citire senzor abs

Auras
Numar Inmatriculare: GL 08 CSI

citire senzor abs

Mesaj de Auras »

Salut,

Aveti idee daca colierul de pe disc de pe care citeste abs-ul se poate schimba separat ?
In urma unei interventii la rulment dreapta spate, mi-a fost crapata acea bucata de plastic de pe disc si tot primesc o eroare de abs, iar frana nu tine bine decat dupa acea eroare ce apare dupa 50km/h.
Ar mai fi o nedumerire, daca ati schimbat vr-o unii dintre voi discurrile spate, necesita neaparat schimbat si rulmentul odata cu discul?
vladut_v

Re: citire senzor abs

Mesaj de vladut_v »

Din cate mi s-a spus mie la schimbarea rulmentului fata, pentru ca a cedat brusc, cititorul de ABS este chair pe rulment si nu are legatura cu discurile de frana. Insa nu stiu daca am o informatie corecta.
C4 1.6i 16V Berlina
Auras

Mesaj de Auras »

la spate eu stiu de un colier de plastic care este in jurul discului. defapt partea interioara a discului. daca te uiti sub masina se vede senzorul si plasticul care este indreptul sau sub forma de colier. dar mie-mi pare lipit de disc de asta am intrebat. e ca o banda magnetica.
sebi

Mesaj de sebi »

Salut,

Din cate stiu eu nu se gaseste acea banda magnetica de cumparat separat. Si eu imi schimb acuma discurile spate si mi-am cumparat niste discuri fara rulment si fara acea banda magnetica pt abs.
M-am interesat daca pot sa o cumpar separat si nu am gasit. La Citroen nu am incercat insa.

Poate gasesti un disc folosit de pe care sa o iei. Eu am dat-o jos cu ajutorul unui ciocan. Nu stiu exact ce denumire are, dar arata asa:
Imagine

Pui capatul ascutit al ciocanului sub acea banda si bati cu alt ciocan in celalalt capat. Evident nu incerci intr-un singur loc sa ridici pentru ca o s-o rupi. Incerci s-o ridici cat de cat uniform de pe disc.
Trebuie sa ai rabdare si foarte mare grija pentru ca se ciobeste foarte usor si este foarte bine intepenita.
Auras

Mesaj de Auras »

pfuai de mine. Unde gasesc eu un disc folosit acum.

Tu spui ca nu a stricat rulmentul la schimbarea discului?
sebi

Mesaj de sebi »

Eu m-am dus cu masina la un prieten care are un service unde stiu ca nu face treaba de mantuiala. Nu, nu s-a stricat rulmentul cand la scos. La scos la presa, nu l-a batut cu ciocanul.

In schimb eu am o alta problema :). Dupa ce ne-am chinuit ieri sa dam jos banda magnetica de pe discurile vechi, am aflat azi ca rulmentii nu se potrivesc pe discurile noi. Trebuie sa trimit acuma discurile inapoi si sa imi iau unele cu aceeasi dimensiune la gaura pt rulment.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Asa e cind va e frica de reprezentante si mergeti la tot felul de service-uri care nu lucreaza la masinile frantuzesti ca sint de-a p..a si ei stiu doar nemtesti ca alea sint masini de masini.
Cum sa nu se schimbe senzorul de turatie a rotilor spate ? Cum sa nu gasesti separat acea componenta ? De ce nu intrebati la reprezentante daca nea Gogu nu stie ?

ImagineImagine
Se gaseste si rulment separat si senzor turatie roata separat. Disc separat fara rulment si senzor turatie nu gasesti la Citroen, dar nu stiu in comert ca nu m-am interesat.
vladut_v scrie:Din cate mi s-a spus mie la schimbarea rulmentului fata, pentru ca a cedat brusc, cititorul de ABS este chair pe rulment si nu are legatura cu discurile de frana. Insa nu stiu daca am o informatie corecta.
Ce zici tu aici e valabil doar pt rulemntul de pe fata. Intr-adevar senzorul de turatie a rotilor fata e integrat in rulment.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Auras

Mesaj de Auras »

deci, sa inteleg si eu. se gaseste de cumparat acea banda?
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Da; ti-am raspuns la bursa cu cod de piesa si pret. Costa un pic sub 40 lei.

Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

ca in reclama cu Dacia...e prea putin,...eu vreau un disc! :mrgreen:
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Auras

Mesaj de Auras »

nu vreau un disc :D nu am bani de un disc defapt :))
Multumesc mult pentru ajutor.
Acum ramane de vazut daca vor reusi sa scoata discul fara a strica rulmentul.
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

din practica celor de la service, e recomandat sa schimbi odata cu discul si rulmentu. in general, prin scoaterea rulmentului (daca nu e scos cu grija) acesta se cam "duce" si poti avea surpriza de a trebui sa il schimbi mai tarziu... :|
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
jordan

Mesaj de jordan »

Cu presa il impingi de interior,forta se transfera prin role la camasa exterioara,benefic,nimic de zis.
Rulmentul se inlocuieste,altfel va ceda intr-un timp nedefinit.
N-are baba ce-are moshu',citroen cu scaun roshu' ....
Auras

Mesaj de Auras »

deci, eu tot nu am inteles. tu spui ca trebuie neaparat schimbat rulmentu ?
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Citroen nu vinde doar discul gol; il vinde impreuna cu rulmentul. Daca se duce discul poti scoate rulmentul (ca oricum e dus) si introduci altul nou, cu opresa, neafectindu-l. Teoretic daca il scoti pe cel bun presezi in role (bile) si nu e chiar bine pt rulment, dar nu inseamna ca si il afectezi. E cu 2 taisuri. Daca vrei sa risti pe bani tai fa-o, dar inainte compara totusi cita economie faci; daca merita intr-adevar.
Unde ai gasit tu doar discuri goale, fara rulment ?

Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”