vlad scrie:Am si eu o intrebare in paralel cu Joeadrianblack: am un laptop Asus ... generatie mai noua (daca aveti nevoie de modelul exact va zic). Multe persoane am observat ca isi folosesc laptopurile in casa cu acumulatorul scos. Cica il protejaza de uzura bine cunoscuta a acumulatorilor de la ciclul incarcare-descrcare.
Daca fac si eu acelasi lucru am sanse sa pateasca laptopul ceva ? Si daca da la garantie se poate detecta ca s-a ars laptopul din cauza ca nu avea bateria inserata ?
1.Cu lap-ul bagat in priza, odata incarcat acumulatorul, se opreste din incarcat si lap-ul merge pe curent de la retea. Problema e
cat de cald sta acumulatorul de la caldura procesorului, placii de baza etc. Poti pune un cool-pad de aluminiu cu ventilatore... Ajuta enorm. Eu am.
2. Scos sau nu din lap, folosit sau nu, dupa 3 ani orice acumulator li-ion pierde vertiginos din ...virtute. Dupa 4-5 ani e bun de aruncat, chiar nefolosit.
3. Cica are cam 300 cicluri incarcare/descarcare, dupa care ii pui cruce! Dar are si durata de viata limitata, chiar daca nu atinge cele 300 de cicluri...
4. Mai depinde si de calitatea elementilor componenti...(toshiba, hitachi, GP etc).
Eu am luat acum 6-7 ani, doi acumulatori pt un acer (noi). Unul mai tine si acum cam o ora, altul a picat dupa 4 ani (mai tine 15 minute), folosit destul de rar.