Senzor presiune roti vs. jante aliaj de la alti producatori
- keli
- Numar Inmatriculare: MS 10 FYB
Senzor presiune roti vs. jante aliaj de la alti producatori
Am un C4 VTS, cu sistem de senzori de presiune roti.
Intrebarea me ar fi, daca senzorii de presiune de la Citroen pot fi adaptati la orcie / alte jante aliaj?
2. Senzori aftermarket in roti ati folosit? pot fi sincronizate cu sistemul din C4?
(pe scurt din pacate nu am jantele originale, si deocamdata consider cumpararea unor jante aliaj non-citroen)
Intrebarea me ar fi, daca senzorii de presiune de la Citroen pot fi adaptati la orcie / alte jante aliaj?
2. Senzori aftermarket in roti ati folosit? pot fi sincronizate cu sistemul din C4?
(pe scurt din pacate nu am jantele originale, si deocamdata consider cumpararea unor jante aliaj non-citroen)
VTS Noir Obsidien, 1.6 HDi, 110cp
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Re: Senzor presiune roti vs. jante aliaj de la alti producatori
1. nu stiu
2. mie greu sa cred ca poti folosi alti senzori decit cei de la PSA.
2. mie greu sa cred ca poti folosi alti senzori decit cei de la PSA.
- keli
aici "senzorul aftermarket" ar fi una produsa de VDO, oferit ca si piesa de schimb pt C4 printre altele. (pe pagina din link e un pdf cu marcile compatibile)
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Vad ca are un cod de piesa OEM. Lasa-mi V.I.N.-ul tau sa vad daca cele 2 coduri de piesa coincid.
- keli
acum m-am uitat si eu, ciudat ca codul listat de VDO pt. Peugeuot (543093) este cel dat de service.citroen.com
(VIN: VF7LA9HYB74265261)
Oricum, fiindca si originalul e interschimbabil Citroen/Peugeot, presupun ca e vorba de acelasi piesa
Oricum, fiindca si originalul e interschimbabil Citroen/Peugeot, presupun ca e vorba de acelasi piesa
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Ciudat, neciudat ei stiu ce coduri au pe acolo; dar din moment ce coincide cu cel de la Peugeot si senzorul de la Peugeot e identic cu cel de la Citreon logic e bun si pt masina ta.
Totul e sa fie mai ieftin ca la Peugeot sau Citroen.
Offtopic: acum mi-am adus aminte de unde aveam VIN-ul asta in compul meu. Felicitari pt achizitie. Parca erai de prin Cluj, poate o vad si life pe la o intilnire.
Totul e sa fie mai ieftin ca la Peugeot sau Citroen.
Offtopic: acum mi-am adus aminte de unde aveam VIN-ul asta in compul meu. Felicitari pt achizitie. Parca erai de prin Cluj, poate o vad si life pe la o intilnire.
- keli
Offütopic: da, merci. Poate ne vedem 
- B25BUY
- Numar Inmatriculare: B-BUY
am achizitionat un senzor de presiune de la un coleg de pe forum (are simbolurile peugeot/citroen si VDO) dar e mai mare decat celelalte 3 de pe masina mea... mai mare considerabil, aproape la dublu. Voi pune si ceva poze mai tarziu.
La ATS mi-au zis ca nu merge montat, ca ar fi de C5 si ca e o munca prea mare sa-l monteze si sa-l configureze, ca poate nici nu merge/nu-l vede computerul.... dar nu pareau prea siguri.
*
Intrebarea este cum aflu daca poate fi configurat impreuna cu celelalte 3 existente la celelalte roti ?
Si cum se configureaza ?? il scaneaza computerul masinii prin unde hertziene ??
Se poate cu lexia ?? il pun pe langa roata (ca nu as vrea sa-l montez degeaba si sa vad apoi ca nu merge)
Ce ma sfatuiti ??
La ATS mi-au zis ca nu merge montat, ca ar fi de C5 si ca e o munca prea mare sa-l monteze si sa-l configureze, ca poate nici nu merge/nu-l vede computerul.... dar nu pareau prea siguri.
*
Intrebarea este cum aflu daca poate fi configurat impreuna cu celelalte 3 existente la celelalte roti ?
Si cum se configureaza ?? il scaneaza computerul masinii prin unde hertziene ??
Se poate cu lexia ?? il pun pe langa roata (ca nu as vrea sa-l montez degeaba si sa vad apoi ca nu merge)
Ce ma sfatuiti ??
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Deja ceri detalii care le poate oferi doar cei care au lucrat efectiv cu asa ceva (Mugurel
ca restul de prin service-urile Citroen stau pititi si nu zic nimic).
- B25BUY
Merci Vlad.
Cred ca dau o fuga pana la Valcea....
asa ma gandisem si eu...dar ca sa nu bat drumul degeaba, intreabam pe aici poate s-a mai lovit cineva de asa ceva...
Cred ca dau o fuga pana la Valcea....
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Pai contacteaza-l pe Mugurel inainte sa dai o fuga.
- keli
eu am vandut senzorul (si eu la randul meu tot de aici de la un coleg de forum le-am luat) si daca nu merge nicicum il si iau inapoi... asta e.
dar ce zic cei de la ATS e cel putin ciudat. Ma uitam pe service.citroen.com si C5-ul are un senzor complet diferit ca si forma ...
asta-i de la C5 II, ultima varianta:

Ce am trimis eu arata cam asa, cum apare si la masina mea:

Intr-adevar, se pare ca codul piesei s-a schimbat de la RPO 11319 incolo, toate modelele anterioare avand 543093 sau 5430T4 si modelele ulterioare avand piese de schimb 5430H1 sau 5430W0 (care insa tot nu mi se par foarte diferite vizual, dar admit ca nu ma pricep. Oricum, arata mai mult decat piesele anterioare decat senzorul de pe C5)
Fiindca senzorul comunica cu wireless cu restul sistemului, eu ma gandesc ca ar trebui sa fie posibil codarea lui la sistem si fara montare. Codarea in mod aproape sigur se face cu Lexia, asta fiind applicatia officiala de service la Citroen si nu stiu sa exista altele separat pt. sistemul asta...
Bafta sa gasesti pe cineva care te ajuta, si sper sa-ti functioneze
Daca nu, ma tin de cuvant si ti-l iau inapoi...
dar ce zic cei de la ATS e cel putin ciudat. Ma uitam pe service.citroen.com si C5-ul are un senzor complet diferit ca si forma ...
asta-i de la C5 II, ultima varianta:

Ce am trimis eu arata cam asa, cum apare si la masina mea:

Intr-adevar, se pare ca codul piesei s-a schimbat de la RPO 11319 incolo, toate modelele anterioare avand 543093 sau 5430T4 si modelele ulterioare avand piese de schimb 5430H1 sau 5430W0 (care insa tot nu mi se par foarte diferite vizual, dar admit ca nu ma pricep. Oricum, arata mai mult decat piesele anterioare decat senzorul de pe C5)
Fiindca senzorul comunica cu wireless cu restul sistemului, eu ma gandesc ca ar trebui sa fie posibil codarea lui la sistem si fara montare. Codarea in mod aproape sigur se face cu Lexia, asta fiind applicatia officiala de service la Citroen si nu stiu sa exista altele separat pt. sistemul asta...
Bafta sa gasesti pe cineva care te ajuta, si sper sa-ti functioneze
- keli
ps. dupa inca o verificare pe net, codul 9656822980 inscriptionat pe senzorul trimis corespunde la nr. de piesa 543093 si 9673198580 (asta-i inca la mine) este 5430T4 - varianta mai noua la 543093, deci tot acelasi serie ...
daca ai RPO-ul mai mare de 11319 (si cu masina ta relativ noua ai toate sansele), pot sa sper doar ca-ti functioneaza si senzorul asta in sistem
daca ai RPO-ul mai mare de 11319 (si cu masina ta relativ noua ai toate sansele), pot sa sper doar ca-ti functioneaza si senzorul asta in sistem
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
Mugurel sigur face reinitializarea senzorilor de presiune ptr ca mi-a facut mie luni acum.vlad scrie:Deja ceri detalii care le poate oferi doar cei care au lucrat efectiv cu asa ceva (Mugurelca restul de prin service-urile Citroen stau pititi si nu zic nimic).
in afara de lexia, parca mai are un aparat care se pune pe la roata, iar cauciucul este umflat la o anumita presiune (la mine 3,7 atm)..etc
suna-l pe mugurel ca-ti face sigur reinitializarea senzorilor
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- B25BUY
iata senzorul original Citroen C4 (versiune mai noua de august 2008) si cel cumparat de pe forum
Se pare ca nu merge cel luat de pe forum, este pentru variantele de C4 dinainte de aug 2008 si pt.C5, Peugeot, etc...

Se pare ca nu merge cel luat de pe forum, este pentru variantele de C4 dinainte de aug 2008 si pt.C5, Peugeot, etc...