Senzor presiune roti vs. jante aliaj de la alti producatori

Discutii despre orice legat de masini
B25BUY
Numar Inmatriculare: B-BUY

Re: Senzor presiune roti vs. jante aliaj de la alti producatori

Mesaj de B25BUY »

iata senzorul original Citroen C4 pt versiunea mai noua de august 2008, luat de pe masina mea (cel mai mic, din stanga) si cel cumparat de pe forum (cel mai mare, dreapta)
Se pare ca nu merge cel luat de pe forum, este pentru variantele de C4 dinainte de aug 2008 si pt.C5, Peugeot, etc...

Imagine
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

ai incercat sa faci iar initializarea din lexia si nu s-au "pupat" cu masina? :|
sau doar l-ai schimbat si atat?
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
B25BUY

Mesaj de B25BUY »

s-a incercat reinitializare si nu-l vede deloc.. :( ca si cum nu ar fi...

si am gasit unul de care imi trebuie aici:
http://www.tyresensors.com/product/35/s ... art-number" onclick="window.open(this.href);return false;

la 25.60 GBP + taxe de transport... cred ca il iau pe asta...
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Se pare ca am scapat cu viata, deocamdata !

Ieri de dimineata, tocmai inaintea unui drum spre Bucuresti in care doream testarea noii bucati de autostrada Ploiesti - Bucuresti, constiincios, trec pragul unei vulcanizari pentru verificarea si egalizarea presiunii in rotile din fata inainte de a ma aventura cu viteza, pe autostrada.

In momentul in care baiatul dezsurubeaza capacelul de plastic ! de pe valva, i se dezvaluie sub capac direct ventilul, care se mai tinea intr-un sfert de filet de tija valvei. Absolut intrigat si nedumerit, se uita in interiorul capacelului. Ultima bucata din tija valvei, la dessurubare, a ramas in capacel ! Corpul tijei valvei, oxidat - fiind din aluminiu, s-a rupt unde materialul a fost mai sensibil ! Cum a atins ventilul, acesta a zburat in curtea vulcanizarii, gata sa ne scoata ochii, la 2.5 atmosfere si din pricina unghiului (intamplator la parcare, valva a fost pozitionata in jos - asa mi-a facut semn baiatul sa opresc in curte - sa poata lucra comod).

Practic cele 2 bucati de valva mai erau tinute doar de filetul capacelului de plastic !

Am rotile echipate cu senzorii de preiune in pneuri, originali Citroen (2006), adica productie Simenes VDO, motiv pentru care tija valvelor este din aluminiu, fiind pe post de antena intre senzorul electronic din roata si receptorul sistemului de monitorizare a presiunii in pneuri.

Dar se pare ca materialul este unul de foarte slaba calitate. Forumurile sunt pline de sesizari ale unor astfel de aspecte iar ce se scrie in link-ul urmator (in franceza) http://www.forum-auto.com/pole-techniqu ... 556999.htm , vine sa intareasca afirmatia mea urmatoare:

Aceste valve SUNT UN REAL PERICOL in circulatie. Aveti o atentie sporita in cazul in care masina este echipata cu aceste valve ! Nu cunosc foarte multi posesori de Citroen cu aceste valve insa o gama larga de branduri auto sunt echipate cu ele, dupa cum se vede si in link-ul pe care l-am prezentat mai sus.

Nu vreau sa ma gandesc ce se poate intampla la 130 KM/h, daca cedeaza materialul valvei rotii stanga fata (in cazul meu), din cauza solicitarilor de presiune si a temperaturii mari dezvoltate de frecare, tu fiind pe prima banda de circulatie de la mijlocul autostrazii.

Roata se dezumfla instantaneu, anvelopa se distruge inevitabil iar speranta de viata tinde spre zero, intr-o masina cu 5 stele ENCAP !

Fac un apel la personalul de reprezentante care poate va citi aceste randuri, desigur gandindu-ma in primul rand la Dl. Mugurel, care ne-ar putea spune daca nu cumva exista o campanie de rechemare in service pentru schimbarea tuturor celor 4 tije ale valvelor in vederea sigurantei rutiere ?

Din cate am reusit sa inteleg din cele cateva randuri in franceza din link-ul de mai sus, Siemens, in urma nenumaratelor sesizari a modificat constructia acestei tije a valvei electronice, in ultimii ani.

In momentul asta merg cu semul STOP in bord, pentru ca senzorul este acasa in sertar, dar ma ingrozesc la gandul ca alte 3 tije - aceiasi productie, cu aceiasi vechime, din acelasi material, stau montate pe rotile mele :(

Sa nu uitam ca vorbim aici de Citroen, insa o lista lunga de masini circula alaturi de noi, cu aceiasi piesa montata, Siemens VDO 9681102280 - S120123004G ; ID: CD0848BE, despre care am mai scris in trecut si AICI

Imagine
C4 1.6i 16V Berlina
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Incepand de Joi, 1 Noiembrie, devine obligatorie pe piata Europeana, dotarea oricarei masini lansate dupa aceasta data, in UE, cu sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri - TPMS !

Dupa intamplarea expusa de mine mai sus, in August, eu tocmai renunt la ei, cand voi monta anvelopele de iarna, din considerente de sigurata, pe care UE nu cred ca le-a luat in calcul :)

Cu cei 4 senzori pe birou, si invocand noua reglementare Europeana, voi insista continuu la producatorul (senzorilor de pe C4), pana va recunoaste defectul vizibil de fabricatie, care aduce o grava atingere sigurantei auto si isi va oferi sprijinul pentru solutionarea problemei.

http://t.co/1eDSIq9S" onclick="window.open(this.href);return false;

Imagine
C4 1.6i 16V Berlina
zalex

Mesaj de zalex »

sa ne spui si noua ce raspuns vei primii de la ei :D
C4 1.6i 110CP Gris Iceland dec.2004 Berlina
B25BUY

Mesaj de B25BUY »

Am impresia ca la un moment dat i-au schimbat !
La C4-ul meu (model 2009), am inlocuit doua astfel de valve cu senzor (tip Schrader Snap) si pot sa va spun ca sunt de calitate foarte buna, dintr-o alama cred, grosute si destul de bine inchegate.
Valva este separata de senzor; se prinde cu un surub si da senzatia de lucru bine facut.dar nu e din aluminiu ! este un metal galben, alama zic eu.
Teoretic, valva trebuie inlocuita la fiecare schimbare de anvelopa.
Dar in fiecare an trec de pe cauciucuri de iarna pe vara si invers fara sa inlocuiesc valvele si nu s-au rupt, nu s-au stricat... doar ca mi-au furat baietii de la vulcanizare cate una pe an dar asta e alta discutie. :o

Iata cum arata pe C4-ul meu senzorii (nu fac reclama, dar nu am gasit alta poza, vezi si primul meu post de pe pagina asta):
Imagine
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

@zalex: Cu siguranta, numai sa gasesc o modalitate de contact a celor de la Siemens, divizia VDO, din aproape in aproape ar trebui sa ajung la departamentul care se ocupa de piesa asta.

@B25BUY: Sa inteleg ca la C4 modelul tau 2009, probabil ca la versiunea 2008-prezent, senzorii sunt altfel. S-a lasat balta Siemens-ul VDO si s-a trecut pe ceva mult mai simplist dar mai eficient.

Valvele astea noi de cauciuc si alama pe interior mi se par de mult mai buna calitate fata de vechiul model greoi. Valva de cauciuc este mult mai bine protejata de coroziune. Practic este o valva normala (de un leu cinzeci la magazin), dar adaptata in asa fel incat sa sustina si corpul senzorulul. Simplu si eficient. Dar cu siguranta este cu totul alt sistem de emisie, frecvente, receptie, fata de modelul vechi, deci nu vor putea fi folositi combinati.

Valva nu trebuie schimbata la fiecare inlocuire de anvelope ! De ce ai face asa ceva ?! Nici nu se atinge de valva nimeni la vulcanizare, au treaba doar cu ventilul infiletat pe interior.

Probabil si alama respectiva are rol de antena, vezi ca este atasata de corpul senzorului. Toate astea pentru ca vivelul de consum electric al senzorului sa fie cat mai mic. Bateria tine cativa ani, eu ii am de 6, insa sunt voci care spun ca bateria este de fapt un acumulator care se incarca cinetic, nu prea cred, insa senzorii sunt capsulati, nu exista posibilitatea unui eventual schimb al bateriei.

Acum, sigur, mai schimband cate o impresie cu vulcanizatorii, ei spun ca daca tija valvei se duce (ca in cazul meu), se pot monta valve normale, parca Tubeless se numesc oficial, iar senzorii se pot lipi in interior, pe janta, cu un silicon puternic. Se poate mesteri si o legatura metalica intre senzor si tija noua a valvei, sa ramana functia de antena, dar nu cred ca e foarte necesar.

Mai mult as fi ingrijorat de lipitura piesei pe janta, acolo sunt presiuni de pana la 9-10 bari cand sare anvelopa noua pe janta la montaj si temperaturi de pana la 80 de grade vara pe autostrada. Nu stiu cum ar trebui sa fie lipitura respectiva.

Cel mai etic ar fi ca Siemens sa-si recunoasca eroarea de previziune in constructie si (la cerere) sa ofere piesa la schimb, daca tot ai platit pentru sistemul lor. Reclamatii sigur au primit nenumarate. Ma mir de lipsa unei campanii de rechemare pentru remediere.

Problema semnalata de mine in posturile superioare ale acestui topic este vitala !
C4 1.6i 16V Berlina
keli
Numar Inmatriculare: MS 10 FYB

Mesaj de keli »

Vladut, VDO nu mai e Siemens de ceva vreme, divizia a fost cumparata de Continental.

Dar oricum nu e extrem de greu sa le gasesti datele de contact, poti incerca chiar prin siteul lor.
VTS Noir Obsidien, 1.6 HDi, 110cp
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Mersi, @keli !
C4 1.6i 16V Berlina
B25BUY

Mesaj de B25BUY »

Asa scria in instructiunile de montare a senzorului... ca dupa fiecare montare/demontare a rotii, ar trebui inlocuita valva.
Si , da este o valva ordinara dar cu o piulita mica in capat unde se prinde cu un surubel corpul senzorului care insistau tot in instructiuni ca ar trebui strans la cuplu.
Da, pare mai solid si mai bine facut decat cel vechi....
Uite comparatia:

Imagine

Nu e foarte necesar sa ai antena decat poate pentru a economisi bateria care tine in mod normal 10 ani.
Ideea e ca senzorul bate si la 15 m; va spun din experienta ca atunci cand mi l-au furat baietii de la vulcanizare si-l aveau prin buzunare, calculatorul de bord din masina aflata in fata unitatii il vedea si zice "ROUES CREUVES" adica roti sparte si mesajul STOP iar dupa ce m-am departat de vulcanizare a aparut mesajul: "PRESSION PNEUMATIQUE NON-SURVEILLE" adica presiune nesupravegheata !!!

N.B.
Senzori de toate tipurile gasiti pe net pe tyresenssors.com la 25 GBP bucata + vreo 10 GBP transport. Mai e vreo 80 RON initializarea la Citroen cu o scula speciala + desigur montajul la vulcanizare.
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”