In seara asta era sa o patesc

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Deci (desi am postat si in celalalt post, reiau)... mituc are dreptate, iar prin ce spune cosminnuss confirma...
initial masina a subvirat si cand ai luat piciorul de pe acceleratie fundul a iesit in exterior si a inceput dansul...
asta nu e supravirare, desi traiectoria masinii este similara cu cea a unei supravirari fortele care modeleaza
aceast derapaj sunt cu totul altele... oricum, ce ai patit tu este ceva standard... ai facut un pas important...
oricarui sofer trebuie sa i se intample faza asta odata...
dar daca i se mai intampla si a doua oara avem o problema... ;) :P 8)
nu-ti face griji iar daca vrei sa "testezi" "bestia" iti recomand sa apelezi la serviciile unui om care se pricepe
si sa folosesti un teren verificat, non-public... am eu cateva recomandari dar nu le pot posta aici... :P

Cat despre celelalte...

1. Citat din gura unui pilot de Formula 3000: "Anvelopele trebuie sa sfaraie, dar niciodata sa nu scartaie,
daca scartaie ai pus-o..." traducere aproximativa din limba engleza... ceea ce spui tu mituc despre farfurii e corect,
dar e genul ala de analogie in care se compara doua chestii complet identice, deci paradigma sufera...

Cum as pune eu problema? Cam asa... daca la pierderea aderentei se aude scartz, inseamna ca suprafetele
erau aderente initial deci sistemul a fost fortzat dincolo de limita coeficientului aderentei => aderenta s-a pierdut!
daca la pierderea aderentei nu se aude scartz, inseamna ca din start suprafetele implicate erau in conditie improprie...
Cu alte cuvinte: daca faci o manevra si cauciucurile scartzaie, inseamna ca suprafata in sine ofera aderenta,
dar manevra a fost ne-optima, rezultand diminuarea sau chiar pierderea aderentei existente initial,
daca faci o manevra si se pierde aderenta fara ca anvelopele sa scartaie, inseamna ca suprafetele implicate
erau deficitare la acest capitol, deci fie anvelopele fie carosabilul prezinta deficiente - anvelope uzate sau neadaptate,
carosabil umed/inghetat/zapada/iarba/noroi/grohotish/bolovani etc

2. Nu este corecta afirmatia ca nu este bine sa intri in curba "cu acceleratia calcata"...
Acceleratia TREBUIE sa fie calcata, dar trebuie sa fie calcata doar pana in punctul in care masina se deplaseaza
uniform (neaccelerat), deci cu alte cuvinte exprimarea corecta ar fi ceva de genul: de la intrarea intr-un viraj,
pana in apex masina trebuie sa se deplaseze constant, dupa care se pot aplica mai multe grade de accelerare
in functie de specificul situatiei... dar asta e old-school stuff (lucruri sfinte dar nu absolute), pentru ca in ziua de azi
soferii fac smecherii mult mai complexe... no details here...
Ultima oară modificat Mie Iul 25, 2007 7:24 pm de către SAMmy, modificat 1 dată în total.
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

SAMmy scrie:...iar daca vrei sa "testezi" "bestia" iti recomand sa apelezi la serviciile unui om care se pricepe
si sa folosesti un teren verificat, non-public... am eu cateva recomandari dar nu le pot posta aici... :P
mai, ziceti-mi zi mie unde, privat public nu mai conteaza, dar vreau si eu sa testez bestia... :D
COUPE, 1.6, 110CP, noir obsidien, bestiala :D
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Mesaj de cosminnuss »

Da Sammy, da si tu un PM cu acele locuri non-publice. Mi-a dat deja Silvius o sugestie insa sunt curios ce idei mai ai si tu.

Apropo de ce s-a intamplat - Fundul masinii a iesit in exterior din primul moment, deci unde este subvirarea?
Hmmm... poate totusi a fost vreo reactie involuntara de-a mea care a produs "supravirarea", insa eu raman cu impresia ca fundul a iesit de pe traiectorie din primul moment.
Masina era in accelerare, nu avea viteza constanta.
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Mi se pare foarte bizar ce spui, dar, hey... multe lucruri sunt bizare in lume... :wink:

Referitor la cealalta chestie, voi dezvalui locatia mea preferata... Parcarea de la C4rr3four F33ri4... noaptea tarziu 2-3 am... max. 3 masini, mai multe ar atrage atentia... nu "va dati" mai multi simultan... sunt stalpi si borduri, dar daca nu faceti prostii, acestea vor face lucrurile mai interesante... aveti grija sa walk the track... am gasit holsuruburi si cuie... (powered by WM5 on FuSi N560)
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Mesaj de cosminnuss »

Pai si nu inchid astia parcarile seara sau nu e posibil sa cheme paznicii politia??
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Lasa parcarea de la carrefour si du-te in poligon ;). Ii dai lu ala la poarta de 1,2,3, 10 beri si te dai acolo cat vrei..
Partea proasta este ca asfaltul nu prea e ok...dar merge sa incerci un pic..
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

Politia nu vine decat daca e chemata si nu vine cea rutiera pentru ca nu te afli pe un drum public, ci pe un teren privat. Daca paznicii isi primesc partea se vor uita cu placere la ce faci tu pe acolo cu conditia sa nu iti faci masina praf
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

SAMmy scrie:Deci (desi am postat si in celalalt post, reiau)... mituc are dreptate, iar prin ce spune cosminnuss confirma...
initial masina a subvirat si cand ai luat piciorul de pe acceleratie fundul a iesit in exterior si a inceput dansul...
asta nu e supravirare, desi traiectoria masinii este similara cu cea a unei supravirari fortele care modeleaza
aceast derapaj sunt cu totul altele... oricum, ce ai patit tu este ceva standard... ai facut un pas important...
oricarui sofer trebuie sa i se intample faza asta odata...
dar daca i se mai intampla si a doua oara avem o problema... ;) :P 8)
nu-ti face griji iar daca vrei sa "testezi" "bestia" iti recomand sa apelezi la serviciile unui om care se pricepe

Cat despre celelalte...

1. Citat din gura unui pilot de Formula 3000: "Anvelopele trebuie sa sfaraie, dar niciodata sa nu scartaie,
daca scartaie ai pus-o..." traducere aproximativa din limba engleza... ceea ce spui tu mituc despre farfurii e corect,
dar e genul ala de analogie in care se compara doua chestii complet identice, deci paradigma sufera...

Cum as pune eu problema? Cam asa... daca la pierderea aderentei se aude scartz, inseamna ca suprafetele
erau aderente initial deci sistemul a fost fortzat dincolo de limita coeficientului aderentei => aderenta s-a pierdut!
daca la pierderea aderentei nu se aude scartz, inseamna ca din start suprafetele implicate erau in conditie improprie...
Cu alte cuvinte: daca faci o manevra si cauciucurile scartzaie, inseamna ca suprafata in sine ofera aderenta,
dar manevra a fost ne-optima, rezultand diminuarea sau chiar pierderea aderentei existente initial,
daca faci o manevra si se pierde aderenta fara ca anvelopele sa scartaie, inseamna ca suprafetele implicate
erau deficitare la acest capitol, deci fie anvelopele fie carosabilul prezinta deficiente - anvelope uzate sau neadaptate,
carosabil umed/inghetat/zapada/iarba/noroi/grohotish/bolovani etc

2. Nu este corecta afirmatia ca nu este bine sa intri in curba "cu acceleratia calcata"...
Acceleratia TREBUIE sa fie calcata, dar trebuie sa fie calcata doar pana in punctul in care masina se deplaseaza
uniform (neaccelerat), deci cu alte cuvinte exprimarea corecta ar fi ceva de genul: de la intrarea intr-un viraj,
pana in apex masina trebuie sa se deplaseze constant, dupa care se pot aplica mai multe grade de accelerare
in functie de specificul situatiei... dar asta e old-school stuff (lucruri sfinte dar nu absolute), pentru ca in ziua de azi
soferii fac smecherii mult mai complexe... no details here...
Nu ai dreptate in totalitate si credeti-l pe ace117 ca asta este una din meseriile lui. Este supravirare orice traiectorie care presupune largirea traiectoriei descrise de spatele masinii. Poate cel mai inteligent lucru care l-a spus Clarkson in viata lui este ca:"pentru pustii care se cred regii soselelor cel mai bun lucru care li se poate intampla in viata este un accident usor in prima zi de permis. La fel mi s-a intamplat si mie"

Afirmatia pilotului de F3000 este reala, dar nu intrutotul. Scartaitul implica o trecere de limita aderentei. Ce se intampla atunci cand cauciucurile nu contin acel element care le face sa scartaie?(am uitat cum se numeste). Exista astfel de cauciucuri care nu scartaie oricum ai merge cu ele si sunt cauciucuri ca Montana care scartaie si cand mergi cu 5km/h si trebuie sa ocolesti un scuar. Oare chiar esti la limita aderentei?

Parcurgerea unei curbe este o adevarata filozofie. Ai dreptate in ceea ce zici, dar si mai mare atunci cand vorbesti de tehnici avansate de pilotaj. :wink:
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

E bine sa inveti din patanii d-astea, foarte putini isi dau seama cum reactioneaza masina inainte sa treaca prin asa ceva. Eu n-am avut asa mult noroc ca tine, am invatat dintr-un accident, bine, s-a intamplat acu' mult timp si cu alta masina.

In cazul tau, ESP-ul chiar te-ar fi ajutat mult, e chiar cazul care-l vezi in prezentarile ESP-ului.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

Foarte adevarat ce spui nero. Recomand sa inveti sa reactionezi in situatii limita pe zapada, jucandu-te cu frana de mana si exersand mult de tot la unghiuri din ce in ce mai mari. Cand incepi sa controlezi masina la unghiuri maricele atunci poti sa zici ca esti un sofer foarte bun... pe zapada. Pe uscat devine periculos datorita vitezelor superioare.
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”