Accidente, potentiale sau reale, povestiri

Accidente de toate felurile...
Scrie răspuns
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Re: Accidente, potentiale sau reale, povestiri

Mesaj de commandorsteel »

da, cica nu vrea sa-l lase pe mircea si pe badea singurei in spagat :mrgreen:
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

Tomita scrie:daca loganul s-a bagat pe banda 2 este vinovat fara drept de apel. ati retinut cumva numarul lui? sa il dati la politie.
Ai o baza legala sa sustii ceea ce afirmi?

1- Loganul s-a asigurat regulamentar (respecta legea)
2 - Loganul nu a pus frana, nu a virat stanga cand celelalt era paralel cu el, sa il bage pe contrasens si mergea cu viteza maxima permisa pentru acel sector de drum (respecta legea)
3 - Nu a virat stanga ca sa blocheze pe altii, a virat, asigurandu-se, pentru a urma drumul inainte (ingustare, unire de benzi), cand apare o masina in spatele lui cu viteza excesiva, peste limita prevazuta de Legea Romana.
5 - Depasind viteza maxima regulamentara VW-ul este pe cont propriu si va raspunde penal daca sunt victime (nu respecta legea)

La logica ta, ar insemna ca si C4 este vinovat ca l-a lasat pe VW sa treaca. Loganul s-a asigurat si era un C4 in oglinda, cateva secunde mai tarziu cand efectueaza manevra apare VW-ul cu viteza Intercity-ului.

Nup, VW=100% vinovat (din punct de vedere legal)
Logan, 50% vinovat din punct de vedere moral.
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
Victor.VR
Teh STIG
Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)

Mesaj de Victor.VR »

Juliu, daca tot atat il condamni p-asta ca mergea cu 300 de catralioane de kilometri pe ora, inseamna ca ai o problema cu cei care merg cu viteze mai mari decat cele legale. Ma indoiesc ca atunci cand s-a produs accidentul ala apucase sa accelereze prea tare, deh e volksvagin, nu atom.

N-o mai tot da atata pe partea maicii tereza, ca Tomita a spus f bine ce a spus. Se da CULPA COMUNA. Ala cu loganul putea sa mearga cu 30 si vw cu 50 si sa-i fi facut aceeasi manevra, iar accidentul sa se fi produs in exact aceleasi circumstante. Putea bine mersi sa ii dea un sut in fund aluia cu loganul, iar ala cu loganul sa intre in 10 oameni pe strada pe directia inainte, si nu ar mai fi putut sa tina curba, dar e vorba de ce s-a intamplat, nu de cum s-ar fi putut intampla.

Anyway, Intercity-ul scoate o viteza medie de 56 Km/h.
Ultima oară modificat Lun Ian 03, 2011 11:30 pm de către Victor.VR, modificat de 2 ori în total.
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
Spiry
Marca si model masina: C4

Mesaj de Spiry »

Juliu scrie: 5 - Depasind viteza maxima regulamentara VW-ul este pe cont propriu si va raspunde penal daca sunt victime (nu respecta legea)
Ai introdus in ipoteza presupunerea conducatorului Citroen-ului C4 ca soferul VW conducea cu viteza! Drept urmare, cand ipoteza e gresita = concluzia e gresita! Tot ce se discuta sunt supozitii, plecand de la premisa ca soferul C4 spune adevarul! Daca minte? Daca VW conducea cu 50 km/h?

... si mai sunt si alte presupuneri!
Greu la deal cu boii mici!
C4 1.4 i 90 BP (boii mici de mai sus)
Juliu

Mesaj de Juliu »

Victor.VR scrie: Anyway, Intercity-ul scoate o viteza medie de 56 Km/h.
Anyway, ma faci sa rad. Ce legatura are viteza medie a unui tren in discutia noastra?

Intercity-ul este cel mai rapid tren care circula in Romania si este folosit inclusiv ca figura de stil in discutii verbale si scrise.
Noi vorbim ca sa ne aflam in treaba, doar pe ce spune unul ca a vazut sau nu a vazut. Ce mai, discutii la o bere intre prieteni :D , unde merg de minune metafore, gogoase, micsunele, pareri.

Daca tot ai lansat punctul cultura generala, Intercity-ul atinge viteza maxima, 140 km/h intre Bucuresti-Campina si 120 km/h pe celelalte linii.
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Juliu scrie:Mituc, Loganul s-a incadrat pe banda 2 pentru ca se ingustau benzile si ar fi zburat in camp sau ar fi intrat intr-un copac.
Si daca banda lui se restringe, asta inseamna ca se incadreaza regulamentar pe 2 sarind de pe 1 fara sa se asigure? Sau, frinele la masini nu s-au inventat pentru acordarea de prioritate? Sau, daca se restringe o banda ai prioritate la intrarea pe vreo banda fata de cei care circula deja pe ea? ca nu inteleg ce sustineti voi pe aici.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Juliu scrie: Ai o baza legala sa sustii ceea ce afirmi?
Da.
Juliu scrie: 1- Loganul s-a asigurat regulamentar (respecta legea)
Pai l-a omorit pe ala dinVW, cum s-a asigurat?
Juliu scrie: 2 - Loganul nu a pus frana, nu a virat stanga cand celelalt era paralel cu el, sa il bage pe contrasens si mergea cu viteza maxima permisa pentru acel sector de drum (respecta legea)
Adica cei care merg cu viteza mai mare decit cea legala isi pierd prioritatea pe banda pe care se afla? WTF, tu ai carnet?
Juliu scrie: 3 - Nu a virat stanga ca sa blocheze pe altii, a virat, asigurandu-se, pentru a urma drumul inainte (ingustare, unire de benzi), cand apare o masina in spatele lui cu viteza excesiva, peste limita prevazuta de Legea Romana.
Tot nu inteleg cum s-a asigurat daca nu a dat prioritate. Poate nu intelegi, dar neacordarea prioritatii e acea actiune prin care fortezi pe celalalt participant la trafic sa incetineasca sau sa faca manevre de evitare venind de pe drumul cu prioritate. E si asta prin codul rutier cumva daca te intrebi.
Sau, VW-ul venea cu 160 si loganul avea 50-70, caz in care pur si simplu loganul nu avea cum sa aprecieze corect distanta?
Juliu scrie: 5 - Depasind viteza maxima regulamentara VW-ul este pe cont propriu si va raspunde penal daca sunt victime (nu respecta legea)
Asa, deci VW si-a pierdut prioritatea:
- pentru ca loganul s-a asigurat doar daca are ceva la 5 metri in spate, nu si la 50;
sau:
- pentru ca VW venea mai tare decit legal?

E o chestie cind esti idiot si vii cu 90 in oras de dupa o curba si ai pretentia sa-ti dea unul prioritate desi nu are cum sa te vada, si e alta sa mergi ca vaca la riu de parca ai fi singur pe strada, desi ai vizibilitate 500-5000m in spate/fata.
Juliu scrie: Nup, VW=100% vinovat (din punct de vedere legal)
Logan, 50% vinovat din punct de vedere moral.
Asta e singurul loc unde sint de acord cu tine. La viteze semnnificativ mai mari decit cele legale (e.g. 80-90-100Kmph in localitate, 140-170 in afara, mai mici sau mai mari infunctie de conditii) sansele ca ceilalti participanti la trafic sa aprecieze gresit distanta sau timpul in care ajungi in dreptul lor cresc semnificativ, cu alte cuvinte mergi pe riscul tau.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Victor.VR
Teh STIG

Mesaj de Victor.VR »

Prioritatile la incadrare stau cam asa: cand cineva merge pe banda 1 si i se ingusteaza banda, prioritate are cel care vine pe banda 2. Cu alte cuvinte, ala sta frumos si asteapta si casca bine ochii-n oglinzi. Si in general cei care merg pe banda 2 au prioritate in majoritatea cazurilor, ca e banda pentru cei care vin mai tare.

Si ca punct de cultura generala, majoritatea trenurilor au aceleasi locomotive, diferenta e la numarul de opriri si dotarile compartimentelor.
Juliu

Mesaj de Juliu »

mituc scrie: Adica cei care merg cu viteza mai mare decit cea legala isi pierd prioritatea pe banda pe care se afla? WTF, tu ai carnet?
Nu isi pierd prioritatea, dar momentan sunt in afara legii, vor raspunde mana in mana cu cei care nu ii vad la timp, la tribunal.
Da, am carnet din 2002. Plus 5 ani de condus cu Cielo, deci stiu sa ma dau intotdeauna la o parte si sa nu creez probleme altora, chiar daca incalca legea.
Accidentul cu Cielo tocmai de asta s-a intamplat, neacordare de prioritate. A iesit de pe drum secundar si eu aveam 160. L-am lovit din spate, cand deja schimba vitezele, cam la 90 - 110, dupa frana, el 30 - 40.
95% din timp mergeam regulamentar, atunci m-a gasit dracul pentru ca ma certasem cu cineva si plecasem insprea ea.
N-au putut sa dovedeasca viteza (acul s-a oprit la 0), urme de franare neconcludente etc. si am scapat nevinovat.

Pana una alta avem doar o poveste lansata de un user de pe forum.
Chiar mi se rupe, nu schimba nimic situatia, ce spun eu sau altii.
Cred ce sustin si voi actiona in consecinta. Respectand legea si oferind orice in afara de sustinere celor care se afla in afara ei (exemplu depasirea vitezei prevazute de Legea Romana).
Si eu o depasesc foarte des dar imi asum responsabilitatea si din acel moment sunt pe cont propriu.

Victor ai un fetish cu locomotivele?

Subject closed for me. Vorbiti si despicati firul in patru pana in 2012 daca vreti.
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Toata lumea are ceva cu viteza. Am inteles ca nu-i ok sa circuli peste limita legala dar nu are nici o legatura cu cine are prioritate si cine nu.
Din punctul meu de vedere Loganul este singurul vinovat in toata povestea, pentru simplu fapt ca nu a acordat prioritate si/sau nu s-a asigurat, iar gestul lui de a trece pe banda 2 l-a determinat pe teroristul din vw sa reactioneze din instinct si sa zboare in contrasex accidentand grav niste oameni care circulau pe banda lor, regulamentar... ce viteza avea vw nu poate demonstra nimeni si nimic.
@eu in locul tau "roberth1" intai ma luam dupa Logan sa notez numarul de inmatriculare iar apoi reveneam la locul accidentului.

Asta in conditiile in care totul s-a intamplat exact cum ai scris.
Juliu

Mesaj de Juliu »

Voi apreciati in functie de comportamentul vostru rutier. Catalin, daca abia acum ai inteles ca nu-i bine sa circuli cu viteza, este grav.

Cand vezi moartea cu ochii si vezi fiarele cum iti strapung carnea si oasele, legea este egala cu 0.

Chiar daca am fost scos cu basma curata stiu ca am fost vinovat de acel accident si as fi putut evita atat de usor greseala altuia si acea noapte.

Punctul incercuit este punctul in care am intrat cu fruntea in parbriz. Era un bulb de 5 centimetri in exterior. Daca as fi avut cativa kilometrii in plus zburam prin parbriz si nu mai eram aici sa enervez lumea.
Imagine

Volanul indoit este de la pieptul meu, iar la genunchi voi purta cateva cicatrici pentru tot restul vietii.
Da, iubesc viteza, merg repede foarte des, dar sunt pe cont propriu prin urmare voi purta vina si prostia. Orice pasiune are un pret.
Imagine

Acum poate aveti o discutie de continuat. Eu nu mai postez, prefer sa stau deoparte si sa ma amuz.
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
Juliu

Mesaj de Juliu »

(scuze pentru alt post) Am trecut exact prin situatia generatoare de discutii, deci iata cum gandesc eu:

Poate cel din fata este medic si salveaza vieti, in timp ce tu arzi menta la un calculator 8 ore pe zi. Poate celelalt este mai frumos sau este manager la o super - companie sau poate spala veceuri.
Sau poate nu vrea sa respecte legea.
Cu ce il obligi sa o respecte si sa te respecte? Sunand la politie? Sau facand tu justitie?
Cand esti schingiuit de fiare si sticla realizezi ca esti fragil, ca te-ai inselat, ca doare, ca ramai handicapat si vei fi o povara si pentru maica-ta, mai bine mureai!

Ganditi-va altfel, in momentul in care ai depasit viteza, te-ai aruncat in groapa cu lei. Nu astepta ţâţă şi lege si nu striga dupa mama daca cineva triseaza, te descurci nenica.
Asta e o atitudine corecta.
Care lege? De unde lege? II este frica de mine, i-am impus respect, aiurea, poate este un sinucigas?

Si eu depasesc viteza mai des decat trebuie dar am atitudinea potrivita, de asta nu m-am grabit sa arat cu degetul catre Logan, chit ca ar fi vinovat 100%.
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
Victor.VR
Teh STIG

Mesaj de Victor.VR »

Atunci ar trebui sa te predai politiei ca mergi cu viteza, noi mergem incet, tu esti la fel vinovat ca si de genocid.
emicald
Marca si model masina: Citroen C4 thp

Mesaj de emicald »

Eu ii dau dreptate lui Juliu, in ce priveste vinovatia.

Vad pe acest forum (si probabil asa ar fi si pe altele) ca lumea are tendinta sa il invinovateasca mai putin pe cel care merge cu viteza foarte mare si mai mult pe cel care schimba banda. Inteleg motivul, toti sint tineri si le place viteza. Si eu merg prea repede de cele mai multe ori.
Ceea ce nu inteleg si nu accept este aceasta aversiune pe cel care schimba banda, sau cum zic multi "taie fata". Voi nu ati fost in tari civilizate? ati vazut cum incetineste o banda intreaga cind cineva de pe alta banda vrea sa intre?... Asta reprezinta bunul simt.
Si tare rau imi pare ca agresivitatea asta ("sa nu-l las sa se bage, da-l in ma-sa") se manifesta mai mult in sudul tarii. Unii se crucesc si iti multumesc cu avariile o mie de ani daca-i lasi sa intre de pe banda alaturata sau sa iasa dintr-o straduta dupa ce au asteptat mult si bine.
La noi e normal ca daca unul incearca sa iasa inseamna ca-ti "taie fata" si atunci are parte de multe injuraturi si claxoane. Am vazut in Buricuresti cum unii claxonau intentionat poate doar-doar atrag atentia unui militian.

Revenind la subiect, sint absolut sigur ca aia mergeau mult peste viteza legala, care in acel loc este de 50 KM/H. Stiu asta deoarece conduc pe drumul ala de vreo 25 de ani.
C4
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

eu in fiecare an las 10km/h din viteza... daca anul trecut inca mergeam cu 130 pe autostrada si 110 pe nationale... spre sfarsitul anului max 110 pe autostrada si 80 - 90 pe nationale.
Scrie răspuns

Înapoi la “Crash boom bang - Accidente”