B 81 Wik (ed)
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
Re: B 81 Wik (ed)
eu cred ca-ti cautai roata de rezerva 
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

-
WhiZaH
- Marca si model masina: Honda Civic Sedan 1.8 i-VTEC
- Numar Inmatriculare: B 57 WHZ
B 55 WHZ
Salut,
Trec zilnic pe langa WIK,saracul/a sta inghesuit langa gard
Oricum,imi place cum da culoarea pe masina.
Langa piata Albina mai avem un menbru Club C4,cu numar de NT.
Trec zilnic pe langa WIK,saracul/a sta inghesuit langa gard
Oricum,imi place cum da culoarea pe masina.
Langa piata Albina mai avem un menbru Club C4,cu numar de NT.
Honda Civic 1.8 i-VTEC
C4 2006 1.6HDI 110 CP SX Pack
C4 2006 1.6HDI 110 CP SX Pack
-
annddyy
Sta pricajit langa gard pt ca am masiona de servici.... Il scot de langa gard numai in weekend. Acum l-am mai scos; cu gaz se merita sa merg mai des cu el.
Acum il pregatesc pt un drum de 6800 km - Bucuresti - Elvetia - Franta (Paris - Le Mans) si retur pe Milano Venetia. Sambata viitoate plec; chiar sunt extrem de curios cum se va comporta pe distanta asta.
Life begins at 4000 rpm.
-
annddyy
Schimbat azi urmatoarele:
1. Capete bara
2. Bielete
3. Discuri frana fata (Brembo)
4. Placute frana fata (Remsa)
In plus:
5. curatare clapeta acceleratie
6. reinitializare computer bord
7. anulare martor centura
Total piese si manopera
1010 ron.
Ar mai fi trebuit curatate injectoarele de benzina dar ... nu are rost atat timp cat nu prea le folosesc (timp de injectie un pic cam mare); pe GPL timpii de injectie sunt mai mult decat ok. Maine unghiul de fuga si gata... tehnic pregatita de drum. (tara de origine o asteapta
)
1. Capete bara
2. Bielete
3. Discuri frana fata (Brembo)
4. Placute frana fata (Remsa)
In plus:
5. curatare clapeta acceleratie
6. reinitializare computer bord
7. anulare martor centura
Total piese si manopera
1010 ron.
Ar mai fi trebuit curatate injectoarele de benzina dar ... nu are rost atat timp cat nu prea le folosesc (timp de injectie un pic cam mare); pe GPL timpii de injectie sunt mai mult decat ok. Maine unghiul de fuga si gata... tehnic pregatita de drum. (tara de origine o asteapta
Life begins at 4000 rpm.
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
poate apuci sa te mai fatai un pic cu noile frane sa se aseze un pic placutele alea inainte sa pleci la drum... enjoy the road trip 
-
annddyy
Surpriza placuta de la placutele de frana. Nu scartaie absolut deloc.
Am facut si unghiul de fuga la Prestige; 75 ron si 20 min executia.
Am facut si unghiul de fuga la Prestige; 75 ron si 20 min executia.
Life begins at 4000 rpm.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Sint curios cum ti-a facut unghiul. Ti-au adus masina la inaltimea de referinta data de producator (trebuia trasa cu niste lanturi in jos) sau ti-a facut-o cu alte aparate ?
Intreb pt a-mi face o parere despre cit de mult se folosesc procedurile de reparatie recomandate de producator in reprezentantele de la noi.
Intreb pt a-mi face o parere despre cit de mult se folosesc procedurile de reparatie recomandate de producator in reprezentantele de la noi.
-
annddyy
Unghiul de fuga il faci cand nu sta volanul drept si/sau cand trage stanga sa dreapta volanul.
Ca si procedeu, au urcat-o pe o platforma speciala si au pus niste gheare pe roti cu ceva senzori pe ele ... si o regleaza din suruburile de la bielete.
Ca si procedeu, au urcat-o pe o platforma speciala si au pus niste gheare pe roti cu ceva senzori pe ele ... si o regleaza din suruburile de la bielete.
Life begins at 4000 rpm.
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Geometria rotilor include si unghiul de fuga?
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
-
annddyy
e acelasi lucru.
Vezi aici :
http://www.eanvelope.ro/geometrie_roti" onclick="window.open(this.href);return false;
Vezi aici :
http://www.eanvelope.ro/geometrie_roti" onclick="window.open(this.href);return false;
Life begins at 4000 rpm.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Singurul unghi care se poate regla la C4 e paralelismul (convergenta).
-
mugurel
- Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.
Braaavos domne'!vlad scrie:Sint curios cum ti-a facut unghiul. Ti-au adus masina la inaltimea de referinta data de producator (trebuia trasa cu niste lanturi in jos) sau ti-a facut-o cu alte aparate ?
Nu pot decat sa ma inclin in fata rafinamentului tau in precizia masurarii unei directii!
Eu am lanturile alea de 8 ani si nu vrea nimeni sa le foloseasca.
De fapt toti userii vor reglarea paralelismului cat mai ieftin!
Daca ii spui clientului ca sunt arcurile lasate pt k e diesel si pt k are peste 100,000km, te ia la injurat si va zice ca lasa ca o poate face si mai ieftin in alta parte...
Descurajant sistem avem acum. De fapt...?
Asa ca inca o data felicitari pentru gandirea pozitiva!
DS3 1,6HDi 92CP
-
mugurel
- Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.
Stii ca in urma modificarii inaltimii se modifica toate unghiurile? Inclusiv ampatamentul?vlad scrie:Singurul unghi care se poate regla la C4 e paralelismul (convergenta).
Exact: doar paralelismul se poate regla, doar ca daca este un altfel de unghi defect, se regleaza prin inlocuirea pieselor.
La raliuri, insa am vazut ca se mai poate umbla si la caderi/paralelism punte spate! E o munca titanica pt o masina de serie, dar se poate. Avem niste saibe excentrice care se pun intre brat si punte.rezultatele sunt magnifice!
Hai ca deja e off topic si incurcam postul omului. Scuze si hai noroc!
DS3 1,6HDi 92CP
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Acele piese defecte care modifica restul unghiurilor de obicei (excludem accidentele) sint jocuri ale elemntelor de directie-suspensie si cum orice reglaj se face dupa eliminarea oricarui joc se considera oarecum din oficiu restul unghiurilor bune.
Oare de prosti recomanda PSA-ul aducerea masini la inaltimea de referinta pe urma verificarea si reglarea unghiurilor ?! Eu zic ca nu.mugurel scrie:Stii ca in urma modificarii inaltimii se modifica toate unghiurile? Inclusiv ampatamentul?
- Juliu
- Numar Inmatriculare: B-14-KWD
Bai, m-ati facut sa-mi fie frica.
Am un atelier specializat pe roti, langa Servici. Este ditamai centrul, nou, utilaje moderne. Doar roti - geometrie, inlocuire, echilibrare etc.
Ma batea gandul peste vreo 15000 km, adica la 30.000 km sa merg sa fac echilibrare si geometrie roti. Obligatoriu trebuie mers la Service Citroen sau pot apela la terte parti?
Am un atelier specializat pe roti, langa Servici. Este ditamai centrul, nou, utilaje moderne. Doar roti - geometrie, inlocuire, echilibrare etc.
Ma batea gandul peste vreo 15000 km, adica la 30.000 km sa merg sa fac echilibrare si geometrie roti. Obligatoriu trebuie mers la Service Citroen sau pot apela la terte parti?
Citroen C4, 1.6 vti