Performante dinamice C4

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
sch

Performante dinamice C4

Mesaj de sch »

Salutare la toata lumea!
Am un C4 coupe 1,6i cu 12mii de km la bord in 5 luni :) si sunt curios sa stiu daca performantele dinamice pe care le-ati inregistrat voi cu C4-urile voastre se apropie de cele prezentate de dealer.
E vorba in special de acceleratia de la 0 la 100, pt ca de viteza maxima sunt multumit (185 pe drum cu 2 benzi :D , si inca accelera bine, cate un km pe sec, benzina Rompetrol, dar a trebuit sa schimb pedala pe care se "odihnea" piciorul drept ).
Reprizele oficiale de la 80 la 120 nu le-am gasit pe niciunde.
Deci, despre acceleratia de la 0, eu nu am reusit sa scot decat 13,6sec de la 0 la 100, cu inca un om de 70kg in masina si juma de rezervor, benzina Luk 98.
Cam departe de cele 10,6sec oficiale si ma cam oftic, asta cam e acceleratia Loganului.]
Nu am ajuns pe rosu, dar oricum am mers cu 1 treapta pana la 30 si ceva,a doua pana la 70 si ceva si apoi a treia pana la 100. Din cate am simtit eu acceleratia, nu cred ca daca ajungeam pe rosu, as fi castigat mai mult de 2 zecimi. Si asa mi s-a parut ca ar fi trebuit sa dau a treia mai repede.
Singura explicatie ar fi cu ECU motorului, despre care am citit cate ceva aici pe forum, pt ca inainte am mers ceva mai lenes, consum mediu 7 litri, 95% in afara orasului, 10 litri in oras, dar chiar e reala chestia asta cu "autolenevirea" motorului dupa ce mergi incet, si chiar sa te coste asa mult, 30%?
C4 coupe 1,6i
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Uite aici un topic asemanator..viewtopic.php?t=70
Eu am scos cu a mea motor de 1.4 12-13 secunde, deci la tine e al naibii de prost timpul ala...
SAu nu schimbi cum trebuie, sau ai o problema..
Ultima oară modificat Lun Sep 03, 2007 12:42 pm de către Bogdan, modificat 1 dată în total.
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Mesaj de cosminnuss »

Pai am inteles ca a cam menajat-o...
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
Shadow
AfterDark Racing Club

Re: performante dinamice c4

Mesaj de Shadow »

sch scrie:Nu am ajuns pe rosu, dar oricum am mers cu 1 treapta pana la 30 si ceva,a doua pana la 70 si ceva si apoi a treia pana la 100. Din cate am simtit eu acceleratia, nu cred ca daca ajungeam pe rosu, as fi castigat mai mult de 2 zecimi. Si asa mi s-a parut ca ar fi trebuit sa dau a treia mai repede.
Pai nu se schimba asa daca vrei sa scoti timp bun, tu ai pierdut f mult din schimbarea vitezelor.
Nu trebuie sa ajungi pe rosu cu ea, dar nici cum ai schimbat tu. Tu cred ca ai schimbat in 4000rpm max si la benzina se schimba mult mai sus, pana si eu la diesel schimb in 4400-4500rpm.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
sch

Mesaj de sch »

shadow a scris:
"Pai nu se schimba asa daca vrei sa scoti timp bun, tu ai pierdut f mult din schimbarea vitezelor.
Nu trebuie sa ajungi pe rosu cu ea, dar nici cum ai schimbat tu. Tu cred ca ai schimbat in 4000rpm max si la benzina se schimba mult mai sus, pana si eu la diesel schimb in 4400-4500rpm."

Nu ai dreptate. Nu stiu sigur la cat am schimbat, dar sigur la peste 5000 de ture, probabil un 5300-5500.
Am facut altadata un test sa vad daca ajung pe rosu cu ea in a doua, si nu am reusit (deh, se pare ca un diesel sportiv era mai potrivit pt mine, pt ca mi se pare f neplacut sunetul isteric al motorului la peste 5000 de ture). Oricum am vazut atunci ca la 70 deja trece de 5000 de ture, parca. Oricum nu ai cum sa confunzi sunetele motorului de la 4000 de ture, respectiv peste 5000. La 4mii cel putin pt mine inca mai e agreabil, la 5mii devine deja f isteric.
Si acum chiar am fortat-o
C4 coupe 1,6i
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Fa si tu un filmulet 0-100 si pune-l aici...Asa poate ne dam seama unde e problema..
Imagine
sch

Mesaj de sch »

Bogdan scrie:Uite aici un topic asemanator..viewtopic.php?t=70
Eu am scos cu a mea motor de 1.4 12-13 secunde, deci la tine e al naibii de prost timpul ala...
SAu nu schimbi cum trebuie, sau ai o problema..
Mersi pt raspunsul rapid. Am intrat pe topicul dat de tine, si din ce am citit acolo se pare ca am schimbat cam la vitezele care trebuie. Oricum data viitoare, o sa stau cu ochii pe turometru, si nu pe vitezometru (care e totusi mai usor de observat :) )
Deci poate ca pierd niste caluti sau newtoni pe motivul asta, dar totusi e mult de tot 3 sec.
NU am stat mult cu piciorul pe ambreiaj, totul a fost destul de rapid si brutal, cu zvacnituri inainte dupa schimbarea treptelor.
Dar poate ca ai dreptate cu problema, in sensul ca de pare ca am o problema la evacuarea gazelor din motor, in sensul ca imi scartaie la rece, pe primii 2-3 km, la atingerea (nu apasarea) pedalei de acceleratie. Deci daca apas, ridic,apas, ridic etc am un concert aproape continuu de scartaituri (chiar foarte puternice).
Se pare ca e o problema de care dealerul stie, pt ca un agent de acolo mi-a spus ca tine de evacuarea gazelor, si tb niste piulite stranse mai tare, sau nu stiu ce dracu de genul asta.
Ma duc saptamana asta sa rezolv...
Deci poate ca pierd niste caluti sau newtoni pe motivul asta, dar totusi e mult de tot 3 sec.
NU am stat mult cu piciorul pe ambreiaj, totul a fost destul de rapid si brutal, cu zvacnituri inainte dupa schimbarea treptelor...
C4 coupe 1,6i
sch

Mesaj de sch »

cosminnuss scrie:Pai am inteles ca a cam menajat-o...
Chiar asta sa fie explicatia?
Sa conteze ECU, si stilul anterior de mers asa mult???
C4 coupe 1,6i
sch

Mesaj de sch »

Bogdan scrie:Fa si tu un filmulet 0-100 si pune-l aici...Asa poate ne dam seama unde e problema..
OK, cand prind un drum pana la arad, vreu sa o forjez un pic la intoarcere, o obisnuiesc cu turatiile de 4500-5000 (mama lui de ECU :) ), nu 3000 cum e obisnuita acum, ii pun benzina cea mai scumpa, carrera 100, si o sa si filmeze cineva din dreapta.

Adevarul e ca masina e obisnuita cu 100-110 km/h in treapta a 5-a, deci cam 3500 de ture, poate mai putin, cel putin 6mii de km din astia 12mii de pana acum, si fara prea multe acceleratii brutale.

Desi cand l-am intrebat pe agentul care mi-a vandut-o, nu stia nimic de ECU...
C4 coupe 1,6i
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

sch scrie:
cosminnuss scrie:Pai am inteles ca a cam menajat-o...
Chiar asta sa fie explicatia?
Sa conteze ECU, si stilul anterior de mers asa mult???
Conteaza dar in nici un caz nu are cum sa se ajunga la o diferenta de 3 secunde..
Imagine
sch

Mesaj de sch »

Adevarul e ca tb sa fie ceva la masina, sau benzina folosita, pt ca am simtit-o altadata mai sprintena, cand nici nu aveam pedala de acceleratie la podea.
E drept ca atunci eram singur, dar totusi 70 kg in plus nu ar trebui sa o faca sensibil mai inceata, si asta inca la o apasare pana la capat a acceleratiei si turatii mai mari.
C4 coupe 1,6i
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Eu sunt 100% convins ca tu la 30km/h in I-a nu aveai 5300 rpm...dar in fine.
Asa cum a zis si Bogdan, cred ca un filmulet ar fii mult mai bun.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
sch

Mesaj de sch »

In acelasi test s-au mai inregistrat:

de la 80 la 120 in treapta a 4-a, cu o "panta" f usoara si o apasare nu la maxim pe primele 2 sec (deh, obisnuinta...) = 10,1 sec
de la 80 la 120 in a 5-a = 17 sec (cam incet)
de la 100 la 130 cu tot cu schimbarea in a 4-a la 100 = 9,4 sec
de la 130 la 150 cu tot cu schimbarea in a 5-a la 130 = 12,1 sec

Cum vi se par timpii? Pt ca mie mi se par cam slabi pt 110 cai si coeficientul aerodinamic 0,28.
Adevarul e ca mai ales in timpul ultimelor doua intervale am simtit destul de clar ca altadata a accelerat mai bine...
C4 coupe 1,6i
sch

Mesaj de sch »

Shadow scrie:Eu sunt 100% convins ca tu la 30km/h in I-a nu aveai 5300 rpm...dar in fine.
Asa cum a zis si Bogdan, cred ca un filmulet ar fii mult mai bun.
Aici s-ar putea sa ai dreptate. :)
Dar cred ca era un 35-40 mai degraba, si oricum in treapta a doua se duce bine si de la 25 km/h, deci chiar daca te-ai duce pana in 50 km in treapta 1, in loc de 35, nu cred ca ai castiga cine stie ce, asta daca ai castiga ceva...
Poate doar daca la 50 km/h din treapta 1 ai baga direct a 3-a, pt ca la 50 km/h in a treia ai fi la peste 3000 de rotatii si aproape de cuplul maxim de la 4000.
Dar parca nu sunt curios sa vad in cat timp as face suta in conditiile astea...
C4 coupe 1,6i
onacus

Mesaj de onacus »

Intr-adevar ECU se adapteaza la stilul de mers, iar ca sa scoti performanta maxima trebuie sa mergi inainte (asta in cazul in care ai mers "mosheshte" multa vreme si ECU da benzina pentru optimizare de consum si nu pentru viteza) astfel incat el sa inteleaga ca vrei sa mergi mai sport.

Dupa asta schimba a 2-a la 50 de Km/h (adica 1 0-50), a 3-a la 85 (adica a 2-a pana la 85 ;)) si dupa cu a 3-a pana la suta (care merge pana la 115 si nu intra inca pe roshu).

Asa ar trebui sa-ti iasa. Asta inseamna ca schimbi in viteza superioara pe la 6200-6400 rpm.
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”