Jurnal de bord Vlad (BH 57 ELA)

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Re: Jurnal de bord Vlad (BH 57 ELA)

Mesaj de vlad »

Daca negresa vrea ... negresa sa fie. ::P
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Dupa secole am si eu interfata de diagnoza pt PSA. :mrgreen: Mai am multe de invatat ca nu am Lexia ci DiagBox si e cam ciudat pt inceput.
Si ca sa nu fiu offttopic i-am facut robotelului meu un test complet si e ok. Toti actuatorii lucreaza bine, motorul functioneaza in parametri iar injectoarele au corectii de pina la 0,20 chiar daca un injector imi scapa compresie pe linga el.

Sent from my LG-P690 using Tapatalk

simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Cat costa Diagboxul?
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Diagboxul (softul) cred ca il gasesti si moca, interfata m-a costat 500 lei de pe okazii.

vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Daca tot am Lexia si am facut un drum lung am zis sa imi fac niste teste.

Test presiune turbo si EGR:
Imagine
S-a realizat pe un drum de munte la urcare cu multe curbe si serpentine. Se observa ca valorile realizate sint foarte aproape de cele de referinta atit la presiunea turbo cit si la EGR.

Test corectii injectoare in mers:
ImagineImagine
Prima poza e realizata pe autostrada A3 de la Cj pina la Turda la o viteza constanta de 110 km/h pe regulator. A 2-a prin Bihor pe o distanta de vreo 18 km in mers pensionaresc. Pe A3 corectiile injectoarelor 1 si 2 au o curba ciudata in a 2-a jumatate a graficului fata de restul sau de prima parte a graficului. De ce oare ?!
Tot asa am observat ca valorile corectiilor sint pe o plaja de 1.5 arpoximativ. O fi bine o fi rau ?!
Mugurel tu ce zici ? Ma poti ajuta cu o parere ?

cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Mesaj de cisu »

vlad scrie:Dupa secole am si eu interfata de diagnoza pt PSA. :mrgreen: Mai am multe de invatat ca nu am Lexia ci DiagBox si e cam ciudat pt inceput.
Si ca sa nu fiu offttopic i-am facut robotelului meu un test complet si e ok. Toti actuatorii lucreaza bine, motorul functioneaza in parametri iar injectoarele au corectii de pina la 0,20 chiar daca un injector imi scapa compresie pe linga el.

Cum adica ma, iti scapa compresie la un injector? Pai ce meserias esti tu??? Daca te prind... :twisted:
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Cum le vezi tu pe toate. Greseala de tipar, am mincat un "la". Imi scapa compresia din cilindru pe linga injector. :oops: Mersi de atentionare.
Azi mi-am luat piesele si saptamina asta ma apuc de treaba. Sper sa nu patesc ca si tine cu injectorul. Eu cred totusi ca va iesi ca la rece pufaie ... de mai rar.

cisu

Mesaj de cisu »

Nu de vreun ''la'' ma legasem... Ci de faptul ca mergi cu biata masina asa!
( hmmm....)
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Pai ce sa ii fac ?! Si ce se intimpla daca merg asa cu ea ? Scurgeri de ulei nu am sa zici ca in contact cu gazele fierbinti se face acolo beton. Dupa ce se incalzeste nu se mai aude pufaitul din habitaclu.
Oricum ideea e ca nu am mers cu masina decit in caz de stricta necesitate.

vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Update 10.05.2012 (109.955 km):
Am reusit azi sa imi schimb saiba de cupru de sub injector. Am avut o bafta mare: mi-a iesit injectorul foarte usor, chiar cu o surubelnita mai sanatoasa l-am scos. :ya
Cu ocazia asta am observat ca saiba de sub el nu era originala si era atipica.
Imagine
Se observa ca are strunjita o buza, ceea ce la saiba originala nu intilnesti. Dealtfel se si vede ca pe partea cu strunjirea a si suflat. Pe partea cealalta era neteda ca saiba originala pe ambele parti.
Imagine
Cea veche era si mai mare in diametrul interior fata de cea originala. Un alt motiv sa folosesc piese originale.

Tot acum am observat ca simeringul nu etanseaza pe injector ci intre locasul acestuia si capacul arborilor cu came. E cam imposibil de schimbat fara a da acest capac jos. Se baga de jos in sus. ATENTIE vb de capacul de aluminiu care acopera supapele, arborii cu came, etc. Deci daca va curge ulei ... trebuie sa dati jos acel capac. Deci belirea pxxi.
La un test cu 175 km/h imi scuipa un pic de ulei, dar cred ca pe la garnitura de la capacul epuratorului. Trebuie sa o schimb iar.

catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Deci tot ai fost in Germania de te-ai dat cu 175 :hi
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Mai era nevoie sa specific ?! Am crezut ca se subintelege.

cisu

Mesaj de cisu »

Vladutzu:
Garnitura de cupru pe care ai dat-o jos are buza aia nu pt ca n-ar fi originala, ci pt ca marginea aia se formeaza la strangere pe injector. D-aia sunt de unica folosinta, pt ca etanseaza prin deformare plastica.. Si p-asta pusa de tine ai sa o vezi la fel, daca o scoti acum. (poate a mai fost montata/remontata si curatata de meseriasi, de i-au largit gaura)...in fine...
Din cate se vede, e posibil ca injectorul sa nu fi fost suficient strans (cel putin intr-un prezon) si d-aia ti-a scapat compresie. Sau chiar a fost saiba descentrata?! Sper ca ai curatat bine chiulasa (unde calca garnitura de cupru) si ai strans succesiv prezoanele, putin cate putin, stanga-dreapta (sau1-2- 1-2... cum vrei sa zici) (ca simultan n-aveai cum), pt ca in final sa fie aceeasi strangere pe ambele...
2. Te corectez si cu simeringul (O-ringul de injector): se scoate cu o surubelnita, care are eventual un varf de croseta, prin perforare si tragere afara (adica se distruge la scoatere). Il smulgi d-acolo...
De montat, se monteaza de sus in jos, cu grija, nu se da jos capacul cutiei axei cu came! Ce-ai??? Ia vezi, gasesti o scula de montat O-ringurile de injectoare, pe service.citro?
Daca nu, discutam...
( hmmm....)
wolf
Numar Inmatriculare: DJ 10 WLF

Mesaj de wolf »

vlad scrie:Update 10.05.2012 (109.955 km):
Am reusit azi sa imi schimb saiba de cupru de sub injector. Am avut o bafta mare: mi-a iesit injectorul foarte usor, chiar cu o surubelnita mai sanatoasa l-am scos. :ya
Cu ocazia asta am observat ca saiba de sub el nu era originala si era atipica.
Imagine
Se observa ca are strunjita o buza, ceea ce la saiba originala nu intilnesti. Dealtfel se si vede ca pe partea cu strunjirea a si suflat. Pe partea cealalta era neteda ca saiba originala pe ambele parti.
Imagine
Cea veche era si mai mare in diametrul interior fata de cea originala. Un alt motiv sa folosesc piese originale.

Tot acum am observat ca simeringul nu etanseaza pe injector ci intre locasul acestuia si capacul arborilor cu came. E cam imposibil de schimbat fara a da acest capac jos. Se baga de jos in sus. ATENTIE vb de capacul de aluminiu care acopera supapele, arborii cu came, etc. Deci daca va curge ulei ... trebuie sa dati jos acel capac. Deci belirea pxxi.
La un test cu 175 km/h imi scuipa un pic de ulei, dar cred ca pe la garnitura de la capacul epuratorului. Trebuie sa o schimb iar.
cat ai dat pe "shaibele" de cupru? am si eu aceiasi pbl si trebuie sa le schimb,imi da ulei pe la rampa de injectoare.
WOLF
viewtopic.php?f=19&t=7704&st=0&sk=t&sd=a&hilit=wolf" onclick="window.open(this.href);return false;

OPUSworkshop
viewtopic.php?f=95&t=6022&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;
https://m.facebook.com/OPUSWorkshop" onclick="window.open(this.href);return false;

ImagineImagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Pina in 20 lei.

Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”