M-a lasat frina de mina

Scrie răspuns
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

M-a lasat frina de mina

Mesaj de vlad »

Asa cum zice si titlul topicul nu mai am frina de mina. Si ghiciti unde s-a intimplat asta ?! Unde aveam mai mare nevoie de ea: in Grecia pe pantoacele alea de zici ca urcai-coborai pe-de pe casa.
Trag odata frina de mina si aud poc. Nu am realizat ce s-a rupt si ma tot uitam ce drac a trosnit. Fiind in panta tineam si piciorul pe pedala de frina. Las frina fuge masina, dau sa trag mai tare de maneta ... adio frina de mina; mergea maneta in gol. #-o
Ajung la vila, demontez de pe acolo si constat ca ambele cabluri sint bagate intr-o tablita si clipsate cu o siguranta comuna din plastic. A cedat siguranta drugii si a sarit un cablu. Sarind un cablu tabla poate sa pivoteze astfel s-a slabit al 2-lea cablu si nu aveam frina de mina nici pe cealalta roata.
Deci o INFECTIE de sistem de frinare de stationare. Cum sa depinde frina de pe o roata de cealalta roata, mai ales ca are cablu individual pina la maneta ?! Cit de timpit sa fii sa proiectezi o asemenea prostie cind e vb de frina, chiar daca e doar de stationare dar conteaza in anumite situatii.
A 2-a lovitura din partea Citroen a fost cind am vazut ca nu vind doar tabla aia sau siguranta din plastic ci tot suportul manetei cu maneta la pretul de doar ... 500 lei. :shock: WTF ?! Astia sint intregi la cap ? Aici nici eu nu ii pot tolera.
Asa ca imi voi baga picioarele (sa nu zic altceva ce incepe cu aceeasi litera si are aceeasi denumire cu o statiune din Croatia) in inginerii care au proiectat timpenia aia si in cei ce scot la vinzare piesele si ma apuc eu de upgradari. O voi face sa nu mai depinda frina de mina de pe o roata de cealalta.
Revin pe cum termin de reparat.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
joeadrianblack

Re: M-a lasat frina de mina

Mesaj de joeadrianblack »

Sa inteleg ca ai revenit :) ... in rest cum a fost?
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Cum a fost unde sau ce ?! ::P In vacanta super bine, vezi in sectiunea Calatorii, in rest ... totul normal.

commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

vlade, ce te minunezi asa?
in momentul de fata , masinile se fac sa tina cat ai garantia si ....parerea mea (si a altora) este ca piesele masinii sunt facute sa tina cat mai putin. cred ca ai observat ca nu se mai fac masini sa te tina o viata (de piese ce sa mai vb), ci doar cativa ani si sa le schimbi cat mai des. de asta au scazut preturile masinilor, ptr a te prinde la schimbarea pieselor.
e drept, ca in general, service-urile reprezentantelor iti baga pe gat un ansamblu de piese si nu numai piesa in sine....
asa ca....succesuri :hi
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Mi-am rezolvat frina. E mai simplu de rezolvat decit credeam. Am pus o piulita M6 cu hexagon de 13 pe tija filetata de la maneta inaintea tablii ce tine cablurile. Ea intra fix in profilul U al tablii si stringind-o cu piulita originala din spate nu mai poate pivota. Fiindca in locul unde va calca noua piulita din fata e o mica adincitura am confectionat dintr-o platbanda o "saiba" cu dimensiunea: L=22/l=13/diam=6, astfel prima piulita se va aseza drept si nu va inclina tabla de la 90 grade fata de tija filetata. Cablurile teoretic nu mai au cum sari de nebune pt ca nu mai are ce se rupe; si chiar daca ar sari-rupe unul ramine frina de mina pe cealalta roata, pt ca, desi ma repet, tabla ce tine cablurile nu se mai basculeaza.
Pt orice eventualitate o sa sigurantez cablurile cu o sirma, impletind-o intre ele; dar in spatele tablitei ca doar acolo am acces pt asa ceva.
Cu acest sistem reglajul e foarte anevoios pt ca trebuie prima data infiletata piulita din fata suficient de mult incit sa nu incurce intinderea cablurilor, vazut cam pe unde vine pozitia tablii, pe urma slabit si adusa piulita din fata in acea pozitie, pe urma restrins si blocat tabla in acea pozitie cu piulita originala din spate. Dar aceasta operatiunea o faci odata la muulti ani, deci merge si asa.
Poze nu am facut ca eram prea concentrat la operatiune si am uitat, sper sa va descurcati din ce am scris, desi e mai greu in cuvinte fata de poze.

Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”