Salut!
Mihay - a, nu-i vorba, stai linisitit!

Stiu ca asa sunt promovate masinile (valabil pentru toate marcile) si tot adauga numere ca sa para ca sunt modele noi.
E o moda in ultima perioada ca din considerente de
marketing, de fiecare data cand schimba cate un surub pe masina, producatorii sa-i spuna "
noul xxx" sau "
noua yyy".
In mod normal, din motive economice, tehnologice si de dezvoltare a unui nou model, viata unei generatii este de 7-9 ani (in general 8 ), cu un facelift la jumatatea vietii, care sa improspateze un pic modelul si sa-l aduca in atentia pietei.
Numai noi stim cata bataie de cap avem sa facem clientii sa inteleaga ca (un exemplu absolut aleatoriu)
noul Hyundai i30 e de fapt tot precedentul, doar ca are alte faruri si un ceas de bord cu rama cromata, sau ca Noua Octavia, sau Octavia III cum insista unii sa-i spuna, este tot Octavia II, dar cu alte faruri si alte stopuri, iar de fapt Octavia III se va lansa deodata cu Golf VII in 2012.
Si, pentru ca veni vorba, exemplul devenit antologic in toata lumea auto: VW ! Pai, Golf VI este Golf V cu alte haine. E doar un facelift mai elaborat. Au recunoscut si ei acest lucru abia la doi ani dupa lansare. Bun, din punctul nostru de vedere, au schimbat vreun centimetru la portbagaj si la podea, atata cat sa trebuiasca alte matrite (adica o gramada de bani...), dar chiar si dupa aceste forme, se vede ca Golf VI nu ar fi trebuit sa se numeasca altfel decat Golf V facelift. Si, de parca nu era destul, tocmai s-a lansat Passat B7, dar de data asta au recunoscut de la bun inceput ca... e doar un facelift mai complex.
Revenons a nos moutons

- important e ca si tu si eu stim despre ce masina e vorba si ca am identificat-o.
Ceau!
PS: scuza dizertatia...