Kit xenon - comanda e-bay

Discutii despre orice legat de masini
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Re: Kit xenon - comanda e-bay

Mesaj de mituc »

caraman scrie:Mituc, citeam in topicul ala, erai incantat?!
Asta a fost prima impresie, insa mi-a cam palit impresia dupa primul drum mai lung noaptea. Desi batea mai departe farul cu xenon eu de fapt vedeam cel mult la fel. Initial am zis ca-s eu obosit, dar a urmat si al 2-lea drum lung pe timp de noapte, si al 3-lea..
Ce-i drept prin oras unde avea din ce sa mi se reflecte inapoi o cantitate mai mare din lumina farurilor vedeam ok, chiar mai bine pe alocuri.

Philips-urile cacatVision nu sint o optiune buna, insa osram-urile ar trebui sa tina destul de mult si vad si binisor.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Victor.VR
Teh STIG
Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)

Mesaj de Victor.VR »

E foarte obositor cu xenon pentru ca este bariera aia lumina-intuneric. La halogen, lumina scade treptat din intensitate, pana se pierde, pe cand la xenon este o linie fixa unde se termina.

PHILIPS= fail
OSRAM=win
XENON=(imo)fail*2
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
caraman
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDI, 66,2kw 2006
Numar Inmatriculare: CJ 13 WDV

Mesaj de caraman »

A avut careva xenon H7R ???, ca altfel vorbim despre alte lucruri!! :hi
Imagine
Victor.VR
Teh STIG

Mesaj de Victor.VR »

Tu ai vazut ca H7R e diferit doar ca are jumatate de bec acoperit? :)

Documenteaza-te putin pe google.. e frectie la picior de lemn.
caraman

Mesaj de caraman »

Victor, toata lumea e impotriva xenonului, dar toti au asa ceva.
Am intrebat concret de H7R - tocmai fiindca D2R - xenonul de fabrica ce vine pe faruri fara lupa (cu oglinda) are aceasta acoperire, zi-mi ca-s prosti nemtii aia de au proiectat un bec = frectie la picior de lemn. Am citit pe net, m-am informat si parerile is impartite. Dar nici unul nu a venit cu argumente, la fel ca si cu Osramurile si Philipsurile.
De aia imi iau de 35w si nu albastreli si de 55w. Luni dau comanda. Se mai baga careva?!
Imagine
Victor.VR
Teh STIG

Mesaj de Victor.VR »

Oricum, sunt banii tai. Si daca sunt reglate bine, nu am nimic impotriva xenonului. Problema sta altfel. Chiar daca becul are o folie deasupra, farurile fara lupa, care vin cu xenon din fabrica, au altfel oglinzile, pentru ca dispersia nu se face la fel. Oricum ai da-o, pe un far cu oglinzi pentru halogen, orice xenon ai pune, tot va bate aiurea, si crede-ma, nu aberez. Asadar nu numai becurile trebuie sa fie cu protectie, ci si oglinda farului altfel (am vazut concret la laguna, la civic poate ne spune Shadow, ca din moment ce era TypeR cred ca avea xenon din fabrica, tot fara lupa).

Deci treaba e pe jumatate. Am avut xenon o perioada foarte scurta, si am scos, ca e absolut inutil, mai sanatos si mai ieftin e un halogen alb si bun. Dai banii aiurea, ia-ti mai bine un osram si vezi daca iti mai trebuie xenon :)
caraman

Mesaj de caraman »

Ai incercat xenon..H7r erau?! Banuiesc ca nu.(.)
Imagine
Victor.VR
Teh STIG

Mesaj de Victor.VR »

Poti sa-ti iei si un H7 simplu si sa ti-l faci R 8) lipind o folie metalica de pe un pix d-ala chinezesc cu gel. La chevrolet am H7R, iar pe c4 am avut H7.

Nu becul e important, cat oglinzile din far.
caraman

Mesaj de caraman »

Pai Victore, asta am intrebat, a avut careva H7R - concret. Ai incercat pe farul de C4 H7R, caci da, depinde de la far la far. Ai observat vrio diferenta?! Si te rog, argumenteaza!!
Imagine
Victor.VR
Teh STIG

Mesaj de Victor.VR »

Pe C4 nu am incercat, ca sa fiu sincer. Iar la chevrolet bate exact la fel.. Oglinzile pentru halogen sunt cu dungile verticale, iar pentru xenon orizontale, si mult mai putine, ca sa nu se reflecte atat de mult in interior (sper sa nu ma insel).

In orice caz, eu am cumparat kitul de la cineva de pe club skoda. Si acolo este feedback, mai multa lume care a cumparat si nu a sesizat absolut nici o diferenta.

Daca lumina e la linie (vezi pe zid spre exemplu), ochii celui din fata nu ii scoti cu raza, care oricum nu bate direct in ochi. Ci ca la oglinzile de halogen, se reflecta atat de mult in far, ca cel din fata va vedea venind 2 puncte imense de lumina, chiar daca farurile iti bat corect, reglate in jos, la linie etc. Si asta se intampla cu tot cu jumatate de bec acoperit, ca oglina imprastie lumina (care e foarte, foarte puternica), si nu o focalizeaza. La oglinzile special facute pentru xenon, banuiesc ca nu se reflecta in interior atat de mult in 50.000 de oglinzi, iar cel din fata va vedea (cu acelasi bec) niste puncte de lumina, dar de culoare rece.
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”