cred ca acum inteleg la ce te referi, respectiv o prostie de genu'
astacare n-are nicio legatura cu:
- daca telefonul e smartphone sau nu
- daca are gps sau nu
Nu cunosc sa fie asa ceva disponibil in romania^, probabil ca e, si de asemenea nu stiu daca ar fi proba admisibila in instanta - asta probabil tu stii si nu-ti neaga nimeni cunostiintele asa ca nu pricep tonul agresiv.
serviciile de localizare disponibile utilizatorului si specifice in general smartphoneurilor (eu asa inteleg cand zici "spygear" pe un topic despre smartphoneuri de ultima generatie), chit ca-s bazate pe wifi, triangularea releelor sau GPS fac de foarte mult timp subiectul unor controverse conform carora al'de google sau facebook ar stii despre tine mai mult decat "e normal".
ontopic: azi am avut un training despre ios5 si iphone 4s. jumatate din el m-am jucat real racing 2, insa am aflat cateva lucruri interesante: iCloud costa cel putin 80 de dolari, SMS-urile in ios5 se pot trimite si "moka" (utilizand trafic de date) similar blackberry messenger si ca telefonul chiar e destept in acest sens : cand trimiti, verifica intai daca destinatarul are disponibil acest serviciu - daca da, il trimite astfel, daca nu, il trimite normal aplicandu-se costul normal al unui SMS.
De asemenea, camera 4s-ului e destul de misto, are pinch to zoom, smile detection, etc si scoate niste poze chiar nondeprimante in conditii de luminozitate redusa.
procesorul dualcore e lockuit la 800 mhz (oricum e suficient la halu in care se incalzeste)
in concluzie, 4S o sa merite cand deja se va fi lansat 5-ul, implicit scazandu-i pretul considerabil pe deoparte, si 4-ul prin comparatie devenind depasit (vezi 3G vs 3GS vs 4)
also:
[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJFhw[/youtube]
s-a mai postat sigur, dar nu aici