DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!
- Mihay
- Supermoderator
Re: DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!
http://www.leboncoin.fr/equipement_auto ... htm?ca=5_s" onclick="window.open(this.href);return false; ia neamule THP 
- cpv_13
- Numar Inmatriculare: VL 21 CPG
eu cand am luat-o am beneficiat de 3.000 de euro reducere (plus alte chestii in plus). atunci era mai ieftina decat una pe benzina. unde e costul initial mai mare?
cand am luat masina (cand am ales-o) au fost in joc urmatoarele criterii (in ordine)
- siguranta
- bugetul
- costul / km
De-asta am ales diesel, pentru costuri, nu sa particip la curse, nu sa am pretentii de ecologist. Daca as fi vrut o masina "verde" mi-as fi luat una electrica.
Ma simt asa de bine cand plec la drum si nu trebuie sa stau cu ochii pe nivelul de carburant, cand urc un deal sa nu fiu nevoit sa schimb intr-o treapta de viteza inferioara, sa nu gafaie daca sunt 4 oameni cu bagaje in masina, daca intru in depasire nu am emotii (a... si pot depasi si in rampe mai mari fara sa rup masina in doua).
Dar cum am mai zis: tine de preferinte si de buzunar. Eu prefer sa dau banii pe alte chestii decat sa-i ard.
cand am luat masina (cand am ales-o) au fost in joc urmatoarele criterii (in ordine)
- siguranta
- bugetul
- costul / km
De-asta am ales diesel, pentru costuri, nu sa particip la curse, nu sa am pretentii de ecologist. Daca as fi vrut o masina "verde" mi-as fi luat una electrica.
Ma simt asa de bine cand plec la drum si nu trebuie sa stau cu ochii pe nivelul de carburant, cand urc un deal sa nu fiu nevoit sa schimb intr-o treapta de viteza inferioara, sa nu gafaie daca sunt 4 oameni cu bagaje in masina, daca intru in depasire nu am emotii (a... si pot depasi si in rampe mai mari fara sa rup masina in doua).
Dar cum am mai zis: tine de preferinte si de buzunar. Eu prefer sa dau banii pe alte chestii decat sa-i ard.
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
1.6 HDI 92 CP
- emicald
- Marca si model masina: Citroen C4 thp
Se pare ca ai niste probleme, simti nevoia sa te certi cu cineva? Eu nu.dimabogdan scrie:Inseamna ca habar nu ai ce zgomot face bazaitoarea la 4000 si ce zgomot face dieselul.Ca sa nu mai spunem ca unora poate ne place asta.Faptul ca tu ti-ai luat turbo, iar ailalti muritori nu , e poate ptr. faptul ca atunci cand noi aveam masina asta nu era thp-ul.Scuza-ne te rog ca te sacaim cu bazaitoarele noastre, o prea puternice.Sa-ti ridicam o statuie, ceva.@Mituc a avut tot aspirata inainte, tot C4 si avea aceleasi pareri si nu a vent niciodata cu chestii de genul "bazaitoarele" celorlalti.
Si numai asa, ca sa tin polemica, se merge pe variante aspirate ptr. ca in timp sunt mai fiabile decat turbo.
Eu nu am vorbit la nivel personal, nu inteleg de ce te legi de persoana mea ("statuie" si altele). Pot sa am o parere despre alte masini? Please?...
FYI, chiar am habar ce zgomot face un motor aspirat de 1.6 litri la 4000 de ture (aprox.140km/h pe bord), am folosit asa ceva. De asemenea, stiu si ce zgomot face un diesel (turbo-diesel, mai exact) la aceeasi viteza. E mai silentios dieselul.
Daca ai fi interesat de domeniu, ai sti si ca masinile diesel de curse (ma refer la Audi si Peugeot de la Le Mans) sint MULT mai silentioase decit cele pe benzina, din acelasi motiv: la viteze egale, au turatii mult mai mici decit cele pe benzina.
Acum: ii dau dreptate lui mituc doar dintr-un punct de vedere, cel cu emisiile. Intr-adevar, chestia aia cu CO2 cu care se face tam-tam in Euro e un mare bullshit. Americani sint mai destepti din punctul asta de vedere, au alte norme pentru poluare etc., si de-aia nu penetreaza super-dieselele europene pe piata lor. Fiindca scot fum si alte mizerii solide pe sistemul "excretor". Dar asta nu le impiedica sa fie mai EFICIENTE, si mult mai economice (ma refer strict la consumul de combustibil).
Eu nu detin personal o masina diesel (doar folosesc una in fiecare zi, de la serviciu) si nu stiu foarte bine ce inseamna costuri de exploatare pe termen lung, de aceea imi e greu sa apreciez cam care ar fi diferenta reflectata in alte aspecte decit consumul de combustibil. Dar sint destui colegi de pe forum care pot sa ne spuna ce cheltuieli au cu dieselul, si cei cu benzina pot (putem) sa facem o comparatie.
La ora actuala, poti gasi pe piata modele cu motoare diesel la preturi apropiate de varianta pe benzina. Un coleg de forum are chiar o dilema in sensul acesta.
C4
-
dimabogdan
Deci: mers cu Megane , Clio , Volvo S40 si Passat diesel, impreuna cu posesorii. Ulterior mers ssi cu bazaitoarea mea ( ce sa-i faci nu avem toti THP).Proprietarii masinilor sus amintite au declarat ca la 180 nivelul de zgomot li se pare mai mic in a mea fata de a lor.
Usurel cu treaba aia cu problemele, ca nu stiu cine crede ca le stie pe toate...
Usurel cu treaba aia cu problemele, ca nu stiu cine crede ca le stie pe toate...
Ultima oară modificat Joi Aug 12, 2010 2:50 pm de către dimabogdan, modificat 1 dată în total.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
in privinta zgomutului, ceea ce ai insirat tu acolo ... diesel-urile au zgomot de tractor
in fond, e vb si de antifonarea masinii
la mine nu se prea aude inauntru motorul in mers
in fond, e vb si de antifonarea masinii
la mine nu se prea aude inauntru motorul in mers
Ultima oară modificat Joi Aug 12, 2010 2:47 pm de către commandorsteel, modificat 1 dată în total.
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Si eu sunt tot proprietarul unei "biziitoare" aspirata si peste asta mai am si evacuarea schimbata cap-coada (serpi, cat-back) si iti garantez ca la 3500rpm in a 6-a unde am vreo 135-140 imi si consuma destul de decent si este si mai silentioasa decat un diesel...emicald scrie: O "biziitoare" aspirata trebuie tinuta in ture si mestecat la cutie (o cutie care de altfel nu prea se preteaza la asa ceva), consuma la fel ca a mea si la 4000 de ture pe autostrada e mai zgomotoasa ca un diesel la aceeasi viteza...
Consumul se justifica la un diesel doar daca faci in jur de 25.000-30.000km/an... Iar investitia initiala ti-o amortizezi in aprox 2-3 ani...
Prefer sa raman eu cu alea 8500rpm ale mele si cu consumul meu de 12% in oras si cu necesitatea retrogradarilor la fiecare depasire...si ma multumesc cu faptul ca pe serpentine sau pe un drum virajat inca imi pune un f mare zambet pe fata....
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
sincer....va stresati prea mult...
- emicald
- Marca si model masina: Citroen C4 thp
@dimabogdan: te rog inca o data sa nu ma mai ataci la modul personal.
@comandorsteel: dieselul suna intr-adevar ca un tractor, la mersul incet si la ralenti. La viteza mare nu mai e acelasi lucru. Desigur ca antifonarea are rolul ei. Picasso-ul tau suna ca un tractor la viteza? m-as cam mira.
@Shadow: hai sa nu comparam mere cu pere. Civic-ul e cu totul altceva, iar faptul ca suna sportiv si alte chestii e minunat. Probabil ca si cutia merge frumos, ca sa ai o reala placere sa o "avionezi". Nu am condus Type-R, din pacate, dar sper sa am vreodata ocazia. E pacat sa aud ca se va scoate din productie din cauza unor rahaturi de norme de poluare idioate.
PS: imi cer scuze pentru termenul "biziitoare", m-am referit doar la faptul ca trebuie turata mai mult ca sa obtii putere mare. Nu a fost ceva personal, nu ma dau mare ca eu am altfel de motor, nu am sustinut ca "le stiu pe toate".
Insa fiecare are opinia lui, iar aici e topicul diesel vs. benzina. Eu NU sint adeptul dieselului, dar incerc sa judec rational si obiectiv.
Faptul ca unora le place sa auda motorul turat si sa schimbe des vitezele e subiectiv. Ceea ce eu si alti useri am spus despre consumul mai mic si usurinta in exploatare a dieselului fata de benzina aspirat sint realitati obiective.
@comandorsteel: dieselul suna intr-adevar ca un tractor, la mersul incet si la ralenti. La viteza mare nu mai e acelasi lucru. Desigur ca antifonarea are rolul ei. Picasso-ul tau suna ca un tractor la viteza? m-as cam mira.
@Shadow: hai sa nu comparam mere cu pere. Civic-ul e cu totul altceva, iar faptul ca suna sportiv si alte chestii e minunat. Probabil ca si cutia merge frumos, ca sa ai o reala placere sa o "avionezi". Nu am condus Type-R, din pacate, dar sper sa am vreodata ocazia. E pacat sa aud ca se va scoate din productie din cauza unor rahaturi de norme de poluare idioate.
PS: imi cer scuze pentru termenul "biziitoare", m-am referit doar la faptul ca trebuie turata mai mult ca sa obtii putere mare. Nu a fost ceva personal, nu ma dau mare ca eu am altfel de motor, nu am sustinut ca "le stiu pe toate".
Insa fiecare are opinia lui, iar aici e topicul diesel vs. benzina. Eu NU sint adeptul dieselului, dar incerc sa judec rational si obiectiv.
Faptul ca unora le place sa auda motorul turat si sa schimbe des vitezele e subiectiv. Ceea ce eu si alti useri am spus despre consumul mai mic si usurinta in exploatare a dieselului fata de benzina aspirat sint realitati obiective.
C4
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Daca iese cu bataie eu tin cu emicald 
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
de ce mah? ca tu ti-ai vandut ambele dieselare si ti-ai luat benzinare
si nu numai benzinare ci si un TURBO benzinar
si nu numai benzinare ci si un TURBO benzinar
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Doar ce-am spus ca nu putem discuta despre diversele promotii, si uite c-a venit unul cu promotie sa se plingacpv_13 scrie:eu cand am luat-o am beneficiat de 3.000 de euro reducere (plus alte chestii in plus). atunci era mai ieftina decat una pe benzina. unde e costul initial mai mare?
Civicul e intr-adevar altceva, insa c4 normal fata de civic normal nu e asa de departe ca si comportament rutier (ci la altele).emicald scrie: @Shadow: hai sa nu comparam mere cu pere. Civic-ul e cu totul altceva, iar faptul ca suna sportiv si alte chestii e minunat. Probabil ca si cutia merge frumos, ca sa ai o reala placere sa o "avionezi". Nu am condus Type-R, din pacate, dar sper sa am vreodata ocazia. E pacat sa aud ca se va scoate din productie din cauza unor rahaturi de norme de poluare idioate.
Si typeR si alte minuni dintr-astea de turatie probabil vor iesi din productie pentru un timp, insa atita timp cit lumea le va cere (si le va cere) R&D-ul pentru ele nu va inceta si nici productia nu va fi oprita definitivm, doar intrerupta temporar.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- cpv_13
- Numar Inmatriculare: VL 21 CPG
ti s-a parut ca ma plang?mituc scrie:cpv_13 scrie: Doar ce-am spus ca nu putem discuta despre diversele promotii, si uite c-a venit unul cu promotie sa se plinga
.
eu am stiut sa-mi obtin o reducere si sa anulez diferenta de cost initial pe care o invocati voi.
nu inteleg de ce esti atat de caustic si nu-i lasi pe ceilalti sa aiba o parere.
daca nu esti vreo autoritate in domeniul motoarelor te rog sa-i lasi si pe ceilalti sa-si dea cu parerea.
in loc sa discutam despre subiect va apucati sa atacati. veniti cu argumente mature nu cu jigniri, injosiri.
multumesc.
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
1.6 HDI 92 CP
- Mihay
- Supermoderator
ati stat azi prea mult in soare ?
Chill out!
Din pacate sau din fericire ii cunosc personal pe multi dintre voi, ex emicald sau mituc . Cred ca v-ati infierbantat doar din "senzatiile " textului scris, daca ati discuta asta live n-ar fi o problema .
Din pacate sau din fericire ii cunosc personal pe multi dintre voi, ex emicald sau mituc . Cred ca v-ati infierbantat doar din "senzatiile " textului scris, daca ati discuta asta live n-ar fi o problema .
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Honda se duce catre o gama total diferita fata de ce a vandut pana acum...nu prea are nici o treaba din pacate cu metalitatea Soichiro Honda...emicald scrie: @Shadow: hai sa nu comparam mere cu pere. Civic-ul e cu totul altceva, iar faptul ca suna sportiv si alte chestii e minunat. Probabil ca si cutia merge frumos, ca sa ai o reala placere sa o "avionezi". Nu am condus Type-R, din pacate, dar sper sa am vreodata ocazia. E pacat sa aud ca se va scoate din productie din cauza unor rahaturi de norme de poluare idioate.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Mai omule dar nu te-am jicnit in nici un fel (mai mult, mai si zimbea, iar eu cind jicnesc nu zimbesccpv_13 scrie: daca nu esti vreo autoritate in domeniul motoarelor te rog sa-i lasi si pe ceilalti sa-si dea cu parerea.
in loc sa discutam despre subiect va apucati sa atacati. veniti cu argumente mature nu cu jigniri, injosiri.
multumesc.
Mai mult, intrebarea din pool-ul acestui topic e daca ne-am fi luat diesel in loc de benzina daca am fi avut banii de diesel (deci diferenta dintre diesel si benzina la acelasi nivel de dotare). Deci vorbim despre o oarecare diferenta de pret. Ca la C4 e de 1000-1500EUR, ca la clasele superioare diferenta asta ajunge si mai mult asta e din nou irelevant atita timp cit pastram discutia in aceeasi clasa.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)