Kia Pro_Cee'd !?

Discutii despre orice legat de masini
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Kia Pro_Cee'd !?

Mesaj de catalin4u24 »

As vrea sa cunosc si eu parerile colegilor mei pasionati de C4 in legatura cu Kia Pro_Ceed, coupe-ul Ceed-ului. O masina destul de bine privita si laudata la clasa ei de oameni avizati.
Mi-as dori sa avem discutii pertinente si la subiect, nu ma intereseaza discutii despre Brand, ca nu are imagine ca nu are istorie si asa mai departe.
Mie imi place modelul decand a aparut si l-am urmarit indeaproape, am fost in test-drive cu el, mi-a placut si l-am cumparat. Astept sa vina masina prin septembrie.
Masina a costat 13 mii, din care scadem 3 rable si un discount de 2% din pret facut de dealer, plus alte bonusuri: senzori de parcare, presulete oem, pachetul legislativ.
Masina este Pro_ceed 1.6 GSL FL - 126cp nivel de echipare Best culoare Pheonix Silver
In afara de dotarile standard ale nivelului de echipare Best, am mai pus:
*Jante si anvelope - 205/55 R16V (Aliaj 6.0J, fara proeminente, tip A)
*Comenzi audio pe volan, maner schimbator cutie de viteza, buton frana de mana - cromate +Volan, maner schimbator cutie de viteza, maneta frana de mana, consola podea - imbracate in piele
*Spatiu compartimentat de depozitare sub podea portbagaj + plasa bagaje
*Bluetooth with hands free + cablu I-pod
Probabil, majoritatea stiti despre ce masina este vorba, mai adaug si eu cateva poze care mi-au placut:

ImagineImagineImagineImagine

ImagineImagine
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Re: Kia Pro_Cee'd !?

Mesaj de Deese »

Daca nu te deranjeaza numele marcii sau mai stiu eu ce e o masina buna la ce pret are.
Au cativa prieteni si sunt relativ multumiti de ele.
Cee'd e destul de banala la aspect, proceed e mai reusita dar in opinia mea nu se compara cu personalitatea C4 Coupe-ului.
La interior ma deranjeaza personal plasticele vopsite care vor sa imite aluminiul.
Daca vrei dotari mai speciale pe Cee'd/Proceed nu poti avea.

PS: am inteles ca in scurt timp si proceed va primi un facelift exterior.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

La acelasi pret e greu sa alegi intre un c4 1.6i si respectiv o kia 1.6i. C4 are o tinuta de drum usor mai buna, kia e usor mai bine dotata. Probleme (multe sau putine, cum vreti) au ambele, deci in functie de ce cauti o masina poate fi si kia o optiune.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
catalin4u24
StarShip Pilot

Mesaj de catalin4u24 »

Deese scrie:Daca vrei dotari mai speciale pe Cee'd/Proceed nu poti avea.
Pai ce inseamna dotari mai speciale?
Poti sa ai piele si navi mare, senzori de toate felurile. La ceed nu am auzit de trapa panoramica atat. Si la urma urmei se vrea o masina ieftina. Daca o faci de 20.000 cine o mai cumpara ???
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Nu exista navi color (cel putin pe aia antefacelift nu era si oricum navi-ul de la kia pe langa asta de la citroen e mult sub), nu exista plafon panoramic, nu faruri cu xenon, nu exista un motor mai mare gen 1.6 turbo, nu poti piele integral, nu poti sistem audio mai dotat din fabrica (cum e JBL la C4), etc

S-au vandut 1.6 THP cu nivel de echipare VTS sub 20.000e (numai Mugurel a avut 2, unul alb si unul negru, apoi mai e unul rosu pe forum). De asta zic, depinde de buget, pentru ca in functie de asta cee'd e o masina excelent dotata si motorizata sau o masina care e cam slab dotata/motorizata.
Ultima oară modificat Sâm Iul 17, 2010 1:55 pm de către Deese, modificat 1 dată în total.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
mituc

Mesaj de mituc »

catalin4u24 scrie: Pai ce inseamna dotari mai speciale?
Un motor de exemplu. Ah, dar stai, la saminta e mai greu cu manevrabilitatea, nu are sens sa pui motor pe ea.

P.S.: ma uit pe site la kia si vad pe pagina de start publicul lor tinta. Nasol. Daca iau o chia primesc discount la proteza dentara? Sau macar un tub de fixodent gratis? ::P

P.S.2: Desee, piele integral e cam naspa. Pare interesant si scump asa cind spui, dar e mai complicat sa traiesti cu asa tapiterie, mai ales nuantele foarte inchise sau foarte deschise.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
catalin4u24
StarShip Pilot

Mesaj de catalin4u24 »

mituc scrie: P.S.: ma uit pe site la kia si vad pe pagina de start publicul lor tinta. Nasol. Daca iau o chia primesc discount la proteza dentara? Sau macar un tub de fixodent gratis? ::P
:ok Am observat si eu chestia asta.
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

e marfa la kii ca au suspensie independenta pe spate. oamenii a caror masina N-ARE asa ceva, iti vor spune ca de fapt e inutila, folosind sintagme de genu' "simti mai bine masina cu semiindependenta" ... mie mi se pare un plus enorm, mai ales la banii ei. nu-mi placea brandu' asta de nicio culoare, da' de cand m-am aplecat o data dupa o minge care a intrat sub un i30 (din cate stiu eu, exact aceeasi masina) si am vazut multilinku', m-am intors aproape la 180 de grade... hai sa zicem 160 :D

13000 - 3 rable adica vreo 10000 ? daca asta e pretu' platit, eu zic ca e destul de ok, da' mi-e greu sa pricep de ce ti-ai luat motor pe benzina, tocmai tu care pareai atat de fan diesel (care ai lansat si concursu' de mers economic, la care inca cred ca detii recordu') si la cat de scumpa e benzina (al carei pret niciodata n-o sa scada, doar va creste)
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
StarShip Pilot

Mesaj de catalin4u24 »

chainsaw scrie: 13000 - 3 rable adica vreo 10000 ? daca asta e pretu' platit, eu zic ca e destul de ok,
Pretul masinii a fost exact 13.030 euro din care scazi 3 rable, in jur de 2650 de euro la cursul asta, dar sa nu uitam ca si acele vouchere au costat bani, in jur de 1000 de euro, ca n-am eu parc de rable acasa. Deci reducerea ajunge pe la 1700 de euro + 300 reducerea dealerului, 2000 de euroi redusi din cei 13000 si au mai ramas 11000 pret final.
chainsaw scrie:da' mi-e greu sa pricep de ce ti-ai luat motor pe benzina, tocmai tu care pareai atat de fan diesel (care ai lansat si concursu' de mers economic, la care inca cred ca detii recordu') si la cat de scumpa e benzina (al carei pret niciodata n-o sa scada, doar va creste)
Nu paream, chiar sunt fan diesel, imi place dieselul de mor, doar ca n-am avut bani de diesel si daca reuseam sa iau motoru de 90cp nu mai aveam sa pun nimic pe ea si nu mi-a convenit.

Ceea ce vreau eu sa-ti spun e ca de fataiala am Smart-ul care este si diesel pe deasupra care consuma ceva gen 3-3,5% in oras iar p-asta o sa o tin si eu mai mult de plimbari in afara, mers la tara, la mare etc...
mituc

Mesaj de mituc »

chainsaw scrie:e marfa la kii ca au suspensie independenta pe spate. oamenii a caror masina N-ARE asa ceva, iti vor spune ca de fapt e inutila, folosind sintagme de genu' "simti mai bine masina cu semiindependenta" ...
Suspensia independenta incepe sa-si faca utila prezenta doar in anumite situatii. Golf are suspensie independenta si sta pe curbe ca o oaie care a ingurgitat o cantitate mare de papusoi. Idem chia saminta ornitorincului. C4 are semi, civic are semi, multe au semi dar au restul setarilor facute cum trebuie si totul e foarte bine (nu stiu megane 2/3 cum are). Deci degeaba ai suspensii si punti fancy daca-s setate pentru manevrabilitate optima la parcarile laterale.
Mazda3 si focus au independenta dar deja sasiul ala "se stie" ca e foarte bine echilibrat. Si probabil sint singurele exemple de superioritate a suspensiei independente fata de orice altceva in clasa compacta (sedan sau hatch).

stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Si c4 are suspensie independenta doar ca este de alt tip ;) cel mai simplu vedeti aici
http://en.wikipedia.org/wiki/Independent_suspension" onclick="window.open(this.href);return false;

A noastra face parte din categoria trailing arm
http://en.wikipedia.org/wiki/Trailing_arm" onclick="window.open(this.href);return false;
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

presupun ca te-ai uitat la un moment dat sub masina ... acolo o sa observi ca e o BARA (rigida) ce leaga cele doua roti spate ... eu zic ca nu prea e independenta suspensia ...

sincer, la o masina de 100-140 de cai si 1.4 tone, nu ma intereseaza cat de manevrabila e. ma intereseaza cat e de confortabila si de zgomotoasa ...
StarShip Pilot

Mesaj de catalin4u24 »

Mai bine faceti un topic pentru suspensiile astea #-o

Vorba lui chaisaw, ma intereseaza sa fie ok masina, nu ma astept sa ruleze ca o limuzina si nici sa stea pe curbe ca un supercar. Ma intereseaza sa fie ok pentru o masina cu motor de 1.6.... batem campii de handling zici ca ma duc la raliu cu ea sau sa fac track days.
E ok pentru banii astia ??? Asta e intrebarea...
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

eu zic ca e, daca pui atata pret pe dotari, insa eu personal as fi cautat un c4 1.6 hdi ca tot pe-acolo ma ducea. si cu dotari vtr ... si cica astea cu facelift nu troncane ... si e ieftin ca iese din productie
StarShip Pilot

Mesaj de catalin4u24 »

M-am gandit si eu, dar, parca m-am cam plictisit si de C4... mai schimb si eu imaginea cand urc in masina.
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”