Curge motorina cand ii fac plinul!

ciprix777
Numar Inmatriculare: TL 06 MAT

Curge motorina cand ii fac plinul!

Mesaj de ciprix777 »

Care dintre voi au mai patit asa ceva ?! Am facut plinul masini cu 55 litri plus ce mai aveam in rezervor total 60 l. Pana aici toate bune , la un moment dat aud un zgomot de sub masina, ma uit surpriza, motorina curgea ca la balamuc , tot dedesubtul masinii era plin cu motorina care se scurgea din rezervor intr-o cantitate extrem de impresionanta. M-am urcat in ea si am plecat la un service apropiat. Se uita mesterul Manole si imi zice " Stati linistit e protectia impotriva supraalimentarii". MA uit mirat la el si ii spun " Nu cred ca producatorul acestui Citroen e atat de incult sa fabrice masina in aceste conditii, sa ii faci plinul si sa iti curga 10 litri de motorina pe jos". Ma linisteste zicandu-mi " stati linistit nu e nicio problema". Intradevar dupa ce indicatorul de motorina a scazut cu 2 liniute motorina a incetat sa mai curga. Cobor si eu in rampa si ma uit dedesubt, toata masina plina de motorina, absolut tot, stopurile de ceata era pline de motorina, furtunase si tot ce mai e pe acolo pline cu motorina. Ma duc la reprezentanta Citroen din Constanta (niste cretini incepand de la directori pana la ultimul angajat) se uita "mesterii" si dau verdictul. E de la sonda. Dau bancheta la o parte se uita..., aduc o cheie si imi strang acel capac si gata: "nu o sa mai aveti probleme". Plec fericit. Intre timp nu i-am mai facut plinul, asa ca dupa 10 luni, adica acum o saptamana am fost nevoit sa fac plinul masinii din nou. Cu increderea cuvenita ca mesterii de la Citroen mi-au rezolvat problema, ma duc la peco, bag furtunul in masina si da-i, da-i, da-i, pana cand nu a mai intrat si... bineinteles aud zgomotul specific. Ma uit dedesubt acelasi rahat de situatie curgea in draci motorina... Ce am facut ?! Am mers mai departe pana cand cele 2 liniute de pe indicator au scazut. Bineinteles masina mea este plina de motorina de data asta si pe portbagaj. Masina are 60.000 de km nu am lovit-o si nici nu am luat vreo piatra sau altceva ce ar fi putut sparge sau avaria acest rezervor.
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Re: Curge motorina cand ii fac plinul!

Mesaj de Aiurica »

go to service!
nu este normal! punct!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Exosphere
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 VTi

Mesaj de Exosphere »

Pana la urma ai fost la un service apropiat sau la un service Citroen? Incearca totusi si in alta parte. Succes!
C4 coupe Rouge Aden - 122 cai frumosi
history
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4i +
Numar Inmatriculare: DJ-26-DIN

Mesaj de history »

De ce nu lasi tu doar pana la primul click?
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Am patit si eu sa imi curga dar din cauza mea. Am vrut sa vad cit intra in el si am bagat un pic cite un pic. Mi-a facut o baltoaca mare sub rezervor. E absolut normal. Intr-adevar e acea protectie, daca pot sa ii zic protectie. Mai degraba cred ca e un orificiu pt aerisire sa nu se creeze vid pe cum se consuma combustibilul.
Daca bagi pina decupleaza pistolul automat nu o sa iti curga. Daca totusi curge ai o problema.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
ciprix777

Mesaj de ciprix777 »

Bag pana imi decupleaza pistonul automat, si incepe sa curga pana mi se duc 2 liniute din indicatorul de combustibil. Dupa aceea gata, nu mai curge... Deci ... masina are o problema. Ma voi duce la o spalatorie eventual sa imi curete toata motorina scursa sub masina. Multumesc pentru sfaturi. Numai bine.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Eu as zice sa nu speli. Daca intr-adevar iti curge motorina din el, clar o sa intre si apa in rezervor la spalare. Vezi daca poti afla pe unde curge fara sa dai rezervorul jos. Asta ar insemna sa il umpli cind esti pe rampa (groapa) si pe dedesupt si pe sus sa te uiti. Daca nici asa nu vezi ... cred ca esti nevoit sa dai rezervorul jos.

Exosphere
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 VTi

Mesaj de Exosphere »

Bineinteles intr-un service... dupa cum am zis mai sus, incearca si in alta parte. Un singur service nu e capat de lume.
C4 coupe Rouge Aden - 122 cai frumosi
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Acest simptom poate avea mai multe cauze:
1. plutitorul din rezervor e prin copaci si BC iti vede plin destul de tirziu dar asta iti va afecta doar afisajul pe display-ul BC (si nu are neaparat legatura cu #2);
2. protectia de supraplin are o problema si-ti da motorina afara din rezervor prea devreme (poate sa nu aiba legatura cu #1);
3. alimentezi (sau ai alimentat cel putin odata) de la pompa cu debit marit pentru camioane si ai facut vraiste prin rezervor (poate cauza si #1 si #2);
4. alimentezi in panta sau rampa mare (greu de crezut si gasit in benzinarii);
5. ai o fisura prin rezervor.

Problema ta pare sa fie o combinatie de una sau mai multe cauze din cele de mai sus. Daca tu alimentezi corect si te opresti din alimentare la cel mult al 3-lea click al pistolului e mai mult decit clar ca-ti curge mult prea multa motorina din rezervor ca sa poti spune ca protectia de supraplin functioneaza normal.

Oricum ar fi tot la un service tre' sa ajungi.
Inainte de asta mergi pe la un magazin de scule si cumpara 2 bardite, una o lasi in portbagaj si cealalta la picioarele locului pasagerului pe care o muti tot in portbajaj cu cit mai multi angajati din service de fata cind le predai masina. Sper sa nu trebuiasca sa lasi pe bancheta din spate si o sabie ninja si un arc de tir cu tot cu 2 sageti linga el. Si nu da ochelarii de soare jos de pe ochi decit cind ajungi sa scrii hirtii la receptie, si atunci doar daca nu vezi.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

mituc,
nu are cum sa fie altceva decat ceva legat de punctul 5.
un colier desfacut, un furtun spart, rezervor spart.

protectia nu da motorina afara, sonda plutitor la fel.....
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Si daca ar fi colier rupt (desi nu stiu daca exista asa ceva pe acolo) tot nu ar curge pina la 2 liniute decit daca ai fisura.

ciprix777

Mesaj de ciprix777 »

Urmeaza sa ma duc sa-i fac revizia de 60.000. Nu ma duc intr-un service Citroen pentru ca sunt total dezamagit de serviciile oferite de acestia, asa ca ma voi duce la alt service, unde am schimbat si bieletele, capete de bara si rulmentii fata. Aici sper sa rezolv si aceasta problema cu rezervorul. Nu ar fi o urgenta , ca na, daca bag doar 50 L e ok nu curge ,dar imi sta pe inima si sincer chiar sunt curios sa vad care-i problema cu rezervorul asta. Numai bine.
wonka jr.
Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
Numar Inmatriculare: GL 88 WNK

Mesaj de wonka jr. »

si mie mi-a curs la penultimul plin pentru ca am pus pana in buza. de fiecare data cand fac plinul o umplu pana in buza si acum e prima oara cand mi-a curs. la ultimul plin m-am oprit la al doilea clic si n-a mai curs.
DS3 1.6 Hdi 92cp, 30.000km Imagine
ex DS4 So Chic 1.6 VTi 120cp, 67.110 km Imagine
ex C2 VTS 1.6i 125cp, 107.344 km Imagine
ex C4 Coupe VTR 1.6 Hdi 110cp, 216.164 km Imagine
ciprix777

Mesaj de ciprix777 »

Am identificat problema dupa ... cate luni... in fine, cauza este garnitura sonda litrumetrica. Nu este etansata cum trebuie.
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Si unde ai rezolvat problema?
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”