DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!

Citroen C4 sau altceva?
Scrie răspuns

Daca ati fi avut banii necesari in plus, v-ati fi luat diesel in loc de benzina?

DA
88
65%
NU
47
35%

Voturi totale: 135

crisan.4

Re: DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!

Mesaj de crisan.4 »

:ok iar incepeti?
daca e asa, bag un bmw de 3000 de euro V6 si ma rup in figuri cu 200cp... il inmatriculez in bulgaria sa scutesc banii de revizii! nu?
Dar eu ziceam de un C4 de 2 litri...ca sa revin la subiect , ca ma scoate bogdan! (nu mai am dreptul la nicio greseala) :cry:
- 95km/h cu a 2-a, 140 cu a 3-a, la benzina... sa vezi ce senzatii ai atunci...
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

cpv_13 scrie:................
GPL-ul nu are cum sa fie la fel de eficient ca si benzina la fel cum benzina nu are cum sa fie la fel de eficienta ca si motorina (are jumatate din eficienta motorinei - se numeste randament -). astea sunt fixe. ca benzina suna mai bine, ai viteza mai mare, asta tine doar de preferinte. daca vorbim de eficienta vorbim de motorina.
nu compara turbo pe benzina de la opel cu turbo de la psa - din cate stiu cel de la psa (care e facut in colaborare cu bmw) este mai eficient.
................
nu sunt de acord ce ceea ce spui si as vrea sa detaliezi putin de ce motorina este mai eficienta ca benzina.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
emicald
Marca si model masina: Citroen C4 thp

Mesaj de emicald »

Este un fapt cunoscut (inca de la termodinamica invatata la liceu) ca motorul cu aprindere prin compresie are un randament termic superior celui cu aprindere prin scinteie. 35-40 la suta, fata de 20-25 la suta, daca imi amintesc bine.
C4
cpv_13
Numar Inmatriculare: VL 21 CPG

Mesaj de cpv_13 »

emicald scrie:Este un fapt cunoscut (inca de la termodinamica invatata la liceu) ca motorul cu aprindere prin compresie are un randament termic superior celui cu aprindere prin scinteie. 35-40 la suta, fata de 20-25 la suta, daca imi amintesc bine.
era aproape de 47%.
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
emicald

Mesaj de emicald »

Eh... eu am terminat liceul cam de multisor... :)
Si cu virsta ma lasa si memoria.

Eniuei, este clar ca lumina zilei ca dieselul este mai eficient, se vede la consum. Iar despre cuplu, desi "benzinarii" nu vor sa accepte, dieselul (sau un turbo modern pe benzina, stiu despre ce vorbesc) e mult mai comod in utilizarea normala. Eu daca stau in coloana cu 70 la ora intr-a 4-a, nu ma obosesc sa schimb a 3-a ca sa depasesc, desi am 2500 de ture sau cam asa ceva. Calc acceleratia si gata (THP).

Pentru mine, marile dezavantaje ale dieselului sint zgomotul (dar asta la viteze mici, ca pe autostrada nu se mai simte) si faptul ca lasa zoaie la buson, daca nu esti atent cind alimentezi. Consumul, in schimb... este un maaare avantaj! Diferenta medie poate fi cam de 3 litri, la acelasi regim de utilizare. Mie mi se pare foarte mult.
Ultima oară modificat Joi Aug 12, 2010 9:57 am de către emicald, modificat 1 dată în total.
C4
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Pai pana la urma dieselul e mai comod in utilizarea zilnica sau turbodieselul?
Subliniez turbo pentru ca turbobenzina e si mai placut de utilizat.
Deci treaba e de supraalimentare, nu de tipul carburantului.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Ptr. ca tot spuneti de eficienta si consum mic la diesel, urmariti de la The Fifth Gear, emisiunea in care fac comparatie intre un Mini cooper Diesel si unul pe benzina, care teoretic aveau mari diferente de consum pe hartie.Concluzia finala a fost ca daca este condus "asa cum trebuie" ( adica turat peste 2000 rpm permanent- pana la 3500-4000 in fortare maxima) consumul dieselului a ajuns la sub 1 litru/100km diferenta de la aproape 3 pe hartie, fata de benzina.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
B25BUY
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

Dieselul are cam 55% randament, iar Otto cam 25-30% din cate imi aduc aminte.
*
Dar de problema diferentei de densitate a motorinei fata de benzina ce ziceti ?
Motorina are cam 860 g/L iar benzina in jur de 720 g/L, iar noi calculam consumul in L / 100Km.
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

B25BUY scrie: Dar de problema diferentei de densitate a motorinei fata de benzina ce ziceti ?
Motorina are cam 860 g/L iar benzina in jur de 720 g/L, iar noi calculam consumul in L / 100Km.
Si cum e densitatea relevanta aici?

In plus, cu ce ma poate incalzi pe mine ca un diesel e mai eficient (cica) decit un otto daca produce putoare si particule pe care un benzinar nu le va produce probabil niciodata?
Bullshiturile astea cu emisiile de codoi si alte trasnai sint iarasi irelevante, codoiul e mincat de plante, pe cind porcariile produse de dieseluri nu prea.

Si a propos de relevanta, un producator tre' sa aiba in management retarzi si oligofreni ca sa puna motoare diesel pe masini mici. Si totusi sint, smart 0.8td, samd, pina la imputitanii cu dieseluri de 1.4.
In plus, la plimbat mult prin oras dieselurile sint trase in jos la consum si costuri generale de exploatare si intretinere de filtrul de particule.
Pentru ca, in oligofrenia lor cretina de a pune ca orice producator pentru consumatori cu idei preconcepute motoare de camion pe masina mica a aparut nevoia de a reduce cantitatea de rahat nedigerabil pe care utilizatorul de diesel o improasca spre vegetatie si animalele din jur. Astfel, la rablele dotate cu FAP (care, sa zicem ca fiind euro4 se mai apropie cit de cit de normele de poluare ale unui benzinar euro2 sau ceva) intervine acea regenerare periodica a FAP-ului care in oras o poti avea si de 2-3 ori/plin - FAIL.
Astfel ajungi sa ai la o limuzina cu motor diesel de 130-150cp consum de 9-10l/100 in conditiile in care cu acelasi model de masina dotat cu un benzinar de 2 litri si 140-150cp sa ai 11-12 - FAIL din nou. Deci omul nostru cu ideea preconceputa ca dieselul e afacere curata, arunca cu vreo 3kEUR mai mult pe boritania aia de motor pentru ca la sfirsit sa-si dea seama ca el nu va ajunge cu acel cost cuplimentar pe 0 dupa 40-50k km ci dupa 100-120. Ma rog, intre timp el va mai vrea sa profite si de valentele sportive ale masinii si va pocni un vibrochen - pac inca aproape 900EUR, va schimba uleiul mai devreme si mai des pentru ca intrerupind des ciclurile de regenerare ale FAP va dilua uleiul cu motorina, va da periodic bani pentru curatarea EGR sa nu se duca si aia draq', incintat de cuplul la turatii mici va baga animalic piciorul in ea si se va duce turbina in treaba ei, si multe altele.
Sau, va merge ca un tataie crizat, in permanenta cu ochiul pe consumul instantaneu, intrebindu-se de ce ii ia acum masina 5.5l/100 pentru ca ieri pe aici ii lua 5.4 in aceleasi conditii.

Deci de ce diesel? Ca sa ma laud pe forumuri ca am scos cu 0.1l mai putin decit data trecuta pe acelasi traseu? WTF?! Nu! Lasa, eu o sa bag cu 10-20l mai mult la mia de kilometri, o sa merg normal, n-o sa-mi infund masina cu funingine, o sa pot merge si mai "sportiv" daca o sa am chef fara sa-mi fac griji ca rup ceva, salvez si planeta si n-o sa-mi fac creierii praf cu trancanitul de diesel, etc.

O sa-mi iau diesel cind o sa car marfa cu masina. Intre timp vreau sa traiesc si la volan.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
emicald

Mesaj de emicald »

Asa cum am zis, "benzinarii" au reactionat. :) mituc, "vaca" ta nu e cumva turbo?...

Eu am luat in mod special motorul turbo, pentru agrementul in conducere. O "biziitoare" aspirata trebuie tinuta in ture si mestecat la cutie (o cutie care de altfel nu prea se preteaza la asa ceva), consuma la fel ca a mea si la 4000 de ture pe autostrada e mai zgomotoasa ca un diesel la aceeasi viteza...
C4
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Inseamna ca habar nu ai ce zgomot face bazaitoarea la 4000 si ce zgomot face dieselul.Ca sa nu mai spunem ca unora poate ne place asta.Faptul ca tu ti-ai luat turbo, iar ailalti muritori nu , e poate ptr. faptul ca atunci cand noi aveam masina asta nu era thp-ul.Scuza-ne te rog ca te sacaim cu bazaitoarele noastre, o prea puternice.Sa-ti ridicam o statuie, ceva.@Mituc a avut tot aspirata inainte, tot C4 si avea aceleasi pareri si nu a vent niciodata cu chestii de genul "bazaitoarele" celorlalti.
Si numai asa, ca sa tin polemica, se merge pe variante aspirate ptr. ca in timp sunt mai fiabile decat turbo.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
cpv_13
Numar Inmatriculare: VL 21 CPG

Mesaj de cpv_13 »

- poluarea: de la euro 4 in sus motoarele sunt mai prietenoase cu mediul (noxe mai mici)
- consumabile/revizii: eu pot sa fac revizia la 30.000 de km
(o fac la 20.000 din cauza conditiilor de exploatare si a carburantilor de proasta calitate) . filtrul de motorina trebuie sa-l schimb la 60.000 km. la benzina faci revizia la 15.000 km --> revizii mai rare, costuri mai mici
- consum: am aproape 60.000 de km cu masina in doi ani. in Bucuresti (si vorbesc de consumuri facute la pompa, nu de ce arata CB) cel mai mult mi-a luat 7.5 - iarna asta, la -23 de grade. In mod normal imi ia 6. in afara orasului imi ia cam 4-4.5%.
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Mai prietenoase cu mediul fata de cine? Fata de un benzinar euro1-2? Ok.
Nu stiu acum care-i miscarea dar parca si benzinarele tot la 20k tre' sa faca reviziile in conditii "grele" de exploatare. Apoi, ai intrerupt de 4-5 ori ciclul de regenerare al FAP intre revizii si daca continui sa le faci la distanta foarte mare dupa ce s-a intimplat asta uleiul ala diluat cu motorina numai ulei nu se va mai chema :)

Consumul: probabil in acelasi regim de mers in care scoti tu 4-4.5 un benzinar scoate 6.2-6.3 (sau poate si mai putin daca e sa comparam HDI-ul de 90cp cu un benzinar de 1.4, nu de 1.6).
Iarna e mai complicat, unde scoti tu 7.5 un benzinar probabil scoate cel putin 9.5, de obicei 10-11.
Ok, si? In afara de argumentul "consum" care e mai mult sau mai putin relevant privind prin prisma diferentei de pret a unui model nou (si aici ma refer la mai multe masini din aceeasi clasa, nu neaparat la promotiile pe care le fac unii sau altii pentru un model anume) ce mai ramine? Nimic?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

il las pe mituc cu voi...... :ok :mrgreen:
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

TURBO BENZINA frate. pe viata :D
momentan nu imi permit decat gpl :ok
si ma uit si io cum zice mituc.
ieri am scos 2,9. azi de ce am scos 3? :ok sau altfel spus
ieri am alimentat de 29,5 lei azi de ce am bagat 30,70 lei. asa tre sa mai caut un leu pe undeva si nu il am, si nici nu vreau sa mai schimb o hartie de 10 lei doar pt atat :ok
in fina, lasand gluma la o parte. astept masinile solare cu eficienta 100%, si warp drive, numai asa sa bazaie pe langa dieseluri :applause
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Vs ...”