ulei motor????

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns
silviuthomas
Numar Inmatriculare: B 81 TPP

Re: ulei motor????

Mesaj de silviuthomas »

Asta e ultima interventie si ma retrag deoarece sunt mult prea obosit sa tot raspund. Sursele voastre imi sunt la fel de indiferente cum sunt parerile celor de la Top Gear legate de masini. Chiar si asa nu cred ca aveti pregatirea necesara sa va dati voi cu parerea de orice ulei existent fie el Castrol, Motul sau mai stiu eu ce alte marci legat de reteta fiecarui producator si de reteta unui ulei care este 100% sintetic sau nu. Ati ajuns sa puneti la indoiala calitatea 300V double esther, sunteti senzationali. De unde stiti voi ce trebuie sa contina un ulei ca sa fie 100% sintetic? Ca de interpretari sunt satul...
SonyAD
Numar Inmatriculare: B 07 VDL

Mesaj de SonyAD »

Dacă la Motul se poate spune că este cam opacă argumentația deși am arătat că X-Cess, X-Max și X-Clean nu sunt sintetice, cum poți interpreta fișa de siguranță de la Chevron Supreme Synthetic ("Highly refined mineral Oil") sau Castrol Magnatec 5w30 A1 (Chemisch modifiziertes Mineralöl - Chemically modified mineral oil; nici măcar hidrocracat că i-ar fi zis "HC Synthese-Technologie") ca însemnând sintetic?

Apropo, Castrol Magnatec 5w30 A1 nici măcar nu apare cu fișă tehnică în Germană pe site-ul Castrol. Numai fișa de siguranță pt. acest ulei există pt. vorbitorii de nămțască.

Dacă ar fi făcut și fișa tehnică disponibilă în limba Germană ar fi trebuit să se chinuie mult de tot să explice de ce ar trebui să le cumperi pișoarca minerală nici măcar hidrocracată că nemții nu permit marketingul nesimțit de mincinos (să vinzi ultima pișoarcă minerală drept "Fully Synthetic") care le stă în obicei celor de la Castrol. Dar și Motul și alții.

Apropo, nici Motul nu face disponibile fișe tehnice în limba germană.

Nu prea ar da de bine contrastul față de fișele tehnice în limba engleză.

Nu prea ar da bine deloc!
:ok
Imagine
Le lion flatulent est revenu.
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Sony si Thomas, personal apreciez toata informatia din acest topic, am inteles si ca aveti pareri diferite, bazate pe anumite documente(sau nu), insa tot ce va rog, este sa nu se ajunga la jigniri sau atacuri personale pe acest topic! :hi
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
freemotion
Numar Inmatriculare: B-119-GID

Mesaj de freemotion »

o intrebare la uleiuri...
intamplarea a facut sa gasesc in portiera, in buzunarul ala din stanga jos fooaaaarte in fata o carte de vizita de la "BARDAHL"...am cautat pe net si cica ar fi ceva producator de uleiuri...stie cineva ceva de ei?
-----------
ca o nota: cum am cumparat'o am dus'o in service pentru schimbat de toate cele si sincer s'a observat o mica, dar foarte mica schimbare, in rau...dupa ulei nou+cateva reprize de motorina a la bucuresti...
Citroen C4 1.6HDi 92cp (fost enterprise, actual al meu)
wonka jr.
Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
Numar Inmatriculare: GL 88 WNK

Mesaj de wonka jr. »

pai ce ulei si ce motorina ai pus ?
DS3 1.6 Hdi 92cp, 30.000km Imagine
ex DS4 So Chic 1.6 VTi 120cp, 67.110 km Imagine
ex C2 VTS 1.6i 125cp, 107.344 km Imagine
ex C4 Coupe VTR 1.6 Hdi 110cp, 216.164 km Imagine
freemotion
Numar Inmatriculare: B-119-GID

Mesaj de freemotion »

dupa am pus ulei Total sintetic si motorina de la agip cateva zile apoi OMV si Rompetrol (cea din urma mi s'a parut cea mai buna)
Citroen C4 1.6HDi 92cp (fost enterprise, actual al meu)
janusRO

Mesaj de janusRO »

Cat de important este sa schimbi uleiul la 1 an in Romanica, mai ales daca nu ai mers cu masina mai mult de 3000 km de la ultimul schimb?

Daca uleiul al "expira" intr-un an atunci de ce in conditii normale reviziile se fac la 2 ani (sau nr. max de km, evident) ?

Astept opinii :D
Drive safe! Just drink after, never before! Imagine Imagine

C4 1.4 16v berlina
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Intrebarea asta mi-am pus-o si eu asa ca eu voi schimba la 15.000 km sau 2 ani, ceea ce e imposibil sa nu fac 15.000 in maxim 18 luni.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
janusRO

Mesaj de janusRO »

vlad scrie:Intrebarea asta mi-am pus-o si eu asa ca eu voi schimba la 15.000 km sau 2 ani, ceea ce e imposibil sa nu fac 15.000 in maxim 18 luni.
O idee buna sa schimbi la 18 luni
in trei ani faci 2 schimburi in loc de 3
Drive safe! Just drink after, never before! Imagine Imagine

C4 1.4 16v berlina
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”