Viitoarea mea masina de familie ?

Discutii despre orice va taie capul
Scrie răspuns

Tu ce ai alege daca ai fi in locul meu?

Mazda 6 2.0d @2008
9
18%
Jaguar X-Type 2.0d @2007-2008
4
8%
BMW 320d @2006
5
10%
Laguna 2.0dci @2008-2009
0
Niciun vot
Citroen C5 2.0hdi @2008
22
45%
Insignia 2.0d @2008
9
18%

Voturi totale: 49

Exosphere
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 VTi

Re: Viitoarea mea masina de familie ?

Mesaj de Exosphere »

As you please, sir :P
C4 coupe Rouge Aden - 122 cai frumosi
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

Mergi pe termen lung pt 2 masini. Una familista si una sportiva.
Cumperi acum aia familista, utila. De la berlina de clasa medie parca as opta pt un minivan. Clasa lui C4 picasso cu 5 usi (nu autobuzul comandorului).

Adica m-as uita ce pot sa inghesoi intr-un portbagaj al unei "3 volume", si apoi intr-un zona destinata bagajelor unui monovolum. Poti baga lucruri inalte, si la nevoie lasi masina sotiei sa duca fetita la scoala, in timp ce tu iti vei cumpara a doua masina, un hot hatch.

Gandeste pragmatic, ca in monovolum stai ca boierul la drum lung nu inghesuit; te mai invarti catre cei din spate, etc...Ai extra spatii de depozitare, etc...

Un break va fi lung si patratos mult mai dificil de manevrat fata de un monovolum.

Daca totusi nu te atrage monovolum, atunci solutia e un break, si apoi ultima e berlina in 3 volume. Mai bine cauti un hatchback.

Bafta
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

catalin4u24 scrie:Ala care ti l-am aratat e tira pe langa asta:
http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p" onclick="window.open(this.href);return false;
Dar e 2.2d si ma cam ustura la asigurare :roll:
intradevar, asta-i masina de ... director. nu prea e de tine ::P
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
billy

Mesaj de billy »

Eu ti-as recomanda un B class din propria experienta. :D

Am vazut ca nu e departe de pretul la jaguar :)
ex. Citroen C4 Berlina 1.4 16V 90cp - gri fer
Actual: Mercedes B180
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

Asa i`am zis si eu Stefane... parca`l vad pe el in bermude dandu`se jos din asta .. WTF :?: :shock: :ok
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Insignia all the way, zic eu, sau ca o varianta Mazda 6.Jaguarul, din toate testele si discutiile lor, gen Fifth Gear si Top Gear nu este un etalon de fiabilitate.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Seria 3 oricand daca iei ceva cu km putini si dotat, insa mare atentie ca nu e chiar asa de spatioasa, adica nu ai ce sa compari la spatiu interior un C5 sau insignia cu seria 3.
Insignia sau Mazda 6 as zice eu!
C5-ul sau il iei cu suspensie si mega dotat sau nu l mai iei!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

catalin4u24 scrie: Inima ma indeamna catre un hot-hach si ochii mi se invart in cap de un 2L turbo benzinar dar nu ma lasa subconstientul care trage catre un diesel spatios si economic #-o . Daca pana acum am lasat inima sa dicteze, de acum am sa merg pe mana subconstientului...asta e, imi pare rau inima :oops:
Am cateva variante care ma atrag in mod special:
Megane 2 RS 5p || Mazda 3 MPS 2007-2009 &WIN! :D (ar mai fi si altele dar is castrate la capitolul portbagaj).

Dar daca vrei sa ramii pe tractoare atunci incearca sa mergi cu fiecare (ca pasager e suficient) si vezi care e mai silentioasa. Mazda 6 2.0 cd e destul de silentioasa, iar daca gasesti una de 2.2 163/180cp s-ar putea sa fie tot pe acolo.

Vezi si C5 break 2.2hdi.
Vezi si honda accord 2.0i/2.5i/2.0diesel.
Vezi si Mercedes C 2.2cdi/122cp (sau mai multi daca gasesti la pret bun).
Vezi si subaru Legacy 2.0D.

Acuma, vad ca te-ai mutat in India, si nu stiu cum stau lucrurile cu impozitele acolo. Probabil dintre cele amintite de tine + de mine cel mai mic impozit /cp il are bmw-ul, alea parca au 170cp sau ceva din 2 litri. Insa vezi sa nu-ti vina de hac tractiunea spate cind ninge (desi in India nu ninge asa mult ca pe la noi).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
commandorsteel
PowerSteel

mituc scrie: Vezi si Mercedes C 2.2cdi/122cp (sau mai multi daca gasesti la pret bun).
C-ul are portbagajul destul de prost facut, in sensul ca pare mare, dar dimensiunile sunt prost facute, astfel ca nu-ti intra decat un troller + niste plase pe langa :| (am incercat eu... #-o )
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Tomita scrie:De la berlina de clasa medie parca as opta pt un minivan.
Tu nu zici rau ce zici, insa momentan n-as face trecerea la minivan, chiar atat de batran nu sunt :mrgreen: a nu se simti lezati conducatorii de astfel de masini :oops:
billy scrie:Eu ti-as recomanda un B class din propria experienta. :D
Nici tu nu zici rau deloc, B-ul e demn de luat in calcul, dar ca si 320d, C-classe, Audi etc... tot ce e premium le iau f rulate la banii mei, adica ceva gen 160 mii de km si nu prea m-as risca...
mituc scrie:Vezi si honda accord 2.0i/2.5i/2.0diesel

Nu ma pot apropia de modelul nou, prea scumpa pt mine, la fel si Legacy...., iar accord-ul vechi nici nu ma gandesc.
Mai studiez, nu vad unde as putea sa ma plimb cu tot ce am eu in calcul, cred ca pana la urma ma fixez pe una si ma duc la test drive...
commandorsteel
PowerSteel

nu stiu cum e pe acolo pe la galezi, dar eu zic sa incerci mai multe marci in test drive, iti faci o idee, apoi in functie de ceea ce ti-a placut si de banii disponibili, iti alegi :hi
ImagineImagine
Imagine
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

Mai, eu nu am zis duba de tip autobuz, ci in genul C4 picasso.
adica si B-class tot acolo e in recomandarea mea de masina.
ford c-max, etc...si numai versiunile cu 5 locuri ca sa fie compacte totusi ca dimensiuni.

breakurile sunt lungi si da, sunt ok
berlinele sunt inghesuite.

si seria 3 e inghesuita, nu e utila. ah, motor 2.0 170cp deja e altceva dar sa nu te vaiti ca ai mai putin spatiu ca in kia :glasses cu 3 usi...

puneti pe hartie criteriile si uitati-va pe care le considerati cele importante ca solutionare.
si apoi, in urma unor test-driveuri vezi care se potriveste cel mai bine pt voi.

bafta
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Da mah tomita dar e mai greu cu test drive-ul... daca gasesc o masina la 250km de mine (cam asa sunt majoritatea dupa net), sa ma duc pana acolo sa o testez si sa nu-mi placa nu e chiar la indemana. Plus ca nu poti sa o conduci decat daca ai asigurare pe ea... pe la dealeri iti face dar costa bani, plus atata benzina etc... adica sa dai 150 de lire numai ca sa testezi o masina, e cam greu. Trebuie intrebat mult la telefon inainte sa plec la drum, sa nu bat drumul de pomana.
Yaz

Mesaj de Yaz »

Fara discutie as alege Jaguarul este deja alta mancare de peste pe langa variantele pe care le iei in calcul.
" Eu nu blochez intersectia. "
cpv_13
Numar Inmatriculare: VL 21 CPG

Mesaj de cpv_13 »

Viitoarea mea masina o sa fie un C5 (cu suspensia "barca") sau un C4 grand picasso :).
M-am gandit la Audi si la alte marci, dar sunt scumpe la achizitie, scumpe la asigurari si scumpe la intretinere.
Mai devreme vorbeam cu cineva care are Golf si ma intreba ce am schimbat eu in 100000 km (el nu a schimbat nimic). Eu l-am intrebat cat a dat pe a lui (5000 de euro peste a mea) si i-am spus ca in 100000 km am bagat 500 de euro in alte piese decat consumabile --> am iesit cu 4500 de euro mai bine (fara sa iau in calcul dobanzile la banii astia - probabil ar fi fost 6000 in plus + asigurarea mai mare + reviziile mai scumpe, etc). Per total ies muuuult mai bine decat daca as da bani mai multi pe o masina "mai fiabila" (discutabil daca faci calculele tinand cont de toate datele).
Trebuie sa te gandesti la:
- ce vrei de la masina: prestanta (C5), confort(C4 picasso - grand in cazul meu)
- cat vrei sa dai pe ea
- cati km sa aiba
- cat te-ar costa asigurarea la fiecare model/motorizare/marca
- impozitele nu sunt de neglijat
- ce optiuni vrei la masina

Daca ar fi sa tin cont doar de confort as alege Picasso-ul fara sa clipesc: scaune divine pe fata, 3 scaune independente in spate, destul de confortabile, vizibilitate cat caru' - pustiul meu ar fi incantat.. mai ales sa stea pe centru, sa vada el tot.

Spor la achizitie
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”