Pneuri de vara - de care?

Discutii despre orice legat de masini
Scrie răspuns
lucyano
Marca si model masina: C4,1.6.i 110 hp,SX
Numar Inmatriculare: OT-03-ZAR

Re: Pneuri de vara - de care?

Mesaj de lucyano »

in cateva zile o sa pun noile Pilot Sport 3 225/45/17 !le-am comandat de prin iulie ,cred,dar cel de la care le cumpar a zis ca ar fi mai bine sa astept sa treaca caldurile si sa le punem in toamna!in sfarsit ,problema este ca inca mai am 25% indoieli in privinta dimensiunii!!!eu am acum 205/50/17 Primacy HP si sunt foarte multumit(35000km)si pe uscat si pe ud si in privinta comfortului!!tot am citit pe forum si unii zic ca o sa traga mai greu masina,altii zic ca o sa-mi distruga suspensia,altii zic ca o sa consume mai mult,etc!!!!mai am cateva zile la dispozitie asa ca, inca cateva pareri mi-ar fi de mare ajutor!!!! :help :help :help :help :help
forever citroen
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Ala de la care le-ai comandat nu cumva ti-a recomandat sa pui PS3-urile iarna?

Diferenta dintre 225/45/r17 si 205/50/r17 e infima, asa ca nu va avea cum sa-ti distruga suspensia. Diferenta de inaltime intre ele este de 1.25mm (225*0.45=101.25mm, 205*0.5=102.5mm) deci cei care ti-au spus asta probabil din din aceeasi categorie cu ala care ti-a spus sa le pui la iarna.

Iar de tras o sa traga insesizabil mai usor masina din 2 motive:
1. diametrul rotii e mai mic, deci cuplul care ajunge la axul rotii e demultiplicat mai putin, in detrimentul vitezei insa, dar diferenta e infima;
2. michelin ps3 sint probabil printre cele mai usoare pneuri de pe piata. Pe dimensiunea de care am eu nevoie au in jur de 9kg, michelin ps2 aveau cam 9.5. Si asta va ajuta suspensia, nu o va distruge.

Retarzii cu care ai discutat probabil se gindeau la logan cum e sa treci de la 185/65/r15 la 405/15/r22. Adica exagerau asa cum am facut-o si eu cu dimensiunea asta scoasa acum din burta, doar ca ei o faceau din nestiinta/invidie/telenovelism (vai! or sa se intimple numai lucruri rele daca-ti pui pneuri asa bune!!).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

mituc te contrazic !
pt prima oara iti spun ca gresesti cu mana pe inima.
nu am timp acum insa sa iti fac calculele insa cand ajung acasa iti arat!
este vb de 7, ceva mm.....in circumferinta!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Daca diametrul e doar cu 1 mm nu e diferenta enorma si atunci poat si circumferinta e de 7 mm si aveti amindoi dreptate. Nu stau la ora asta sa fac calcule ca ma grabesc dar asa cred.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
lucyano

Mesaj de lucyano »

Persoana de la care le-am comandat mi-a recomandat sa le schimb toamna deoarece eu locuiesc in Grecia domnule Mituc si pe aici e un pic mai cald vara decat pe la noi,mai exact in Creta!Aici vara cauciucurile se coc la propriu!Idea era ca puteam trece vara cu cele pe care le aveam pentru a le proteja pe cele noi macar o vara!
forever citroen
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Offtopic: schimba si tu locatia din semnatura sa stim si noi. ::P

lucyano

Mesaj de lucyano »

Gata Vlad s-a schimbat semnatura!Merci! :hi
forever citroen
mituc

Mesaj de mituc »

lucyano scrie:Persoana de la care le-am comandat mi-a recomandat sa le schimb toamna deoarece eu locuiesc in Grecia domnule Mituc si pe aici e un pic mai cald vara decat pe la noi,mai exact in Creta!Aici vara cauciucurile se coc la propriu!Idea era ca puteam trece vara cu cele pe care le aveam pentru a le proteja pe cele noi macar o vara!
Daca nu cumva locuiesti in sudul americii de sud ca sa trebuiasca sa astepti sa se faca mai cald afara (fiind primavara) pentru a putea merge cu pneuri de vara... tot nu vad nici un motiv pentru care ai mai astepta inca vreo citeva sptamini sa intri si mai adinc in iarna pentru a pune niste pneuri "high performance summer".

Aiurica: ai calculele mai sus. Nu trebuie sa ajungi nicaieri sa faci un calcul al inaltimii pneului de la janta, is prea simple si e cam greu sa gresesti la ele. Doar vezi sa nu confunzi circumferinta rotii cu inaltimea pneului, ca atunci e nasol.
Eu am pneuri cu 6.5mm mai joase decit cele stock si inca nu mi-am rupt suspensia din cauza lor. Mai mult, cele de iarna RECOMANDATE DE PRODUCATORUL MASINII au o raza (diferenta dintre raze e fix diferenta dintre inaltimea masinii cu un pneu sau altul) de aproape 7mm.

Daca ce vrei tu sa-mi spui este ca 1.25mm e asa de groaznic... atunci cineva greseste tare de tot :)

P.S. 1.25mm diferenta de raza inseamna 2*PI*diferenta=7.8mm diferenta in circumferinta. La vreo 2 metri (1999.55mm la 205/50/r17) sint sigur ca e relevant iar gropile se simt mult mai tare din cauza diferentei de unghi de cadere al rotii :ok

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
lucyano

Mesaj de lucyano »

Iarna pe la noi sunt 18-20 grade asa ca mai adanc in iarna.....Nu conteaza!Oricum multumesc pentru raspunsuri tuturor! :hi
forever citroen
mituc

Mesaj de mituc »

Tot nu inteleg de ce ai vrut sa amini momentul montarii lor pe masina. Astea pe care le ai mai merg?

VeNoM386

Mesaj de VeNoM386 »

Uite un pret bun pentru Excellence :) acum in prag de iarna
http://www.anvelopejantepromotii.ro/anv ... p?cod=1933" onclick="window.open(this.href);return false;
C4 Champion Coupe 1.6 HDI 110 CP
wonka jr.
Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
Numar Inmatriculare: GL 88 WNK

Mesaj de wonka jr. »

cu atat le-am luat in 2008. anul trecut am taiat unul, si am cautat de mi-au iesit ochii. sub 350 nu am gasit. ar fi bun sa mai cumpar un set, ca pe astea le am de 50.000 km.
DS3 1.6 Hdi 92cp, 30.000km Imagine
ex DS4 So Chic 1.6 VTi 120cp, 67.110 km Imagine
ex C2 VTS 1.6i 125cp, 107.344 km Imagine
ex C4 Coupe VTR 1.6 Hdi 110cp, 216.164 km Imagine
tzun
c4 eXpLoSiF
Numar Inmatriculare: TCI

Mesaj de tzun »

a venit timpul sa imi schimb anvelopele de vara.
ce anvelope recomandati sa imi cumpar pentru al meu c4 (as prefera michelin)
iar bugetul maxim e de 450 RON/buc
eu am gasit :
Michelin Pilot exalto p 205/55 R16 Indice viteza:V pret 390 RON
Michelin Pilot primacy 205/55 R16 Indice viteza:H pret 410 RON
Michelin Pilot sport 3 205/55 R16 Indice viteza:W pret430 RON
C4 1.6 HDI 110 CP "berlina"
vw passat 1.9 tdi 131 cp 4motion
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Depinde de stilul tau de mers. Toate 3 sint bune. Eu personal as alege prima varianta pt ca ar fi suficiente pt mine si sint mai ieftine din cele 3.

Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

var 3 fara discutie la banii aia. vine OEM pe noul C4 cu roti de 18, nu stiu daca si la 17 :hi
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”