in contact cu indestructibilitatea.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

pai... daca ai ajuns la mazda, de ce nu te uiti si la un RX8? imbina coupeul cu 4 usi :hi
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Wily
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI, 90 cp
Numar Inmatriculare: TM 91 WLY

Mesaj de Wily »

Sincer nu am apucat sa citesc ce s-a mai vb in acest post, dar pararea mea ca daca vrei o masina de familie, Toyota avensis este cea mai potrivita!
Parintii mei detin o Avensis si credema ca nu am vazut o masina mai fiabila, rezistenta, sa se comporte ca si ea.
Parintii mei detin o avensis Wagon 2.2 D-4D de 150 cp. Crede-ma ca trage de rupe si in 150000 de kn in afara de revizii si schimburi de ulei si filtre nu s-a stricat nimic la ea
Citroen C4 Coupe, motor 1.6 HDI, an 2008, White
Toyota Avensis, motor 2.2 D-4D, Executive, an 2008, Gri Petrol
Yaz

Mesaj de Yaz »

Parerile sunt foarte impartite, fiecare recomanda ce are . :D

Sunt la prima masina Citroen si la masina cu numarul 6 de la Peugeot deci..........

.........AtenzaC4, as oscila intre C5 si 508 desi sincer alegerea este foarte grea.

Ai uitat sa ne spui de ce buget dispui........... de la Skoda Superb la Mercedes E Klasse 4 Matic nu este diferenta cam mare?
" Eu nu blochez intersectia. "
catalin4u24
StarShip Pilot

Mesaj de catalin4u24 »

Pai omu a spus doar ca varianta 1 e noua adica superbul si 2 e sh adica mertanu deci nu cred ca e diferenta ::P
mituc

Mesaj de mituc »

commandorsteel scrie:pai... daca ai ajuns la mazda, de ce nu te uiti si la un RX8? imbina coupeul cu 4 usi :hi
E o idee cam complicat de exploatat un RX8, consuma destul de mult si nici nu e foarte mare. E foarte bun ca a doua masina dar nu ca masina strict de zi cu zi, de mers la piata/servici si inapoi, ca daca faci drumuri scurte cu un rx se duce in lumea lui in mai putin de un an.

Uite, ce zice Willy, si avensisul ar trebui sa-ti ajunga pe lista. E cam pe acolo cu mazda 6 la fiabilitate, are o tinuta de drum o idee mai aiurea (de unde si un plus de comfort) dar interiorul arata mai bine.

Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”