Apple iPhone vs Samsung Galaxy + Tablete

Coltul vesel
Scrie răspuns

Voi ce preferati?

Apple iPhone4
34
39%
Samsung Galaxy S2
54
61%

Voturi totale: 88

Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Re: Apple iPhone4 vs Samsung Galaxy S2 + Tablete

Mesaj de Tomita »

cata man, avand in vedere ca ecranele respective pot fi folosite pt absolut orice produs electronic si electrocasnic actual, investitiile in C-D s-ar amortiza foarte repede.
incep cu gadgeturi de buzunar, trec pe le electro din casa, ajung la office, panouri stradale, trec pe la industria aviatica, si ma opresc la cea auto.
orice in lumea asta are acum un afisaj, poate fi folosit cu amoled transparent. zeci de miliarde, daca nu sute de miliarde de produse. zau acum, daca imparti numai la 1 miliard suma investita (oare cate miliarde a costat???) obtii un pret de cost maxim decent si de bun simt.

dar intervine factorul "perceptie umana" si factorul "economie de consum" care pun piedici evolutiei omului, mai rau decat a fost evul mediu cu inchizita lor. ei taxeaza absolut orice pas facut cu bani multi, si presupun ca umanitatea nu e capabila sa faca fata la progres.

cat priveste ecranul exact in capcana ai picat. in capcana perceptiei.
as vrea sa explic putin geniul lor. caci intr-adevar il consider o miscare de geniu.
ei au un ecran cu dimensiuni mai mici decat concurenta. daca altii s-au dus la 4.3 - 4.7" in diagonala, iphone 4s are doar 3.5". in plus au crescut numarul de linii si astfel au crescut rezolutia ppi la o valoare extraordinara de perceptie. dimensiunea lui este suficient de mare si suficient de mica a.i., sa nu stai cu caietul dictando la ureche cand ai un apel. si in plus imaginea e mult mai clara.
asta e plusul de geniu, gandit, al lui iphone 4s peste concurenta, care vad ca inca e departe la numarul de linii.
dar asta nu il face HD. ai 640 de linii si tu vrei sa iti deseneze minim 720. fizic imposibil. sunt comprimate si deci "no HD"
asta ca o discutie generala despre tehnologie
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
emicald
Marca si model masina: Citroen C4 thp

Mesaj de emicald »

Poll-ul ala ar trebui sa aiba si a treia optiune, "nici unul".

Apple a intrat pe piata exact in boom-ul economic, cind toti hipsterii trebuia sa aiba noul gadget, mai ales dupa aparitia ipod-ului, un mp3 player cu casti albe.

Pe mine ma uimeste cu cita lejeritate dau unii oameni MULTI bani pe asemenea device-uri, si am vazut oameni pentru care un iphone (sau android virf de gama, e cam tot aia) e mai mult de un salariu, care se mindresc cu asa ceva.
Eu am in continuare un telefon clasic, care se utilizeaza (ca telefon) mult mai bine si mai practic decit un touchphone.
C4
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

serviciile de localizare se pot dezactiva sub controlul utilizatorului.
in EULA fiecarei aplicatii care le foloseste, se specifica stocarea respectivelor informatii + eventuala lor utilizare in diverse scopuri.
nimic nu e mai periculos pe lumea asta decat omul neinformat, imo ...

anyway ... da, iphone are display LG (nu samsung), cpu samsung, interfata multitouch facuta de nush cine, etc. So? hai sa duc putin comparatia ta mai departe : mercedes toarna doar blocul, in rest totul de la biele, garnituri, bujii, alternator, turbina, compresor, etc etc etc e facut de furnizori externi: bosch, garret, sachs samd. Exact asa cum Mercedes sunt extraordinari la PROIECTARE, sunt si apple.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Marca si model masina: C4 Grand Picasso Exclusive
Numar Inmatriculare: yy08vpf

Mesaj de karateka1978 »

Tomita scrie:apple e ferrari!?
e de naspa atunci. ca desi iti ofera performante notabile si o imagine (cocalareala umana) totusi motorul ia foc la mai toate noile modele, si sunt contrafacute la toate testele versus din media. (ferrari). deci la nivelul lor cam se lauda cu multe si nu iti ofera tehnologia cea mai avansata.
hei, ce sa vezi, ifon face la fel.
la momentul actual ifon trebuia sa fie cu ani lumina in fata celorlalti ca sa fie asa laudat. adica. ecranele amoled flexibile, sau chiar acele caramizi de plexiglas transparent de se tot vehculeaza pe internet diverse gadgeturi.
aia e tehnologia, nu labarelile care ni le arunca sub nas.
si apple scoate la fiecare an, un model nou, scump. pai ce draq e asta? iti cumperi un telefon npu, smecher, super tare, numai ca la anul sa devina praf comparativ cu noul standard al pietei? si mai dai si o groaza de bani.
ah, da, pentru cei care isi permit sa aiba un mar muscat pe spate doar de amorul artei, sa cheltuim bani aiurea, da. dar in rest, un telefon de jdemilioane e o nesimtire clara.

ca sa nu mai vorbesc de vertu. niste nokia din mileniul trecut placate cu diverse metale rare si gata, cica ai fita, si te uiti la un ecaran cu rezoltie cat avatarul lui mituc. dar e vertu frate, ca e sigla pe el.

bai, v-au prostit astia chiar asa, sa nu vedeti un comparativ real. apple NU vrea sa introduca toate minusurile de i se tot prezinta de comunitate, pentru ca apoi ar trebui sa caute lucruri cu adevarat noi si inovatoare sa incorporeze in produse.

PS: pt bogdan
asus ieeeeeeeeee sau cum i-o zice la tableta aia am vazut ca i s-a scos o tastatura add-on care il converteste la nevoie intr-un sistem laptop. e o tastatura docking station, care se si pliaza ca o scoica.

asa ceva trebuia sa vad de la mega ultra hiper producatorul de gadgeturi IT - apple.
ioc
ma referam la intretinerea si reparatii...:D
1.6HDI 110cp sedan 2008 negru
karateka1978

Mesaj de karateka1978 »

chainsaw scrie:o mica paranteza: blackberry are 4 featureuri interesante: BES (blackberry enterprise service), trackpad, stabilitatea OS-ului si BBM (blackberry messenger). ce nu inteleg eu este BB-ul scump, in conditiile in care cel mai ieftin,. 8520, care costa 560 de lei, face foarte bine tot ce-am enumerat.

daca nu te intereseaza nimic din ce-am enumerat mai sus insa vrei qwerty, nokia e5 e un telefon cu un raport pret calitate excelent.

la mac-uri nu-s de acord, pentru ca una e sa ai 16 mil versus 24 mil pentru un telefon, si alta e sa ai 3500 de lei versus 6000 ptr exact aceeasi configuratie la un laptop. mai ales ca mai nou macurile au procuri x86 (adica poti sa pui mac osx pe orice laptop). evident ca jucandu-ma pe un macbook pro m-am scapat pe mine de cat de usor e de folosit si ce metode misto de input ai pe trackpad... dar nu merita sa dai dublu, poate doar SH.

am cunoscut multi oameni care si-au luat sgs2 si pe care cand ii intrebi cum e, nush sa-ti raspunda decat facand comparatii cu iphone.

roberth1 : galaxy s sau s2?
BB isi permite sa fie scump pentru ca e singurul din categoria pe care o reprezinta...
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
karateka1978

Mesaj de karateka1978 »

chainsaw scrie:serviciile de localizare se pot dezactiva sub controlul utilizatorului.
in EULA fiecarei aplicatii care le foloseste, se specifica stocarea respectivelor informatii + eventuala lor utilizare in diverse scopuri.
nimic nu e mai periculos pe lumea asta decat omul neinformat, imo ...

anyway ... da, iphone are display LG (nu samsung), cpu samsung, interfata multitouch facuta de nush cine, etc. So? hai sa duc putin comparatia ta mai departe : mercedes toarna doar blocul, in rest totul de la biele, garnituri, bujii, alternator, turbina, compresor, etc etc etc e facut de furnizori externi: bosch, garret, sachs samd. Exact asa cum Mercedes sunt extraordinari la PROIECTARE, sunt si apple.
ideea era ca se lauda ca au revolutionat tehnologia...atat...dar sunt alte gadget-uri care au aparut cu mult inaintea celor de la apple...nu poti sa spui ca ai scos un aparat (telefon) unic in lume cand tu folosesti tehologie de la altii...apple sunt singurii care atunci cand laseaza un produs se lauda ca ai sunt buricul pamantului si datorita lor exista aceea tehologie...si de ce sa cumpar iphone, cand e exagerat de scump si pentru orice applicatie (aproape orice) ma pune sa platesc?! sa conectezi un iphone la calc...nu merge decat cu itunes...deci ce motiv as avea sa cumpar un iphone pana la urma?
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

din acelasi motiv pentru care bei coca cola si nu adria cola
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

- la xda developers. hm...interesant. oare nu l-a brick-uit omul cu vreun tuning hardware sau
software? - referitor la samsungul incendiat
- orice iphone original are itunes instalabil la prima conectare. acesta este cel mai safe mod curent de a verifica ca este iphone. si eventual daca au cei de la apple posibilitatea sa le trimiti "VIN-ul" pt verificare.
dar e incomoda utilizarea pt conversii
- urmarirea si spionarea se face cu orice terminal mobil la fel de usor. ideea e ca acum, cu smartfonul ma folosesc si eu de anumite avantaje. gen. ma localizez si eu pe glob, nu numai PigBrother. vad si eu ce face destinatarul apelului meu (daca am videocall)...etc...
telefon de servici este un nokia din ala 1xxx care tine bateria o saptamana. este cel mai bun tip de telefon business. pt orice altceva exista secretara si un laptop. nu ai nivel de secretara? ok, laptop e suficient. hai netbook sau tableta.
nu cred sa fie cineva destul de ocupat fara secretara si sa aiba nevoie de nu stiu ce informatii urgente complicate pe telefon. hai sa fim seriosi. cand ai un apel si tre sa cauti ceva in telefon iei telefonul de la ureche si butonezi. in graba e posibil sa inchizi apelul, sau sa nu il tii pe respectivul in asteptare aiurea pana notezi tu informatiile. si ca sa vezi ce scrie in telefon tre sa il departezi putin si astfel microfonul de gura. adica tre sa ridici tonul ca ala sa inteleaga ce ii zici.
"domne, nu pot sa car si telefon si tableta in acelasi timp"
pai ce draq mah. faci afaceri in timp ce esti la jogging? si iti incape doar un smartphone in buzunar, dar tableta nu. hmmm.
tableta intra in nisa de PDA + multimedia gadget
telefonul face ce face o tableta, la dimensiuni mai mici plus apeluri telefonice.
dar hei, smartphonurile actuale sunt la fel de mari cat PDA-urile precedente. deci ceva este cam redundant aici. ca si o tableta poate fi folosita ca telefon, pt apeluri voip. #-o

marketingul asta ne omoara, si apple sunt maestri la marketing si luat ochii la mase
Ultima oară modificat Lun Dec 05, 2011 12:01 pm de către Tomita, modificat 1 dată în total.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
karateka1978

Mesaj de karateka1978 »

cred ca discutiile de genul asta vor fi interminabile.
eu am HTC incredible S care, dupa mine, este un telefon extraordinar cu OS Android 2.3...iar androidul ca sistem de operare este la fel, foarte bun.
eu sunt de parere ca, daca exista pe piata telefoane gen HTC (sau altele) care costa 1500-2000 ron foarte bine executate calitativ si performante la un pret rezonabil, de ce sa cumpar un telefon ca iphone care costa 3000-4000 ron care se diferentiaza prin OS si cam atat...spuneti-mi voi de ce sa cumpar iphone?!?!
karateka1978

Mesaj de karateka1978 »

chainsaw scrie:din acelasi motiv pentru care bei coca cola si nu adria cola
parca spui ca diferenta dintre coca-cola si adria cola e doar de ambalaj...
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

iphone 4 in momentul acesta e in jur de 2100 de lei, neverlocked
cam cu 400 prea scump, parerea mea
galaxy s2 e 1800

eu recunosc ca sgs2, dpdv HW e peste iphone 4 (exceptand displayul), dar tot nu mi l-as lua :D

schimband putin tematica, as vrea sa vad un smartphone cu baterie care sa tina mai mult de o zi ... sgs2 e oribil, optimus blacku meu la fel, iphone4 la fel ...

Mesaj de karateka1978 »

eu de exemplu imi incarc tel (HTC) la 2 zile...si il folosesc si ca tel de servici, deci deste destul de utilizat zilnic...
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

emicald scrie:Poll-ul ala ar trebui sa aiba si a treia optiune, "nici unul".

Apple a intrat pe piata exact in boom-ul economic, cind toti hipsterii trebuia sa aiba noul gadget, mai ales dupa aparitia ipod-ului, un mp3 player cu casti albe.

Pe mine ma uimeste cu cita lejeritate dau unii oameni MULTI bani pe asemenea device-uri, si am vazut oameni pentru care un iphone (sau android virf de gama, e cam tot aia) e mai mult de un salariu, care se mindresc cu asa ceva.
Eu am in continuare un telefon clasic, care se utilizeaza (ca telefon) mult mai bine si mai practic decit un touchphone.
Emicald - pai ideea poll'ului este intre astea doua telefoane. nu exista varianta "nici unul" pentru cine vrea un smartphone ::P
Si apoi e normal sa fie scump devreme ce au un procesor cu performantele unui laptop de acum doi ani si chip grafic dedicat.
Ideea e ca acum poti face aproape orice pe un dispozitiv de buzunar, orice faci pe un calculator. De la fisiere .xls si .pdf pana la jocuri 3D, chiar si editare video si inregistrari full hd.
Eu zic ca pretul se justifica. ca sunt cam scumpe pt nivelul nostru de trai este alta problema...
karateka1978

Mesaj de karateka1978 »

e vorba de marketing...si numai de marketing...dar de ce sa nu folosesc un telefon care imi ofera ceva gratis 80%?!
Scrie răspuns

Înapoi la “FUN Area”