Jurnal de VRE

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
navzar_x
Numar Inmatriculare: B-XX-DBR

Re: VRE-ul dupa 6000 km.

Mesaj de navzar_x »

mituc, cu tot respectul, tu esti un guru printre noi =D> DAR :!:
trebuie sa accepti sa poate exista si varianta in care exista (a existat) o problema la cutie ... vorbesc de a mea
1. nu ai mers cu ea
2. am fost in 2 service-uri cu problema, primul ATS care chiar daca nu i-au facut nimic au recunoscut ca nu merge cum trebuie, al doilea ProMotor unde s-a si remediat. S-a mers cu masina cu mine in dreapta si nu mi s-a putut demonstra ca sunt eu paranoia sau "driver fail" ::P , s-au schimbat sincroane, apoi cutia cu totul, a mers Mugurel cu ea (si cu siguranta poate aprecia daca e ok sau nu) si tot nu a fost multumit cum merge, s-a schimbat si placa de presiune ambreiaj. Acum da, 3-2 intra si la 70 km/h si nu s-a schimbat soferul :twisted:
In ce priveste stilul meu de condus, pana se incalzeste masina (min 1 liniutza pe bord) nu schimb mai sus de 3000rpm, apoi in jur de 4000+, in oras! cruise control folosesc doar pe autostrada, cand e leger traficul
In concluzie: vrei nu vrei, poate exista si alta varianta decat cea de "driver fail" ::P in plus se pare, din pacate, ca nu am fost un caz izolat (avem acelasi model) :hi
C4 facelift berlina 1.6i 122 de fugareti ... blue recife - albastra ca focul ... de la aragaz :)
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Pai daca se stie de vreun defect la cutie nu inteleg de ce unii se pling pe forum in loc sa fi fost deja in service si sa li se fi diagnosticat problema. Pentru ca daca e iarasi un "asa face toate" ori e "C4 1.6VTI gear box mass FAIL" or e "C4 1.6VTI driver mass FAIL", si ma indoiesc ca e vreo una dintre ele. Eu zic ca pur si simplu n-au apucat unele (majoritatea) cutii sa se rodeze complet.
Si da, intr-adevar, nu ma pot pronunta cu privire la modelul nou ci doar cu privire la pre-facelift. Si au fost si acolo discutii de acelasi gen, toate driver FAIL (inclusiv unul care si-a umflat cutia si-a bubuit-o, si din cite stiu eu problema asta de rezistenta structurala s-a rezolvat la facelift).
E posibil sa gresesc presupunind acelasi lucru si cu 1.6vti, dar avind in vedere situatia probabilitatea e cam mica. Totusi imi cer scuze anticipat daca gresesc.

P.S.: nu contest ca tu ai avut probleme cu cutia, se mai intimpla, dar mi-e greu sa cred ca e o problema generala, mai ales ca pe forumuri vine unul cu o problema reala, de exemplu "Nu-mi intra in treapta X", si in secunda 2 toti cei carora le agata citusi de putin cutia la schimbarea treptelor (lucru cit se poate de normal de altfel) vor reclama o problema identica, imaginata prin simpatie cu nefericitul initial.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Victor.VR
Teh STIG
Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)

Mesaj de Victor.VR »

Mituc, legat de stilul meu de mers: intotdeauna schimb in cuplu, masina mea a cam fost fortata uneori (peste 5000 in fiecare treapta), iar cat despre mersul in exterior.. eu nu am pus cruise control decat la inceput, de curiozitate. Treapta a 5a ii dau de obicei pe la 110, au fost multe situatii in care i-am dat si la 140, in fine.
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
mituc

Mesaj de mituc »

Ok. Atunci este intr-adevar posibil sa se rodeze mai greu cutiile astea. Ca defect ma indoiesc ca au toate, desi nu e exclus.
La ex-C4-ul meu am simtit ca toate treburile in cutie merg perfect cam de pe la 10-12k, si am fost convins abia pe la 15-18k km.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Victor.VR
Teh STIG

Mesaj de Victor.VR »

Pai la aproape 17000 eu zic ca ar trebui sa mearga bine, tinand cont ca la mersul in oras e intotdeauna fortata.

Update: la 7000 de kilometri de cand am completat cu 900 de ml de ulei, acum e iar la minim. Wtf?
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

Eu am 1.6 vti, in jur de vreo 12000 km.
Recunosc cu mana pe inima, merg ca pensionarul sa scot consum, dar este prapad cand ma apuca. A vazut si țâță dar am pus si nuiaua pe ea cand am avut nevoie.
Daca apesi pana in podea pe ambreiaj, retrogradeaza in trepte inferioare si la viteze mari. Nu stiu si nu am vazut defecte de fabricatie.
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
Victor.VR
Teh STIG

Mesaj de Victor.VR »

Doua masini nu vor fi niciodata identice.
mituc

Mesaj de mituc »

Pai is cam facute de roboti... Plasticele si trasnaile astea nu au cum sa iasa perfect identice (decit la japonezi sau la modelele germane scumpe), insa sasiu, motor, tren de rulare, etc cam ies identice din toate punctele de vedere.
Desigur, odata ce se merge cu ele se uzeaza diferit si apar diferente, dar asta e altceva.

Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

hai ma mituc plasticele si japonejii ? ma leshi... :^o
mituc

Mesaj de mituc »

Compara 2 masini facute in japonia (nu japoneze facute de indieni in marea britanie sau pe la turci, unguri, etc) si ai sa te convingi singur.
Daca nu umbli la ele vei avea pina si aceiasi greieri. Suna amuzant dar nu glumesc deloc.

Victor.VR
Teh STIG

Mesaj de Victor.VR »

Am postat si in forumul de revizii dar e posibil sa fie mai putin interes ptr zona aia si nu vada prea multa lume postul meu.

Fac revizia de 20.000 maine, si as fi activat si niste chestii din lexia, poate nu m-or ajunge asa scump.

Eu am zis ca vreau sa-mi activeze luminile automate si follow me home-ul automat (nu e disponibil din meniu), dar am constatat ca e posibil sa am cateva meniuri "lipsa"

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Ce as mai putea cere sa-mi deblocheze?
Victor.VR
Teh STIG

Mesaj de Victor.VR »

vreau sa-mi pun xenoane..

nu stiu ce sa aleg.. GT HID de la coasta de est, sau Kit xenon Philips X-Engine Economic (Model : X-Engine Economic ; Certificate : Tuv Iso 9001 Dot.E13).. sau eventual alte kituri cam la aceleasi preturi..
mituc

Mesaj de mituc »

Alege niste halogene sanatoase. In curind se va modifica si la noi legislatia si nu vei mai putea folosi lampi HID pe blocuri optice care au fost proiectate pentru halogen (fie ele cu sau fara lupa). Adica vei putea monda dar nu vei trece inspectiile RAR si vor aparea probleme daca te opreste inutilitia in trafic.

Exosphere
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 VTi

Mesaj de Exosphere »

Deci no more xenon aftermarket? Cum asa?
C4 coupe Rouge Aden - 122 cai frumosi
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

cum asa e si in orice tara civilizata.
era inevitabil momentul.....
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”