multe piese schimbate si degeabaaa :(((

raresss
Numar Inmatriculare: B 4 0 H A T

multe piese schimbate si degeabaaa :(((

Mesaj de raresss »

Help meeeeeee :help nu ma mai inteleg cu masina deloc. 1.6 hdi 110 cp din 2005. nu imi mai trage cum trebuie. am schimbat egr, debitmetru, electrovalva de da comanda la turbina, senzor de presiune in admisie si degeaba....are doar momente cand merge si eacum trebuie. se tureaza si nu trage. turbina face presiune cum trebuie, ce-i drept are paletii putin ciuputi dar f putin si sigur nu e de acolo.
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Re: multe piese schimbate si degeabaaa :(((

Mesaj de ingfrancisc »

raresss scrie: ... ce-i drept are paletii putin ciuputi dar f putin si sigur nu e de acolo.
daca vezi cu ochiul liber ca rotorul are "lipsuri" ... inseamna ca trebuia sa ajunga demult fie la reconditionare fie la gunoi/reciclare. Asta nu inseamna ca problema ta e de la turbina ... dar daca ai schimbat atatea piese si masina nu e reparata te duci inapoi la serviceul unde ai facut lucrarea si le ceri banii inapoi! iar daca service-ul respectiv e din reteaua Citro ar trebuie sa faci o reclamatie la Citroen Romania.
"se tureaza si nu trage" poate fi datorat si ambreajului uzat, care patineaza cand incerci sa pui cuplul pe sosea.

indiferent de cauza eu unul as insista pe "ciupiturile" din turbina, din senin nu au aparut. Ceva a lovit acolo iar daca e pe partea de gaze ceva-ul ala nu putea veni decat din motor!!!
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Mesaj de cisu »

Poate n-o mai avea dantura in cutia de viteze saraca, daca se tureaza si nu trage (iar ambreiajul nu scoate fum...) :lol: Ii cumperi placa sa-i faci dantura...
Pe la ce draq service ai umblat frate? La incompetenti sau la escroci?
Schimbi juma' de motor, iar masina merge la fel?
Iar asta cu ''se tureaza da' nu trage'' e cea mai tare! #-o
Ia de explica mai clar!
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
raresss

Mesaj de raresss »

am zis sa nu ma mai duc pana la valcea la reprezentanta si am mers aici in tg jiu la un service care stiu ca lucreaza bine dar acum...are momete cand trage f bine adica exact cum trebuie. ieri am schimbat debitmetru si isi revenise, azi de dimineata tragea cum trebuia, dar dupa ce am plecat de la serviciu azi a luat-o razna...nu crd ca e din placa sau disc....ma gandesc ca dak era din placa sau disc nu cred ca mai avea momente sa traga....nu imi dau seama ce are....cred ca pana la urma tre sa merg la reprezentanta din valcea si am auzit ca au o super echipa...
cisu

Mesaj de cisu »

Intrebarea e: atunci cand ''nu trage'', motorul tot urca in ture, dar nu creste si viteza de deplasare a masinii? Cam cum ar fi scoasa din viteze 2-3 secunde si o calci degeaba?
( hmmm....)
raresss

Mesaj de raresss »

se tureaza ok, trage constant, dar f lent....adica creste incet, incet viteza nu cum tre sa simti ca trage... nu are timp mort sa zic asa
cisu

Mesaj de cisu »

Pai zii ca ''n-are vana'' ! E puturoasa... Te ia somnu' pana ajungi la 4000 de ture...N-are cuplu cateodata, parca e motor de 1,2 pe benzina...resoftare i-a facut cineva?
Ultima oară modificat Mie Sep 14, 2011 11:06 pm de către cisu, modificat 1 dată în total.
( hmmm....)
raresss

Mesaj de raresss »

a facut faze deastea inainte cu mult sa ii fac soft dar am revenit l softul de fabrica
cisu

Mesaj de cisu »

Pai poate si ala de ''fabrica'', pus ultimul, e varza. Bag-o in service Citro, pe testerul lor si sa-ti faca ei resoftare (actualizare).
Defectele care se manifesta aleatoriu sunt cel mai greu de diagnosticat si remediat! Dar nu imposibil.
( hmmm....)
raresss

Mesaj de raresss »

crezi ca e de la soft s-a dus asa brusc? ce-i drept imi dai dedea service in bord knd mai umblam pe la pilotul automat.
cisu

Mesaj de cisu »

Si potentiometrul ala de acceleratie cum e? L-a verificat cineva? Sau cum draq e comandata acceleratia la C4 ala?
( hmmm....)
raresss

Mesaj de raresss »

te referi la senzorul de la acceleratie? nu l-a verificat nimeni dar atata timp cat se tureaza nu cred ca e din el...acum nu sunt sigur si nu stiu ce sa zic...resoftarea la reprezentanta cam cat duce ca pret?
cisu

Mesaj de cisu »

Stiu ca e gratis. Cel putin mie mi-a facut gratis actualizarea. Dar daca faci diagnoza, e maxim 100 lei si iti faceau si resoftare. ''Senzorul'' ala poate sa manifeste intreruperi sau variatii aleatorii si acolo sa fie buba. Stiu pe cineva cu o problema similara la alta masina. Si senzorul ala era o rezistenta variabila (potentiometru) daca nu ma insel. Se poate uza si sa o ia razna.
( hmmm....)
raresss

Mesaj de raresss »

Poate a ta era in garantie si deaia dar a mea nu mai e. Vorbisem la valcea si era in jur de 150 de lei parca. Trebuie sa ii intreb inainte daca in banii astia imi fac si resoftare si daca e asa e ok. acum mi-am adus aminte cand ai zis de acceleratie, acum cev atimp parca se auzea un mic pocnit la acceleratie dar nu simteam in pedala si e f posibil sa fie de acolo. acum nu se mai aude nimic dar poate acolo e buba. in mod clar tre sa ma duc la reprezentanta sa imi zica ei exact. eu am crezut ca dak se tureaza si nu intrerupe sau chestii destea nu e de acolo dar ai dreptate e si asta o posibilitate
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

scurt si la obiect , turbina .
E o parere personala , nu sunt mecanic ...
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”