Bulgaria - Seaside

Calatorii auto si nu numai, locuri vizitate, locuri recomandate, etc...
Scrie răspuns
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Bulgaria - Seaside

Mesaj de SAMmy »

Stiu ca acest topic este dedicat de obicei relatarilor post-excursie, dar va rog sa-mi permiteti o exceptie...
Promit ca dupa ce excursia se va fi consumat, voi posta o descriere detaliata cu fotografii exemplificative...

Pana atunci insa, as vrea sa-mi scrieti aici informatii despre o asemenea excursie... vreau sa plec intr-un week-end,
la mare in Bulgaria...

Asadar, va rog sa-mi scrieti, din ce stiti sau din experienta voastra, sa postati linkuri utile etc cu recomandari referitoare la:
- statiunea pe care mi-o recomandati
- ruta aleasa pana la acea statiune
- alte chestii de natura administrativa (e.g., vama etc)
- cazare, masa etc
- locuri de vizitat
- orice altceva am omis dar este relevant...

Multumesc anticipat, si... Silviu... contez pe tine! ;)

PS: De asemenea, daca vrea cineva sa se alature expeditiei, nu ar fi rau... ;)
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Daca vrei odihna poti sa te duci la Nessebar, Albena..daca vrei si un pic de distractie du-te la Nisipurile de Aur..
Ca ruta..nu te duce cu bacul :lol: :lol: si eu parca nici prin Gr nu m-as mai duce, avand in vedere ca pana la Cernavoda mergi glont pe autostrada..
Faci mai mult, dar macar ai drumuri ok, insa e naspa daca prinzi aglomeratie intre Constanta si Mangalia.

Vezi si la topicul vechi cu bulgaria poate mai spicuiesti cate ceva...
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Re: Bulgaria - Seaside

Mesaj de silvius »

Daca vrei distractie :
- Nisipurile de aur
- Bucuresti-GIurgiu-Russe-Varna-Sf. Constantin - Nisipurile de Aur
- Distanta 283km (drum pe E70 si apoi pe A2 in BG
- Rovigneta de 5 euro la bulgari, detector radar ILEGAL, total 4 radare pe drumul aratat de mine, unul imediat dupa ruse, la iesire, altul e pintr-un satuc, unul pe autostrada cum trecei de OMV si apoi unul intre Sf. COnstantin si Nisipurile de Aur.
- Viteza este afisata pe drum, oricum in localitate mergi cu maxim 60, 70 deja la risc, pe drumurile dintre localitati bagi piciorul, insa nu depasi 120 mai ales ca sunt zone in care se poate lucra, vreo 3-4, insa nu e aglomeratie. Pe autostrada legal e 130, insa nu baga peste 160 in partea a doua a autostrazii unde iti recomand 140
- drumul ruse-varna iti ia cam 2 ore juma
- politia are radar pistol pe laser, de unde raza mica de actiune. Daca mergi intr-o viteza cat de cat ok ai timp sa bagi piciorul in frana (la mine deja iesise politistul cu bastonul de stop, insa pe radar i-a aparut surprinzator 40 la ora :lol: :lol: :lol: )
- La vama e ok, deobicei bulgarii o fac indiferent ca e la noi sau la ei. Taxa de pod e 230 mii la noi si la intoarcere dai si tu 5 euro dar fara chitanta la bg
- Nu stiu ce hotel vrei, daca vrei ceva langa plaja fara sa chelesti de bani iti recomand hotel Bonita, la doar 3 minute de Admiral (prietenii stiu de ce :) )Acolo iti pot da cu demipensiune (amandoua mesele in bufet suedez, dimineata ai cafea si suc gratuit (de la dozator))
uite linkul http://www.litoralbulgaria.info/vara.ni ... onita.html
- bineinteles ca iti pot si hoteluri de 4 sau 5 stele, insa eu am stat acolo si e ok
- nasol cu plaja 7 leva un sezlong si 5 leva umbrela. Insa daca stai chiar langa mare poti sa te pui pe nisip gratis, dar trebe sa iti rezervi loc ca e plin :)
- 1 eur = 1,90 BGL (asta la vanzare)
- ai plin de terase, de vizitat Admiral la parterul hotelului e o teresa...... apoi daca vrei poti sa iti lasi banii la cazinoul din Nisipuri
- Preturi: tigari (marlboro, kent, etc) 3,20 BGL, Coca Cola la 2 l in jur de 3 BGL, Burn la sticla de 0,33l 3,5BGL ... daca mai vreti preturi intrebati. Preturile sunt cele de la chioscuri.
Te poti da cu parapanta, cu jetul, banana. Jetul este in jur de 40-50 BGL pentru 15 minute (yamaha)

Astept intrebari de la voi. Pai eu tocmai am venit de acolo... o sa mai plec cateva zile, insa alerg dintr-o statiune in alta de la un hotel la altul toata ziua :(
Daca vrei odihna iti recomand Sf. Sf. COnstantin si Elena la hotel LTI - Estreya Palace de 4 *, am stat si acolo, e un parc super al hotelului, hotelul are doua piscine, poti intra si acolo gratis, mai are si o plaja mica, insa e plaja. Pentru tarife spune cand vrei ca inca nu sunt pe net.
Estreya Palace este gard in gard cu ce a mai ramas din manastirea Sf. Constantine, e la vreo 5 minute de plaja. Preturile sunt mai mici decat la Nisipuri, totusi esti la aceeasi distanta de varna.
Distanta intre Varna si Sf. COnstantin este de aprox 9km, intre Varna si Nisipuri de aprox 17km

PS. Nu recomand Albena colegilor mei de forum
PS2. Pe autostrada la ei am bagat 160-170 fara probleme, insa nu m-am putut desfasura pentru ca eram cu copilul ... so am bagat, dupa care am mers in 135-140-145
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
MircimiLyaN
SexY si RaU

Mesaj de MircimiLyaN »

Fratilor e scumpa Bulgaria acum in Sezon...mai bine dak tot vreti ceva frumos eu zic sa incercati GRECIA,TURCIA...
P.S. Mie unul Bulgaria nu prea ma incat atat de tare cum tot se zvonea...innafrara de cazare,macare si........ nu prea ai ce face in Bulgaria.
C4 Coupe 1.6 HDI 137 Caluti - Jaune Scott - B -82- NKO
silvius

Mesaj de silvius »

depinde unde mergi :wink:
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Depinde cu cine...
silvius

Mesaj de silvius »

:lol:
MircimiLyaN
SexY si RaU

Mesaj de MircimiLyaN »

Adrian scrie:Depinde cu cine...
:)):)):)) IAR INCEPI:)):)):))
C4 Coupe 1.6 HDI 137 Caluti - Jaune Scott - B -82- NKO
silvius

Mesaj de silvius »

pai daca mergi la admiral......... :lol: :lol: :lol: :lol:
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Iti multumesc mult silviu... ce sa spun... esti o resursa nelimitata de info utila... poate mergem impreuna...

Pentru ceilalti: Eu vreau sa merg un week-end nu douazeci de zile si vreau neaparat sa merg cu masina,
deci - nu am timp de GR/TR, in plus, nu am fost niciodata in BG si cred ca se merita sa mergi macar 1 data sa vezi cum e...

Va multumesc din nou... daca mai e ceva, astept!?!

PS: Silvius... data viitoare cand ne vedem... dau o bere NA, of course... te voi contacta pentru preturi... ;)
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
silvius

Mesaj de silvius »

cu placere. oricine are intrebari le poate pune aici :wink:
Scrie răspuns

Înapoi la “Calatorii (Auto), vacante, etc”