Calatorie Bucuresti - Finlanda(Kuusaamo)

Calatorii auto si nu numai, locuri vizitate, locuri recomandate, etc...
Scrie răspuns
alesul

Calatorie Bucuresti - Finlanda(Kuusaamo)

Mesaj de alesul »

Topicul de mai jos va fi scris in primul rand pentru a servi si altora ce doresc sa faca calatorii f lungi in Europa(voi actualiza pe masura ce am timp si chef sa scriu).

Pe scurt: Traseu - 3200 km. dus - 1000 km plimbat in finlanda. 3200 intors fix pe acelasi traseu.
3 soferi - C4 berlina ca in semnatura

Date de pe computerul de bord:

Viteza medie: 72 km/h, Consum mediu 4.9l %.

Ziua I:

Traseu: Bucuresti - Tokay(Ungaria) - 1000 km. Buc - Pitesti - Valcea - Sibiu- Sebes- Alba - Cluj - Zalau - Carei - Urziceni - Vallaj(trecere frontiera) - Nygherihaza - Tokay(Langa Tisa)

Cea mai mai grea parte a drumului Bucuresti - Cluj. In ziua respectiva am facut 4 ore pe Valea Oltului. si am vazut 5 accidente.

Ziua II:
Tokay - Kaunas (Lituania) - 1100 km.

Tokay - Saturjonaley- Slovensko NovoMesto(Slovacia) - Trebisov - Slandkov - Barwinek(Polonia) - Rezsow - Lublin - Byalistok - Kaunas(Litunia).

Ziua III :
Kaunas - Lahti(aprox) - (800 km). Trecut cu feribotul.
Kaunas - Riga(Letonia) - Parnu(Estonia) - Tallin - trecere cu feribotul - Helsinki(Finlanda) - Lahti

Ziua IV:

Lahti - Kuusano - 600 km

Lahti - Kuopio - Kuusamo (partea cea mai simpla a traseului).

Nu am avut gps si culmea cele mai mari rataciri le-am facut culmea in Romania!

Probleme:

lipsa de autostrazi- 300 km de autostrada pt 3200 km.
excesul de camioane din Polonia
drumuri marcate f prost in Slovacia
drumuri exagerat de aglomerate in Romania
pustietate in finlanda(zeci de km facuti prin padure)
numar limitat de zone de cazare in anumite zone - Polonia - Romania

Parti pozitive:

drumuri excelent marcate in Polonia
drumuri f bune in Romania - chiar peste ce exista in alte parti
soferi mult mai calmi ca in Romania - mai ales in Finlanda

Despre masina:
Comportament foarte bun.
Pret combustibil motorina :
3.06 ron luk oil romania
1 euro in ungaria
0.95 slovacia
0.95 - 1.05 polonia
tarile baltice
0.8 euro.
filanda 1 euro(atentie benzina este 1.4 euro).

am pus motorina in polonia, tarile baltice, romania, finlanda:
- cea mai buna motorina este la benzinariile statoil(companie norvegiana de petrol)
- foarte buna este cea neste din filanda
- cea mai proasta in auchan in polonia(de evitat la maxim).

Se poate plati in euro in multe locuri dar la unele cursuri cel putin discutabile, deci trebuie schimbat:

- de cautat hypermarketuri unde se gasesc si case de schimb sau hoteluri.
- se poate schimba si la feribot in tallin la pret foarte bun.
Renault Laguna III, Noir Nacre, Dynamique.
Ex: Berlina cu hayon, 1.6 HDI Noir Obidisien.
HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

super traseu...
daca stiam ca treci pe la Nove Mesto Slovacia, te rugam sa-mi iei si mie ceva de acolo :(
Ultima oară modificat Mie Iul 18, 2007 1:43 pm de către HaPPy, modificat 1 dată în total.
COUPE, 1.6, 110CP, noir obsidien, bestiala :D
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Ce-ai facut la Kuusamo acolo? Era ceva in afara de padure si vreo 10 oameni? :D
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
alesul

Mesaj de alesul »

Bogdan scrie:Ce-ai facut la Kuusamo acolo? Era ceva in afara de padure si vreo 10 oameni? :D
ehh, nu e relevant, important e ca am fost!

Sa continuam la cererea asistentei:

Europa e globalizata - peste tot se aprind faruri pt a se semnaliza militia.
S-o luam pe rand:

Romania - 8 radare de la bucuresti la carei - toate in localitati si pe drumuri relativ pustii - 2 radare in cluj si zalau, 2 intre sibiu si alba,
2 intre cluj si alba, fff multe oricum(le numar si eu ca pristanda :D) . radare puse prosteste prin localitati cu binecunoscuteurile vento albe: la mare parte din ele am fost avertizat de ceilalti participanti la trafic. Pe drumurile patriei vezi o gramada de masini de militie logan albe, dar atentie 90% sunt inscriptionate cu militia rurala. In acest moment medicul recomanda o accelare f puternica si concentrarea la drum.
Exista pe la cluj niste cutii de supravegheat traficul - nu stiu daca produc si amenzi.

Ungaria - politia are niste opel vectra noi, dar pt ca nu prea trec drumuri nationale prin localitatie(GENIALA IDEE) nu prea gasesti radare. Nu cred ca poate pune probleme.
Se ruleaza cu faza scurta aprinsa extraurban.
Drumuri bune, si cam atat, dar sleauri uneori si chiar gropi pe drumurile secundare.

Slovacia - vai mortii lor, nu stiu ce masini are militia, dar singura langa care am oprit sa intrebam pe unde este drumul era o skoda felicia din care curgea tabla.
Limita in afara localitatii 90 km/h. Sub 100 nu am mers.
Nu se ruleaza cu faza scurta aprinsa.
Drumurile sunt relativ ok, spre proaste, destul de pustii.

Polonia - opel vectra, opel astra - extrem de pervesi- am fost opritii intr-o localitate cu 73 km/h. Mare noroc pt ca pana atunci am mers prin localitatile lor cu 80-100 km/h. Soferii polonezii sunt niste tipi de treaba si semnalizeaza foarte agresiv orice echipaj de militie.
Drumuri ok, pe alocuri foarte proaste. Exista un trafic intens de camioane de mare tonaj si in multe locuri sunt formate sleauri MARI pe drum. Foarte multe zone cu drumuri expres, 1.5 benzi, unde poti depasi foarte usor iar mai toata lumea se da la o parte din fata ta daca pari agresiv si dornic sa rupi soseaua in doua. Din pacate Polonia e o tara foarte plicticoasa si mare. Doar mlastini, terenuri agricole, padure si cam atat. Nu treci rauri, nu vezi chestii interesante, ca sanii unei femei fara forme(exista, buni, dar neinteresanti).

Drumuri marcate ca pentru retardati si chiori. Nu te poti rataci decat daca esti f neatent. Nu prea exista centuri de ocoliri ale oraselor, dar nici trafic ca in Bucuresti.

Limita in afara localitatii 100 km/h.

Problema cea mai mare este ca ei stau si in afara localitatilor si ies cand te astepti mai putin din boscheti. Au niste pistolete cu care detecteaza iepurasii mai zglobii si te opresc instant. Pe drum exista niste cutiute care se pare ca dau amenzi automat. Toate sunt semnalizate cu mult timp inainte. Mai exista niste dispozitive alimentate cu energie solara asa zis inteligente care te atentioneaza ca ai depasit bunul simt cu viteza pe anumite segmente de drum.
In general militia este la ei foarte discreta. Nu vorbiti ruseste cu ei (pt cine stie), nu apreciaza deloc asta.

Se ruleaza cu faza scurta aprinsa peste tot, si in localitati.

Tarile baltice:
Militia are niste Nissan Primera si niste Suv-uri mari Hyundai. Foarte discreta pe strada, dar am vazut acelasi sistem cu pistoletul de viteza.

Drumuri spre impecabile proaspata reabilitate. Drumurile chiar foarte late si poti depasi fara probleme. Pe tarmul Marii Baltice, se merge incet datorita numarului mare de elemente hoteliere. Drumuri relativ aglomerate.

Se ruleaza cu faza scurta.

Finlanda:
Foarte discreta militia lor: au niste vw transporter pt patrulare si niste volvo-uri mai micute pt mers. Dar, dar, in jurul zonelor locuite exista niste cutii, semnalizate(sute, mii - multe), care dau amenzi pt depasiri de viteza. Se ruleaza cu faza scurta aprinsa tot timpul. Atunci cand se face cu farurile exista doua chestii: ori sunt reni ori nu ai farurile aprinse. Drumurile lor sunt impecabile. Viteza in localitati este 50 km/h, iar in afara este de 100 km/h. Dupa ce treci de centrul tarii, traficul devin foarte rar si intalnesti mai mult rulote.
Maverick

Mesaj de Maverick »

Taxele de drum si cazarea la cat s-a dus?
_____________Citroën C4 berlina 1.6i 16V 110cp SX + MP3_____________
Imagine
Your net worth to the world is usually determined by what remains after your bad habits are subtracted from your good ones.
Benjamin Franklin
alesul

Mesaj de alesul »

Maverick scrie:Taxele de drum si cazarea la cat s-a dus?
am dormit in ungaria pe malul tisei - 6.5 euro la casute
lituania - 20 euro
finlanda casute - 54 euro casuta de 4 in camping
polonia - 16.5 euro
estonia - 8 euro
romania - 45 lei(cele mai praf conditii de dormit)

unde nu se specifica altfel este per persoana!

taxe de drum zero! - teoretic se platesc o autostrada pe langa kosice in slovacia- dar nu a fost cazul si o doua autostrazi in lituania - ne-am facut frumos ca ploua!
Scrie răspuns

Înapoi la “Calatorii (Auto), vacante, etc”