DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!

Citroen C4 sau altceva?
Scrie răspuns

Daca ati fi avut banii necesari in plus, v-ati fi luat diesel in loc de benzina?

DA
88
65%
NU
47
35%

Voturi totale: 135

cpv_13
Numar Inmatriculare: VL 21 CPG

Re: DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!

Mesaj de cpv_13 »

hai ca poate ne-am infierbantat cam tare toti... :)
sa revenim: chiar daca nu as fi beneficiat de reducere tot diesel as fi luat. pentru cat merg eu pe an e mult mai rentabil dieselul (si faptul ca merg mai mult prin oras) - merg lunar cam 1500 de km prin Bucuresti.

am facut acum un calcul mic si pana acum (dupa 60000 km) am facut o economie de peste 2000 de euro (calcul aproximativ).
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

In cat timp ai facut cei 60.000 km???
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Pai la 1500 pe luna probabil i-a facut in putin peste 3 ani. Daca nu prindea discountul (majoritatea nu-l prind) si vindea masina dupa 2 ani... FAIL.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
cpv_13

Mesaj de cpv_13 »

in 2 ani si 4 luni.
in mod curent merg 1500 de km prin Bucuresti, dar nu am mai pus la socoteala iesirile din oras si concediile
1.6 HDI 92 CP
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Deci...in mare...ai nevoie de 3 ani ca sa iti amortizezi investitia initiala...

P.S.: Eu spre ex nu fac mai mult de 15.000-17.000km pe an cu masina...
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
Victor.VR
Teh STIG
Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)

Mesaj de Victor.VR »

M-am incumetat si am citit si eu pe aici de bazaitoare :ok

Eu unul am ales benzina ca imi place sa fie mai silentios si sa nu merg cu tractorasul, si imi place sa schimb vitezele, si putina sportivitate de 120 de cai :oops:

De cand am cumparat masina, in 6 luni am facut (acusi) aproape 14.000 de km, prin oras, prin afara, si o singura data am mers vreo 100 de km la consum. Chit ca mie imi arunca bugetul personal (de student la 2 facultati apropo :mrgreen: ) in aer, nu regret nicio clipa ca am ales benzina. :roll:
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
Costi596
Numar Inmatriculare: B 42 CJJ

Mesaj de Costi596 »

a facut cineva o liniuta intre un c4 1,6 hdi 92hp si un c4 1,4i 90hp fie el berlina sau coupe ,ca sunt chiar curios care ar castiga ( imi cer scuze daca daca s-a mai pus intrebarea aceasta si repetati raspunsul )
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

N-are nicio sansa benzinarul de 1.4 in fata dieselului de 92 de cai.1.4 benzina pe c4 e un motor prea mic pt greutatea masinii,eu am 1.6 benzina si mi se pare submotorizat,de fapt nu mi se pare,chiar e.La un drag de 402m,ma rog 402 ca asta-i distanta oficiala de drag d-aia o evoc si eu,92 cai hdi va castiga prin cuplu specific diesel plus ca e turbo ceea ce il va ajuta mult.1.4 va trage greu de masina pana va urca in ture sa faca treaba unde stie el,moment in care hdi-ul va fi in fata daca nu deja la o diatanta considerabila.Fizic o astfel de liniuta 1.4i vs 1.6hdi 92cp nu am vazut,dar dupa rationamentul meu dieselul ar castiga in orice situatie pe langa 1.4.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

Nu este adevarat, daca pleaca turat la 3-4000 rpm, la un sprint suficient de lung, benzinarul 1.4i va fi primul.
La reprize intr-adevar, 1.6 hdi-ul 92 cp, preda lectii. De asemenea intre 1.4i si 1.6 hdi 92 cp, as alege hdi-ul cu ochii inchisi, este o bijuterie de motor, consum mic, reprize impresionante, harnicut si voinicut.
1.4i este mort din start.

Din pacate nu am gasit fisele pentru cele doua motoare dar am gasit pentru 1.6VTi 120 si 1.6HDI 112 - o varianta imbunatatita, pe C4 II.
La un sprint 0 - 100 km/h, vti-ul iese cu peste o jumatate de secunda in fata iar la un sprint 0-160 km/h, spulbera dieselul, avand 6 secunde, da, Sase secunde in fata.
Supriza vine la reprize, unde dieselul ar fi trebuit sa umileasca benzinarul aspirat (cum este la 1.6 hdi 92 cp vs 1.4i) dar acesta se mentine oarecum pe pozitii, la 1-2 secunde in spate.

De asemenea este o diferenta intre 1.4i 90 cp si 1.4 vti 95 cp, care, intocmai ca fratele mai mare 1.6 vti, se comporta prietenos la turatii joase.
La un sprint 1.4 vti 95 vs 1.6 hdi 92 cp, diferenta este in favoarea vti-ului. Supriza va veni la reprize, unde spre deosebire de 1.4i, 1.4 vti nu coboara garda si va ramane oarecum mai voinicel p-acolo prin spate.
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
cpv_13

Mesaj de cpv_13 »

Conform fiselor benzinarul este cu o secunda mai rapid pana la 100 km/h.
1.6 HDI 92 CP
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Juliu scrie: Supriza vine la reprize, unde dieselul ar fi trebuit sa umileasca benzinarul aspirat (cum este la 1.6 hdi 92 cp vs 1.4i) dar acesta se mentine oarecum pe pozitii, la 1-2 secunde in spate.
Nu poti face versus pe reprize intre 2 masini de aceeasi putere, greutate si viteza maxima, insa una turbo si cealalta aspirata pentru ca etajarea cutiei e diferita si de obicei versusul pe preprize incele de jos din ture unde cea turbo (fie ea turbo benzina sau turbo diesel) va avea mai mult cuplu.
Si mai e vorba de plaja de eficienta, daca e sa calculezi fix acceleratia intre 2 repere de viteza aspiratul s-ar putea sa vrea sa fie cu cel putin o treapta mai jos. Altfel se compara reprize doar de dragul de a se compara si de a scoate dieselul in fata. E ca si cum te-ai bucura ca un fiat punto 1.4TJet "face" pe repriza 80-120 in treapta 5 un lancer evo 7 (care are 1800rpm sau ceva la 80 in treapta aia).

De exemplu eu vreau sa fac un versus intre 1.6hdi si 1.6i sau 1.6vti in treapta 4 de la 130 la 160, iar ca rezultat vreau sa vad dupa cite masuratori crapa vibrochenul la diesel sau i se topesc palele de la turbina chargerului (pentru ca cine va cistiga e clar). Tot incorect ar fi pentru ca nu poti pune o putoare ordinara sa se tureze cine stie ce.

Daca vrei sa faci versus atunci 1.6hdi versus 1.6thp (a, 1.6thp-ul are 150cp? Pai normal, daca putoarea de diesel e de 2 lei!) sau 1.6hdi versus 2.0i pentru ca in boost eficienta volumetrica a celor 2 e mai aproape.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

Da Mituc, corect, profilul motorului, supraalimentat sau alimentat, este criteriul nr. 1.

Insa, fiind un versus, se asteapta discutii in contradictoriu, cine iese primul, cine este mai cu mot etc.
Prin urmare, am apelat la site-ul tau preferat (si al meu) pentru "real-life situations", negru pe alb, nu povesti cu Zâna Zorilor din brosuri dichisite si colorate. :)
Iar pe autostrada nu te intreaba nimeni ce profil ai, flashurile au aceeasi intensitate. :)

Altfel, ai deplina dreptate .
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
Costi596
Numar Inmatriculare: B 42 CJJ

Mesaj de Costi596 »

referitor la ce am intrebat eu , trag concluzia ca c4 1,4hdi 92hp mucifica 1,4i 90cp
corect?
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

1.6 HDI 92 CP, ca pe C4 nu este motor 1.4 HDI.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
cpv_13

Mesaj de cpv_13 »

hdi-ul de 92 CP a fost facut in primul rand pentru consum. Vreti dieseluri sa "rupa", atunci uitati-va la BMW - da' si consumu' e pe masura.
1.6 HDI 92 CP
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Vs ...”