am aruncat aseara dupa postare un ochi la rivale.
doar 308 care beneficiaza de o promotie generala are pret de intrare semnificativ mai mic.
restul se invart la pret de ponire de 14500 - 15500. ramane doar de vazut dotarile si motorizarile oferite in acei bani.
golf vine cu 1.2tsi ( ) de 85cp, focus cu 1.4 80cp (huo) euro 4 (huoooo-taxa inmatriculare mai mare), astra nou cu 1.4 100cp, si megane 3 (sa nu zica lumea sa sunt partinitor) 12300 cu motor 1.6.
dar cu patforma generatie 2010, care este cea de megane 3 initial ciopartita si produsa in turcia, mai bine te lasi pagubas. de asemenea un ochi pe forumul reno va lamuri situatia
pug 308 e +13000 euro tot cu motorul 1.4 de pe c4.
o sa astept cu interes comparativele din presa auto.
Lucrurile se schimba, evolueaza, cateodata spre o alta directie decat cea a preferintei si personalitatii noastre. Preferinta care de multe ori se rezuma la estetica, culoare, stralucire, forma si mai putin fond. Asta nu inseamna insa ca nu este un progres, orice forma ar imbraca el.
Pe mine ma multumeste deplin faptul ca am avut onoarea sa ma intalnesc cu un C4, atunci in 2006, o masina atat de speciala, lucru pe care, din prisma simtirii, il consider "once in a life time".
C4-2 este altceva, cu totul alta masina, cu multe imbunatariri dar si neajunsuri (preturi mari). Daca un C4-1 a ajuns sa coste putin peste 9000-10000 de euro la finalul unei cariere stralucite, ma intreb cat, chiar si din aceasta suma, reprezinta de fapt, masina.
Am votat obiectiv, privind in urma, la cei peste 4 ani de exploatare a un C4, cantarind atent dezamagirile dar si bucuriile oferite de masina. C4-1 este o masina foarte fiabila si economica, un partener aproape ideal. Numai timpul va demonstra daca noul C4 va fi la fel, insa are o baza puternica de plecare.
Cred ca este cea mai buna varianta de masina existenta pe piata, in clasa din care face parte.
Cred ca noul c4 nu este un regres ci un progres, dar in alta directie, fata de vechiul c4,dupa cum spunea si in revista CAR putin ironic " daca vechiul c4 oferea cel mai mic Cx (coeficient aerodinamic) din clasa noul c4 ofera cel mai mare portbagaj" .Nu e cu minus nici cu plus ci egal, as putea spune si de aceea am votat da.Fata de concurenta cred ca e cu plus in multe privinte si daca nu sta la fel de bine pe strada ca vechiul c4 tot o sa stea ca un golf
Salutare,
Eu am votat de asemenea da, ce sa va spun sunt un familist si spatiul conferit de porbagaj este un plus important pentru mine.
De asemenea la fel cum au spus si colegii de mai sus este o masina diferita fata de modelul actual, aduce un plus de confort si de calitate la interior, dar cred eu ca pana nu se da fiecare o tura cu ea nu putem sa spunem mare lucru despre comportamentul masinii pe drum.
Oricum eu din cate am auzit s-ar putea sa nu mai existe varianta in 3 usi pentru ca din pozele pe care le-am vazut DS4 este o varianta in 5 usi.
Cine stie poate ne vor rezerva o surpriza si varianta in 3 usi sa fie scoasa doar pe DS4 dupa lansarea modelului in 5 usi.
Oricum eu astept cu nerabdare sa vad acest C4 2 si sa ma dau un pic cu el.
Am votat da .
Din cate am citit , nu am vazut , este o evolutie din punct de vedere tehnologic si asta imi place foarte mult . Din pacate nu mai este C4 si asta numi place deloc . Este o masina ca toate celelalte .
C4 berlina , 1.6I, 16V, 110CP, SX PAK , Sable de Langrune, velur bej moara, TL -52-ELA
masinile ar trebui sa aiba un design specific clasei, nu sa fie ca niste papusi matrioska cum face opel de cand vad eu masini!
c4 original (nici macar de facelift nu vorbim) este o masina originala din toate punctele de vedere (chiar si cele mai putin fericite)
noul c4 este doar o aliniere la niste standarde. o fi ea luxoasa dar eu m-am obisnuit sa conduc fara ceasuri in fata. care nici macar nu sunt atat de spectaculoasa daca e sa comparam de ex. cu bordul de la honda crz!
Am votat si eu, NU. De ce ? Pentru ca este o masina urata conform convingerilor mele. Asa cum au zis altii , nu are nimic cu ce sa-ti atraga atentia, cu ce sa iasa in evidenta. Personal cred ca Astra e mult peste C4.2, la design. Nu vad nicio urma din vechiul C4 in asta nou, doar ca e un hatchback de la citroen mai maricel. Bineinteles, nu pot sa neg imbunatatirile de la interior,insa nu cred ca se potrivesc cu ce inseamna C4.Majoritatea posesorilor de C4 ,mai ales coupe, au fost atrasi de forma masinii,care iti inspira sportivitate, dinamism, tinerete, iar genul asta de interior e specific mai mult masinilor plictisitoare.Totusi trebuie sa recunosc ca-mi place foarte mult vitezometrul. Despre motoare...schimbari prea mici, mi se pare irelevant ca trage cu totii caii de la 3600rmp inloc de 4000.Daca tot e o masina noua puteau sa vina cu niste motoare noi, mai performante. Pretul?...La cat de mult imi displace forma ,pretul nici nu e un element de luat in calcul,poate sa fie si 10.000 de euro tot n-ar fi interesanta. Si un ultim motiv, nu as mai cumpara nimic de la Citroen Romania, sunt foarte multimit de C4-ul meu, insa serviciile dealerilor Citroen din tara...0 satisfactie.
Am votat DA. Trebuie sa spun ca masina arata f bine,din cei ce au votat inaintea mea,sigur vor fi cativa care isi vor schimba parerea atunci cand vor face un drive-test cu aceasta bijuterie cu un pret un pic ridicat si service-ul din Ro. lamentabil. Aceste detalii fac un posibil cumparator sa fie reticent fata de masina si service.Cat priveste masina,detaliile,confortul,consumul,piata existenta la momentul actual,face din aceasta masina sa fie in top 3 la vanzarii,sigur aceste vanzarii nu vor fi in Ro. unde Citroen RO. are o politica cu totul alta decat cea practicata pe pietele vest-europene,unde modelul precedent sa bucurat de un succes nebun ( la achizitionare,la revizii cu 15-20% reducere in primii 5-7, service-uri unde clientul Citroen este bine tratat,nu in toate ce-i drept).Un punct minus ar fi motorizarile aceleasi care sunt bine cunoscute de totii.Cum am mai scris pe topicul de (C4-impresii,poze,etc),si in vest preturile aparute au dezamagit destula lume,dar acum la momentul de fata exista reducerii de 2500€ indiferent de model,pe viitor la vara este posibil sa vina cu reducerii de 3000-3500€,nu uitati ca este criza,masinile nu se vand,iar politica aceasta agresiva de reduceri din vest,face ca citroen sa fie in top alaturi de mult laudatul Golf V-VI(sunt idem) .Sigur punctul meu de vedere se refera la piata vestica mai mult dar cred ca si in RO. cu ceva reducerii si pack-uri agresive ar castiga mult. Vom vedea ce va fi,dar ptr moment pretul este mare,mai asteptam.
desi interiorul nu mai are acea extravaganta de la cer la pamant sincer, sa zici nu asa de perede mi se pare prea preconceput.
mie imi place cum arata interiorul, si bordul.
hai sa vedem un comparativ de borduri (nu bordurile de pe strada, ci interioarele)
am atasat un audi a3 si un audi a4 un hyundai i30 si un hyundai veloster, un focus actual de la noi si focusul proaspat lansat (ultima poza)