Regula prioritatii de dreapta !

Codul rutier, legislatia in vigoare, politia romana, Casco, RCA, alte plati
Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Re: Regula prioritatii de dreapta !

Mesaj de mituc »

Gindeste-te ca ar fi 2 drumuri europene si nu ai avea semne acolo. A care vine cu 700Kmph de pe drumul drept ar trebui sa se opreasca de fiecare data sa vada daca nu vine vreun B(ou) de pe undeva? Nu.

B intra pe alt segment de drum, fie el principal sau secundar. Daca A nu are vreun semn care sa-i limiteze prioritatea fata de B atunci B trebuie sa acorde prioritate la schimbarea directiei de mers, la intrarea pe alt segment de drum, la schimbarea benzii (ca banda pe care vine A nu mai este a lui), la whatever.

Daca am fi de exemplu in Franta unde prioritatea de dreapta functioneaza indiferent de categoria drumului pe care vine B, atunci B ar avea prioritate (atentie pentru cind ajungeti in franta s-o vizitati pe mad'moazel tanta, sa nu va luati vreo teapa dintr-aia cu dauna totala, puscarie si nedespagubire).
B25BUY scrie: De cateva ori nu m-am oprit si am fost claxonat si chiar injurat. :o
Mi se pare corect. Ala vine cu 40Kmph pe un drum drept si-i apari tu in fata din senin. Eu te-as claxona pina ai face pana sau ai ramine fara benzina :) Dar nu te-as injura.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

mituc, regula prioritatii de dreapta iti spune ceva?
Unde mama naibii in regulamentul rutier e pomenit ceva de pierderea prioritatii la intrarea pe alt segment de drum? :shock:
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Exosphere
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 VTi

Mesaj de Exosphere »

Am si eu strazi si intersectii de genul prin cartier si nimeni niciodata nu a avut intentia de a opri la intersectia cu un astfel de drum si nici nu am vazut vreodata ca s-ar fugari unii pentru prioritatea de dreapta. In continuare cred ca drumul drept e cel prioritar, iar prioritatea de dreapta se da in alt tip de intersectie, in niciun caz in T. :?
(In absolut toate intersectiile in T pe care le stiu eu, semnalizate fiind, toate au Cedeaza trecerea pentru cei ce vor sa schimbe directia de mers. Doar o completare.)

Imagineaza-te doar oprind din 50 in 50 metri (presupunand ca sunt stradute intre fiecare doua scari de bloc), desi mergi inainte, doar ca sa mai tragi cate o privire in dreapta, printr-un cartier mergand, sa zicem pur tranzit. :lol:
C4 coupe Rouge Aden - 122 cai frumosi
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Asta e cu totul altceva.
Si eu daca sunt in autovehicolul B si am prioritate prefer sa il las pe A sa treaca tocmai pentru ca in Romania surprinzator, foarte putini au habar de regula asta esentiala si nu ma incalzeste cu nimic ca desi politistul imi da dreptate imi busesc masina.

Oricum, stradutele mici au semne de cedare a prioritatii.
Ca ele mai lipsesc prin furt/distrugere e altceva, dar in scriptele politiei/primariei ele exista.

Dar in situatia din poza, unde nu exista alte semne de reglementare a prioritatii clar B are prioritate.
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

legal e de dreapta , cum era inainte si la sensul giratoriu,cedai la toti cei care intrau pana faceai o tura completa, practic se cheama prioritate de smeker ! asta e cea care se aplica
SonyAD
Numar Inmatriculare: B 07 VDL

Mesaj de SonyAD »

Prioritate are A, evident. Din moment ce B nu poate continua pe direcţia pe care intră în intersecţie. Cum poate să fie altceva decât drum secundar o stradă care se termină în intersecţie? :)

Legea urmează bunul simț și nu invers. Și bunul simț spune că A nu își schimbă direcția. De ce ar trbui să cedeze prioritate lui B, care este oricum nevoit să schimbe direcția?

Acum să văd ce aţi tot discutat în 2 pagini. :ya
Imagine
Le lion flatulent est revenu.
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Ce interesant se desfăşoară discuţia pe Daciaclub.ro. Miroase a Lapin Crétin.

BUY, te-ai întâlnit cumva cu iepurele ăla cretin, Tamango? Îţi venea din dreapta? :)

Cum ziceam şi pe daciaclub:

At “T” intersections without “STOP” or “YIELD” signs, yield to vehicles and/or bicycles on the through road. They have the right-of-way.

http://www.dmv.ca.gov/pubs/hdbk/right_of_way.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Cică au apă caldă în California. :)
Imagine
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Legea scrie:Art. 54. - Intersectiile sunt:
a) cu circulatie nedirijata;
b) cu circulatie dirijata. În aceasta categorie sunt incluse si intersectiile în care circulatia se desfasoara în sens giratoriu.
Art. 56. - (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta.
In lege scrie clar "intersectie nedirijata", dar nu precizeaza ca poate fi in "T, Y, W", asadar, strict legal se aplica prioritate de dreapta in orice intersectie nedirijata. Poate nu e tocmai normal si logic in toate cazurile, dar ca sa nu mai batem campii 2 - 30 de pagini ne rezumam la ce zice legea si situatia se simplifica.
B-ul are prioritate. Daca intra in intersectie si A-ul il buseste ca el mergea pe drumul drept, A-ul e de vina.
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

SonyAD scrie:Prioritate are A, evident. Din moment ce B nu poate continua pe direcţia pe care intră în intersecţie. Cum poate să fie altceva decât drum secundar o stradă care se termină în intersecţie? :)

Legea urmează bunul simț și nu invers. Și bunul simț spune că A nu își schimbă direcția. De ce ar trbui să cedeze prioritate lui B, care este oricum nevoit să schimbe direcția?
Ia uite ce spune si Sony. Cred ca o justificare mai buna nu se poate.

Deci da, e o intersectie nedirijata, dar da, poate fi considerata cu un drum secundar sau cu o iesire dintr-o curte.
Si atentie si la justificarile exosferei, ea a dezvoltat si mai bine partea cu bunul simt (care ar trebui sa urmeze legea, desi conform legii in mod clar B are prioritate de dreapta in lipsa unor indicatoare sau marcaje care sa schimbe asta).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Eu am pus și link cu legea în statul California, de pe site-ul

http://www.dmv.ca.gov/pubs/hdbk/right_of_way.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Department of Motor Vehicles, Ca(lifornia), .gov(ernment) / pub(lication)s / handbook / prioritate
Dapartamentul Vehicule Motorizate, California, .guv / publice / îndrumător / prioritate
At “T” intersections without “STOP” or “YIELD” signs, yield to vehicles and/or bicycles on the through road. They have the right-of-way.
Adicătelea:

La intersecții în formă de "T" fără semnul "STOP" sau "cedează trecerea", cedează trecerea vehiculelor și/sau bicicletelor de pe drumul care trece prin intersecţie (continuă după). EI au prioritate.

Mintea cocoşului. Legea codifică bunul simţ, nu luptă împotriva lui.

După părerea mea, cine nu cedează prioritate lui A în intersecţie ar trebui uşurat de carnet pe motiv că nu prezintă discernământ. Din păcate nu au discernământ nici meleţienii, nici procurorii (judecătoarele ÎN NICI UN CAZ) şi mai ales nu cei vinovaţi pt. parodia asta de cod rutier.
Imagine
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

E trist cati au permis in Romania :)
catalin4u24
StarShip Pilot

Mesaj de catalin4u24 »

M-ai spart cu legea din California... noi ca si natiune suntem vai steaua noastra la modul cel mai serios vorbind si tu imi dai exemple de legi din California cu legi de bun simt si asa mai departe.
Daca tu esti A si circuli pe drumu' ala drept, si te gandesti din inertie ca tu nu schimbi sensul, mergi inainte si deci, nu trebuie neaparat sa-i cedezi lui B prioritate de dreapta, dar B, care din greseala a auzit ca legal in orice intersectie nedirijata are prioritate fata de vehiculul care-i vine din stanga, si B iti iese brusc in fata si tu ii distrugi masina impreuna cu mentalitatea de prioritate de dreapta ca tu ai crezut ca B are bun simt si intrand intr-o intersectie in T iti va ceda tie prioritate ca asa e legea bunului simt....

Bun simt, hai lasa-ma.
Bah fratilor,hotii astia de la putere nu stiu cum sa ne mai ia din bani sa mai mareasca tva-uri sa mai scumpeasca tot ce se poate... sa ne extermine usor usor si voi ma aburiti cu bunul simt ?!
Care bun simt bah nene, ca am impresia ca unii sunt chititi sa te urmareasca sa faci o mica greseala in trafic si raman blocati pe claxon. Astia de ce nu au bun simt si rabdare. De ce daca vreau sa ies dintr-o parcare tre sa ies cu japca ca nu ma lasa nimeni sa ma bag? De ce trebuie sa fiu atent la semafor ca daca s-a facut verde si in secunda unu n-am demarat ma claxoneaza deja 3 insi din spatele meu? de ce trebuie sa fiu mereu atent in oglinda din dreapta ca pe banda 1 am mereu sansa sa se bage vreun manelist cu seria 3 de bulgaria peste mine...
de ce , de ce?
deci, ma lasi cu bunul simt... ca sunt satul
Vorbim despre realitate, sau de legile de circulatie din Miami ?
Cine scoate asigurarea? Prioritatea de dreapta sau legea bunului simt?
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Miami e în Florida.
Deese scrie:E trist cati au permis in Romania :)
Da. Dar știi că, de fapt, tu greșești, nu? :)
Imagine
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Nu gresesc, prioritatea de dreapta e clara ca lumina zilei.
Ca eu prefer sa il las pe A sa treaca pentru ca sunt convins ca el nu stie de regula asta, e altceva.
Chiar mi-as dori sa te vad explicandu-i politistului roman regula intersectiei in T :D
Si ca legile rutiere romanesti pot fi imbunatatie (poate chiar cu regulile din Florida) e clar, dar pana or sa se schimbe ceva in intersectia aia cu 2 drumuri, ambele fara semne de reglementare a prioritatii, B are prioritate.

PS:totusi intersectiile astea nu sunt chiar la tot drumul, de regula drumul de pe care vine B are semn de cedare.
Ultima oară modificat Sâm Sep 04, 2010 10:02 am de către Deese, modificat 1 dată în total.
catalin4u24
StarShip Pilot

Mesaj de catalin4u24 »

Deese scrie:E trist cati au permis in Romania :)
E trist ce se intampla in Romania si e si mai trist ca mai avem timp de melancolisme in tara asta de mafioti, manelisti si hoti imputiti.
Scrie răspuns

Înapoi la “Legislatie si altele”