Coupe-ul lui Shomo - Jurnal de bord

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
shomoyoque

Coupe-ul lui Shomo - Jurnal de bord

Mesaj de shomoyoque »

Ma apropii de 12000 de km cu masina pe care mi-am dorit-o intotdeauna si ma gandeam sa va impartasesc si eu din bucuriile si... bucuriile pe care mi le-a adus in aceste prime 9 luni de cand ne cunoastem.

Am intrat in posesia lui (are si un nume da nu vi-l spun... e personal :) ) exact pe 29 Decembrie anul trecut...si, ma rog, nu va mai plictisesc cu detaliile de atunci ...

Atunci cand ma gandesc la plusuri, in acesti aproape 12000 de km, ma gandesc la:

- absolut nici o problema de ordin tehnic
- consum de ulei insignifiant
- consum de carburant decent si direct proportional cu stilul de condus pe care l-am abordat in diferite ocazii: min: 5.7, max: 13.5-14.
- tinuta de drum impecabila din punctul meu de vedere
- personalitate cu carul... (aici o zic cu sens bun :) ). Mi se pare incredibil cat de multa personalitate degaja masinutza asta.

- ..... si poate cel mai important: bucuria si satisfactia imensa pe care o am la volanul masinii mele.

Daca ma gandesc la minusuri, va vorbesc despre multe lucruri pe care deja le stiti:

- puntea spate care rupe cate o bucatzica din mine de fiecare data cand trec peste gropi si alte asemenea
- mp3 player cu personalitate ...muuuuulta personalitate.
- greieri de toate natiile (mamii lor..) si felurile.
- placute de frana si ele cu personalitate multa...
- doua mici zgaraituri pentru care am fost nevoit sa vopsesc toata bara fata :( si pentru care a trebuit sa stau 4 zile fara el..
- ....si cam atat.

Ca si echipare el este un stock VTR de 1.4 cu tot ce inseamana asta + cateva optionale despre care am mai vorbit (volan imbracat in piele, inchidere supercentralizata, alarma, mp3player..). Pe langa asta, el a mai primit si niste praguri de la Citroen de curand... A vazut la cineva si s-a tinut de capul meu pana cand i le-am cumparat.... :)

In ceea ce priveste regimul in care si-a trait viata de pana acum, sunt destul de incantat de faptul ca am reusit ca aproximativ 50% din cei aproape 12000 sa ii facem la drum lung.

Cam atat deocamdata. Am sa revin pe parcursul vietii lui si cu alte detalii sper eu toate incadrate la plusuri.

Aveti grija!!! :wink:
Citroen C4 Coupe VTR 1.4 90 cp
shomoyoque

Mesaj de shomoyoque »

...revin destul de curand si cu vesti oarecum rele....

KM: aprox 13560
Problema: curea alternator rupta.
Descriere:
Duminica de dimineata (30 Sep 2007), asaaaaa.... intamplator am deschis capota masinii, ca sa fac unele verificari pe care le consider de rutina: ulei, control vizual...etc.....ma rog..bucataria saptamanala....
In scurt timp am observat ca lipsea ceva din partea stanga jos a motorului. Curand am aflat ce: cureaua care incarca alternatorul era rupta si se odihnea "obosita" pe scutul de plastic caruia dintr-o data i-am gasit un alt scop dintre cele o mie... lol. Nu am mai plecat Duminica nicaieri. Chiar!! De ce Citroen nu ofera suport 24/24 7 din 7??? Ma rog ...sa revenim...

Solutie aleasa de mine:
Duminica seara am decis ca luni la prima ora sa plec catre ATS fara curea...deci fara alternator...deci potential fara baterie.

Rezultatul solutiei alese: Mi s-a oprit masina de doua ori in zone de trafic infernal, mi-am luat injuraturi, m-au ajutat doi oameni cat de poate de simpli sa imping masina pana intr-un colt in timp ce oamenii valorosi, "elitele" Romaniei se "limitau", la propriu sa: claxoneze, injure, sa priveasca cu dispret...... si cel mai important SA NU SE GANDEASCA SA AJUTE IN VREUN FEL. Trecem peste....
Am sunat la Citroen si intr-un timp relativ scurt (aproape o ora si jumatate) a venit platforma cu care am ajuns la ATS Baneasa.
Pana la ora 15:00 aflasem deja ca s-a inlocuit cureaua si ca totul este ok, totul facandu-se pe garantie, astfel incat am reusit ca la ora 17:30 sa imi recuperez masina.

Solutie sugerata de mine in aceeasi situatie:
Ramaneti acasa, luati-va liber si chemati platforma sa va ridice masina!!!!

In rest ....totul este extraordinar si ma bucur ca traiesc intr-o tara in care, atunci cand ramai cu masina in pana si blochezi o banda a sensului de mers, semnalizezi cu triunghi reflectorizant and shit....pot trece 5-6 echipaje de politie pe langa tine....fara sa iti arunce nici macar o privire. Vorba cantecului: "They know what is what but they don't know what is what, They just strut...WTF".

Aveti grija!
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Speram ca micile neplaceri nu au stirbit din bucurii :)
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
shomoyoque

Mesaj de shomoyoque »

Vineri - 30 Noiembrie 2007
KM: 15530

Am facut revizia! Prima revizie... vinerea trecuta.

Am intrat in service cu urmatoarele lucruri pe foaie:

- revizie standard: ulei, filtre samd
- scartait pedala de ambreiaj pe cursa de revenire; cam de la jumatatea cursei pana sus
- scartait fata monstruos in timpul franarii
- fete usi cu greieri
- ciorapel dreapta spate cazut :(

Am luat masina cu:

- revizia facuta ok
- fara scartait la pedala; trebuia uns ceva pe acolo....nu mai face.
- placutele curatate. Nu mai scartaie monstruos... Acum scartaie "animalic" (ce in logica mea, acum afectata de oboseala, reprezinta ceva mai putin decat monstruos); cred ca totusi trebuie schimbat ceva pe acolo -> discurile :(
- fetele cu mai putini greieri
- ciorapelul ridicat si fixat corespunzator :)

Pret: 419 Ron.
shomoyoque

Mesaj de shomoyoque »

Eveniment! 22200. :P
Imagine

Dupa polish-ul si ceara dinaintea verii.
ImagineImagine

Am frecat la ea vreo 4 ore. :(

Ceea ce vroiam de fapt sa va spun e ca totul merge super cu masina pana acum.
Sunt super multumit. Sper sa fie cuminte si sa ma asculte in continuare. :)
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”