scut turbina ?

buzzici
Numar Inmatriculare: B 28 ECL

scut turbina ?

Mesaj de buzzici »

Desi speram sa nu mai ajung sa scriu in aceasta sectiune ma vad nevoit sa apelez din nou la cunostintele voastre.
Acea aparatoare sau scut sau ce naiba o fi acea tabla care acopera turbina de sus si pana jos inspre baia de ulei s-a rupt sau mai bine zis i s-au rupt urechile care o prindeau de blocul motor. Nu vreau sa va spun ce zgomot infernal de motor de universal 650 scoate. Faza este ca am ajuns la a 3-a tabla rupta,primele 2 fiind schimbate pe garantie.
Intrebare: daca eu scot acea aparatoare si o las asa are vreo importanta? Imi afecteaza cu ceva motorul? Banuiesc ca nu a fost pusa acolo degeaba de catre producator dar chiar nu stiu ce naiba sa ii mai fac. Chiar daca o schimb probabil ca in cateva luni o iau de la capat.
c4 1,6 hdi 110 cp furia alba
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
mircea.ispas
Marca si model masina: 1,6 120 VTI
Numar Inmatriculare: B 250 MCE

Re: scut turbina ?

Mesaj de mircea.ispas »

Tabla respectiva are rol de scut termic,fara ea se poate ca divese componente anexe motorului care sunt in apropiere sa fie topite sau deteriorate datorita supraincalzirii.
C4 _ 1,6 _ 122 cp
buzzici

Mesaj de buzzici »

Bun asa si multumesc de informatie,am lamurit rolul pe care il ocupa.
Dar cum naiba sa fac sa nu mai schimb cate una pe an?
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Si eu mi-am tot gindit, dar daca mai insista problema si la mine eu o sa scot o parte din ele. Toata greutatea celor 3 scuturi sta in cele 2 urechi. De la vibratii e normal sa se rupa in timp. Am de gind sa le usurez de grame si anume sa scot catalizatorul (asta doar daca gasesc pe careva sa imi faca o teava in locul lui la pret rezonabil) sa o acopar cu fisii de material termoizolant pt evacuari si sa las doar partea de sus a scutului si o parte din scutul din fata cit sa acopere turbina.
Astfel nu voi supraincalzi nici componentele din zona, nu voi expune nici turbina direct jetului de aer cu apa sau ce o mai putea contine el in anumite conditii si am rezolvat si problema.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
buzzici

Mesaj de buzzici »

Eu ma gandeam la niste platbande sanatoase prinse cu nituri in locul acelor urechi rupte.
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Nici nu ai prea mult loc si cum prinzi platbanda de scutul termic de deaspura ?! Trebuie indoita cit mai aproape de forma initiala a scutului.

alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

eu am scutul nituit... si daca`mi aduc bine aminte niste saibe peste urechile alea :roll:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
buzzici

Mesaj de buzzici »

Iar o alta varianta era sa decupez acea portiune care loveste in blocul motor dar asta nu este o rezolvare. Si asa mi se plimba tabla in acel spatiu dintre turbina si radiator.
cat despre platbanda ma gandeam sa ii decupez cu flexul o parte pt a lua forma acelei urecchi rupte iar in partea cealalta sa o prind efectiv in pocnituri(sau cum naiba se numesc).
Stie cineva in cate suruburi este prins acest scut si cam pe unde se afla ele? Vreo 3-4 sunt pe sus dar banuiesc ca mai sunt si pe jos inspre baia de ulei.Si daca sunt sigur trebuie sa o urc pe o rampa si sa umblu pe sub ea.
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Nu trebuie rampa. Ai acces la toate de sus, dar sigur te vei alege cu o durere de spate pina le desfaci pe toate pina jos. Stai asa intr-o pozitie "confortabila" de smuls ceapa cu loc de acces destul de restrins. :?
Ca sa scoti tubul din turbo nu trebuie desfacut si surubul la care nu ai acces (o sa il identifici imediat ::P ). Se desface doar cel la care ai acces, scoti furtunul dinspre intercooler, scoti si colierul ce tine capatul tubului si rotesti acest tub astfel incit sa iasa de sub surubul la care nu ai acces.

buzzici

Mesaj de buzzici »

Acum pt a scapa de troncanit crede-ma ca ma apuc pana la urma si de plantat orez.SI oricum nu trebuie sa o termin intr-o zi. Mai am alte mijloace de locomotie din fericire.
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
buzzici

Mesaj de buzzici »

Si totusi Vlad cum micsorezi greutatea acelor scuturi scotand catalizatorul? Acesta atarna de acea tabla sau cum?
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Nu ai inteles, catalizatorul nu are treaba cu scuturile. Eu miscorez greutatea scotind scutul de catre motor si 3/4 din scutul din fata. Ramine doar scutul de sus si 1/4 din scutul din fata. Daca faci aceasta operatiunea catalizatorul va fi expus radiind muulta caldura in jur. Scotind si catalizatorul si inlocuindu-l cu o teava izolata termic am rezolvat problema radieri de caldura (si 2 cai frumosi in plus, maxim sase :D ).

buzzici

Mesaj de buzzici »

Pana aici suna bine dar ce faci cu I.T.P.-ul? Si sa zicem ca il faci la misto dar daca te opresc pe strada cei de la R.A.R.?
c1 1.0 i 70 cp
530d 192 cp
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

La ITP ti-ai raspuns singur, cind te prinde RAR-ul montezi inapoi catalizatorul si te prezinti la control.

Luc

Mesaj de Luc »

Daca nu reusiti cu scutul va recomand ceva de genul acesta:
Imagine

Eu am folosit la mine la o masina la izolat termic de la iesirea din turbina ansamblul catalizator + fap gol - evacuare portiunea de sub motor.
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”